Hae
My Project Is Me

Viikon pelastus – Dancetone circuit*

Moikka,

Kuten aiemmin todettu, oli viime viikko hivenen erilainen liikuntamäärien ja lajien suhteen kuin yleensä. Hienoiset poikkeusjärjestelyt työ- ja muissa aikatauluissa saivat aikaan sen että salilla käynti muuttui käytännössä mahdottomaksi. Omaksi onnekseni sain kokeiltavaksi juuri sopivaan aikaan Dancetonen circuit-kiertoharjoittelun. Odotin dvd:ltä lihaskuntopainotteista treeniä yhditettynä tanssillisuuteen. Se mitä tämän varsinaisesti ajattelin olevan, en oikein tiennyt itsekään.

Siinä missä aiemmat kokeilut sarjan kanssa ovat tosiaan keskittyneet aerobiseen osuuteen ja tanssiin, tarjosi tämä dvd rehellistä lihaskuntoharjoittelua ilman välineitä. Matto ja kengät ovat toki suotavat mutta eivät ihan välttämättöät.

Itse dvd on jaettu kolmeen eri tanssityyppiseen kategoriaan, joista jokainen tarjoaa erilaisen viiden liikkeen combon. Lisäksi on lämmittely ja jäähdyttely osuudet. Se miten haluaa dvd:n kanssa harjoitella, on jokaisen oma valinta. Voit edetä tanssilaji kerrallaan eteenpäin tehden aina yhden sarjan kustakin kategoriasta tai vaikkapa toistaa saman sarjan useasti. Dvd:llä käydään jokainen sarja läpi kolmasti ja jos lämmittelyineen kaikkineen tekee kolme kierrosta, tarjoaa dvd noin tunnin mittaisen lihaskuntohajoittelun. Jakaminen pienempiin osioihin on helppoa ja itsellä kestoksi muodostui aina noin 30min.

Jokainen sarja sisältää viisi lyhyttä (minuutti+tauko) liikettä, jotka pyrkivät rasittamaan kroppaa monipuolisesti. Osa liikkeistä on rankempia (tuntuu jopa ”paatuneella” salitreenajalla) ja osa liikkuvuutta lisääviä. Hurjaa lihasvoimaa en usko tämän dvd:n kasvattavan mutta tarjoaa toki mukavaa vaihtelua ja lihaksistoa aktivoivaa perutreeniä. Ja kuka kieltää tekemästä liikkeitä hieman rankemmin jos siltä tuntuu.. Kuvat siis ohjelman mukaisista liikkeistä

helpotettua lankkua, jossa noustaan käsille ja takaisin

Vatsoja (ja rankkuuttahan voi itsekukin säädellä sen mukaan miten taakse nojaa)

Helpotettu punnerrus ojentajille, huomatkaa kaunis kolmio kämmenissä.

Asenne ratkaisee, sheikkaa hartioita ja sheikkaa, sheikkaa!

Parasta tässä on mielestäni ehkä se, että on ihan itsestä kiinni minkälaisen harjoituksen haluaa itselleen rakentaa. Näin saa siis vaihtelua vaikka liikkeet alkavatkin olla tuttuja. Ja kun liikkeet ovat tuttuja, voi keskittyä liikeratojen syventämiseen ja kasvattamiseen tai mahdollisesti tosiaan oma-aloitteisesti vaihtaa rankempaan versioon.

Totuttuun tapaan sinulla on mahdollisuus hankkia tämä itsellesi 5€ alennuksella Dancetonelta seuraavan viikon ajan (18-24.3.2013). Alennuksen saadakseen, tulee kirjoittaa tilauslomakkeen ”Lisätieto”-kenttään ”MY PROJECT IS ME-LUKIJATARJOUS”. Tämän jälkeen jäätte odottamaan korjattua laskua. Tilauksen voit tehdä suoraan Dancetonen verkkosivuilta.

sisältää mainoslinkin

5 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Olen lukenut blogiasi jo vähintään vuoden ajan päivittäin mutta kommentoin ensimmäistä kertaa. Kysyisin kerrostaloasumisesta ja liikunnasta. Itseä jännittää reenailla kotona varsinkin kaikkien hyppyjen ym tömistelyjen muodossa, kun stressaan alakerran naapureiden reaktioita. 😀 Hölmöä varmaankin, mutta miten olet itse ratkaissut asian esimerkiksi näiden tanssi ym. videoiden kanssa? Liikutko mahdollisimman päiväsaikaan tai alkuillasta? Onko valituksia tullut? Vaikka hiljaisuus alkaa vasta klo 22 on itsellä silti kynnys jumpata kotona useamman kerran viikossa…:/-Lumi

  • jennie kirjoitti:

   Tää on ihan hurjan hyvä kysymys, johon en ole tajunnut koskaan ottaa kantaa vaikka asia on itseäkin häirinnyt. Liikun ehkä sellaiseen aikaan että en ole olllut häiriöksi ja lisäksi meillä on aivan mielettömän hyvät naapurisuhteet. Jos sarjassa on varsinaisia hyppyjä, haen yleensä sen ainoan aton joka meillä on, vessasta ja hypin sen päällä vaimentaakseni ääniä. Suurinosa liikkeistä ei onneksi kovin äänekästä tömistelyä aiheuta, vaikka varmasti häiritseekin alakertaa. Vastasin tähän muuten myös julkisesti blogin puolella: http://myprojectisme.blogspot.fi/2013/03/miten-se-viime-viikko-sujuikaan.html

  • Anonymous kirjoitti:

   Hei Lumi! Elämänääniä _saa_ kuulua. Siihen lasketaan myös vessareissut yöaikaan, suihkussakin saa yöllä käydä (koska voit olla yötyöläinen tai tulla kotiin kovin myöhään). Näin ollen myös kävely sielä kotona ja tottakai itsestään huolenpito on sallittua (silti välttäisin tässä sen yöajan ;). Eli siis järki käteen, tottakai sä nyt saat kotonasi jumpata. Joskus siitä voi tulla vähän meteliä, se on ihan ok. On sinulla oikeus kuunnella musiikkiakin niin, että se kuuluu rappuun/naapuriin (paitsi hiljaisuus-aikana).

  • Anonymous kirjoitti:

   Kyllä sitä pitää itsekin rohkaistua sitten vain hyppelemään ja tömistelemään kotijumpissa 🙂 Ja tosiaankin vaikka sen jumppamaton kanssa, jos menee joskus myöhäisemmäksi liikkuminen. Aiemmassa kerrostalossa valitusta tuli alakerran asukkaalta asiasta (joka tosin valitti muillekin kerrostalon asukkaille pienistäkin iltaäänistä), niin on jäänyt siitä turha arkuus asiaa kohtaan. Kiitos vastauksista!-Lumi

  • jennie kirjoitti:

   Tuo on kyllä inhottavaa miten joissain taloyhtiöissä (onneksi jo nyt entisessä) on näitä turhasta hermostujia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.