Hae
My Project Is Me

Ideoita Gymstickille

Moi,

Hankin jokin aika sitten tuon Gymstick-kepukan antamaan hieman lisävastusta treeneihin. Arvoin hetken kotipainosarjan ja tuon välillä mutta päädyin keppiin pääsääntöisesti kahdesta syystä. Turvallisuussyistä en kaivannut kotiini mitään ylimääräisiä painoja pyörimään ja toisekseen ajattelin että tätä on helppo kuljettaa mukana vaikka mökkireissuille yms. Kolmas plussa voitaisiin antaa siitä että sen saa kokonsa puolesta myös näppärästi piiloon kotosalla (joka on toisaalta huono homma josse sattuu sinne pidemmäksi aikaa unohtumaan. Tiedättehän; Poissa silmistä, poissa mielestä).

IMG_7115-1024x683

Gymstickin perusidea lyhykäisyydessäänhän piilee siinä että kepin päissä olevat vastuskuminauhat määräävät treenin tehon. Keppejä myydään eri tasoisia ja riippuen käyttötarkoituksesta, sekä tietysti omasta kunnosta, tulee valinta tehdä. Itselläni on tuo voimakkain, kultainen-malli, jonka kanssa en rehellisesti edes pysty kaikkia liikkeitä tekemään. Ainkaan ihan siten kuin olisi ehkä tarkoitus. Ainakaan vielä. Koska kuitenkin tarkoituksenani on käyttää laitetta kuntosalin sijaisena niin siihen tarkoitukseen toimii oikein hyvin. Hintaa kepillä on noin 50€.

Olen kaavaillut itselleni täydellistä, kolmijakoista, ohjelmaa keppini kanssa sellaista kuitenkaan vielä aikaansaamatta. Olen nyt kuitenkin aktivoitunut sen verta että seuraavanlaisia liikkeitä olen tehnyt. Toistomäärinä pyrin 12:een/kierros ja kierroksia on kolme. Osassa liikkeitä jokaisella kerralla menee tuo tavoiteltu 12 ja osassa toistomäärät tippuvat kierros kierrokselta. Niin kuuluukin toki käydä. Lepoaika sarjojen välissä on jotakuinkin 30sek.

Kepin käytöstä vielä sen verta että valtaosassa liikkeitä kuminauhojen lenkit pujotetaan jalkoihin, ja hyvä kohta on kengissä oleva ”kuoppa”. Kuminauhoja kiristellään tarpeen mukaan kierittämällä tankoa, eli kiertämällä kuminauhaa tangon ympärille. Kuminauha ei kuitenkaan saa mennä kepin vaahtomuovipehmusteen päälle. Sopiva tiukkuus löytyy tekemällä ja kokeilemalla mutta pääperiaate kait on ettei naru saa olla löysä missään vaiheessa liikettä. Liike tuntuu hyvin molempiin suuntiin tehtäessä kuminauhojen antaman vastuksen takia ja erityisesti liikkeen palautukseen kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota ja ”antaa aikaa”.

gs1 IMG_7771 (1024x683)

Jaa, nyt kun kuvia katsoo niin tiedän että nämä ovat sarjassamme ”ai kamala”. Ensikerralla sitten vaikkka hymyilen maireasti ennemmin kuin yritän näyttää neutraalilta. Enkä muuten sano että oma tekniikkani on välttämättä ihan puhdas jokaisessa kuvassa, ainakin ranteiden kanssa saan nimittäin olla tarkkana että pysyvät suorassa. Mutta sitten niihin liikkeisiin. Ainoa jokseenkin valmis pakettini koostuu seuraavista liikkeistä:

Hauiskääntö seisten

hauis 2

Ojentajaliike seisten (tai jos helpommalla haluaa päästä niin polvillaan)

IMG_7775 (974x1024) IMG_7750

Pystypunnerrus

IMG_7776 (951x1024)

Ylävartaloliike  (punnerrus ylös viistoon) polvillaan

IMG_7753

Hauiskääntö maaten

hauis maat

Pystysoutu

IMG_7760 (1024x1024)

Lisäksi seuraavat liikkeet ovat sekalaisena seurakuntana  ja vaatisivat hieman lisää seuraa. Olen tosin ajatellut että tuo ylävartaloliike polvillaan voisi sopia tännekin mutta siltikin olisi lisäliikkeiden tarvetta.

Soutu 45 kulmassa

IMG_7761 (1016x1024)

Yhden käden soutu

IMG_7790 (1017x1024)

Hyvää huomenta-liike

hh

Ja sitten on vielä tämä alakropalle suuntautuva kerta, joka on rehellisesti täysin ajatuksen tasolla vielä. Ehkä tällä viikolla pääsen kokeilemaan ja jopa ajatusta vähän tarkemmin työstämään. Lisää liikkeitä siis kaivataan mutta haluaisin keksiä jotain muutakin kuin askelkyykky ja peruskyykky. Jalkapäivästä kun ei vielä ole kokemusta, en osaa yhtään sanoa toistomääristä. Muutaman kokeellisen toiston puolesta sanoisin että ei ne ainakaan yli viidentoista taida mennä.

Prinsessakyykyt (jalka viedään siis takaa ristiin)

prinsessa

Jalan ristikäisojennus seisten

gs jalat4

Peppuliike lankusta tai Peppuliike pystyssä

lankkuojennus

Tai sitten siis tällä lailla.

IMG_7787 (970x1024)

Ja myöhemmin tuli mieleen vielä seuraavanlainen jalkojenojennus.

ojennus

Tällaista tällä erää. Jos/Kun jollakulla muullakin siellä on ideoita niin saa laittaa jakoon sillä kuten sanottu, tehokkaita liikkeitä uupuu vielä jos mielin kolmelle päivälle ohjelman jakaa.

4 kommenttia

 1. Hillasuo kirjoitti:

  Olen käynyt itse jumpassa, joka tehtiin gymstickillä. Jumpasta oli saatu raskas, kun tohon keppiin oli yhdistelty aerobisia kuvioita myös ja lopputulos oli lihaskestävyyspainotteinen. Gymstickillä saa musta tehtyä kotijumppajuttuja mutta ehkä vastaan tulee se, että vastus voi olla raskas ylävartalolle mutta taas liian kevyt alavartalolle. Jos kuitenkaan ei odota, että saisi samalla tavalla vastusta alavartalotreeniin kuin vaikka salilla kyykkypainoilla niin kyllä kuitenkin pystyy tekemään hikisen treenin.
  Liikkeistä tuli mieleen, että jalkojenojennusta voi tehdä myös mahallaan molemmat jalat lenksuissa ja tietysti myös kumpparit saa vastukseksi jos tekee pakaraliikkeitä kontallaan. Maveen ei mun mielestä saa kauhean hyvää vastusta gymstickillä. Tasapainoliikettä, jossa jalka ojennetaan seisoen taa ja kädet ojentuu eteen (kuten vaaka) voi myös kokeilla ja sitä voi muunnella myös ojentamalla jalan sivuun ja kädet toiselle puolelle (olihan tarpeeksi epäselvästi selitetty?):)

  • jennie kirjoitti:

   Hyvin selitetty, eli ymmärretty on 🙂 Kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti kokeilla ainakin peppuliikettä kontillaan ja katsoa onnistuisiko minun tehdä noita tasapainoliikkeitä vai onko kepukka siihen minulle vielä liian raskas.

 2. Finde kirjoitti:

  Mulla ei ole itsellä kokemusta gymstickistä, mutta mieleen tuli pari liikettä jotka vois toimia. Keppi niskan takana vartalon kierto&kylkirutstistus seisten/polvillaan sekä yhden jalan kyykky, valakyykky, etuvipari yhtäaikaisesti, ”alatalja” ja/tai facepull istuen. Miten on, pysyykö tuo keppipuolii jalkojen alla? Sehän tuo taas paljon lisää mahdollisuuksia jos tuota kahvaa voi pitää kädessä 🙂 jos kokeilet niin kerro onnistuko näistä mikäään! Ja vielä tuli mieleen et onnistuisko linkkari tosta vipan liikkeen loppuasennosta? Tai kick back tuosta yhden käden soudusta?

  • jennie kirjoitti:

   Heeeei, trässähän on ihan loistavia kokeileuun meneviä liikkeitä. Kiitos! (nyt taas hävettää että miten minulla ei tullut mieleenkään.. :D) Palaan ehdottomasti kertomaan kuinka tytön kävi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *