Hae
My Project Is Me

Hyvä ruoka, parempi mieli

Moi,

Tiedättekö ne päivät kun tuntuu ettei ihan kaikki ole kohdallaan. No maanantai oli yksi näistä ja se lopullinen ärsytys tuli kun kehonkoostumusmittaukseni peruttiin toistamiseen. Nyt se on sitten edessä torstaina. Hienoinen ärtymiseni jatkuviin peruutuksiin varmaan kävi ilmi kun kysyin melko epäilevästi että onhan minulla nyt varmasti aika torstaina. Vannoivat että on.

Syy miksi olen vasta näin myöhään täällä päivittämässä on ihan oikeasti se että halusin saada muutaman vappukuvan ja siinä onnistuakseni, oli lähdettävä vapun viettoon.  Mistään sen erikoisemmasta ei ollut kyse kuin metrilakujen ja munkkien ostamisesta. Taidettiin vain olla liikenteessä hieman liian aikaisin kun kojut vasta aukesivat mutta sainpahan munkkini ja lakuni 😀

Tästä päästäänkin hyvin viikon haasteeseen, joka viime viikon juttuja kuunnellen vaikuttaa ajankohtaiselta yhdelle sun toiselle – herkuttelu.  Viisi kokonaista viikkoa ja eletään kesäkuun ensimmäistä kokonaista viikkoa. Olisiko taas aika nipistää hieman ruokailutottumuksissa, tai lähinnä herkkutottumuksissa? Pärjäisikö sitä oikeasti viitenä päivänä viikossa ilman mitään ”turhaa”? Pärjäisikö sitä oikeastaan koko arjen, mukaan lukien viikonloput ilman mitään turhaa? Entä jos tämä ylenpalttinen herkuttelu jäisikin vain harvinaisiin hetkiin, kuten syntymäpäivät ja muut juhlat?

Se missä on kullekin haastetta on jälleen jokaisen oma asia. Itsestä ainakin juuri nyt tuntuu siltä että taidan valita tuon viimeisen eli vain kun on oikeasti syytä niin homma saa mennä ihan överiksi. Jollain lukijoista olikin joku hyvä kikka että perinteinen viikonloppuherkuttelu oli sitä että syödään oman kulutuksen verran eli sen verta että laihtumista ei tapahdu mutta kuitenkin enemmän kuin dieettipäivinä.

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Otan haasteen vastaan. Huomisesta lähtien jätän aina karkit vähintäänkin väliin. Ja pyrin siihen etten syö mitään turhaa.Luultavasti kotona käydessä äitienpäiväkakkua pitää maistaa..Jospa herkuttomuus kesällä sitten sujuisikin jo luonnostaan! Niinhän sitä sanotaan että uuden tavan opettelu/pahasta tavasta pääseminen kestää 21 päivää…Nyt vain sinnittelemään…tsemppiä itsekullekin ja kiitos blogista! ps. näytät todella hyvältä, vaikka pari kiloa oiskin tullut lisää!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitokset sinulle, itselläni tämä haaste nyt ei ihan lähtenyt niin etenemään kuin olisi pitänyt. Tämä päivä sujukoon ilman herkuttelua ja maanantaina sitten alkakoon syntymäpäiväjuhlien jälkeen todenteolla 🙂

 2. Tsemppis kirjoitti:

  Sattuipa hyvin tämä haaste, nimittäin minulla suurin kynnys laihtumisessa tuntuu olevan vieläkin juuri tuo herkuttelu. Yksi päivä venyy kahdeksi päiväksi, kaksi kolmeksi, kolme neljäksi ja yhtäkkiä huomaankin herkutelleeni yli puolet viikosta, vaikka olisi pitänyt laihduttaa.Mutta koska elämäähän tämä vain on, en halua kieltääkään itseltäni mitään. Silti, kerran viikossa saa riittää. Ja tuo vinkki, että syö herkkupäivinä vain oman kulutuksensa verran, on mainio! Voisin alkaa noudattaa sitä, niin herkuttelu ei näkyisi vaa’allakaan niin radikaalisti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *