Hae
My Project Is Me

Pääosassa pavut

Moikka,

Olen edennyt reseptiin numero kaksi Olet mitä syöt-guru Gillianin kirjassa. Kuten tiedättekin on ohjetta luonnehdittu “monen ohjelmaan osallistuneen lempiruoaksi” kun puhutaan siis kaikista niistä ohjeista, joita tämä terveysintoilija on opetuslapsilleen antanut kahdeksan viikon ajan nautittavaksi. Omat odotukseni ovat siis korkealla varsinkin kun ensimmäinen kokeilu oli makuelämyksellisesti jokseenkin onnistunut.

Tällä kertaa minun täytyy olla ehkä hieman pettynyt. Sinänsä ruoassa ei mitään vikaa ole mutta se on ehkä hieman mauton. Itse siis kaipaisin jotain, uskaltaisinko sanoa että vaikka suolaa (ja nyt jälkikkäteen aloin epäilemään että laitoinkohan koko kasvisliemikuutiota ruokaani lainkaan). Pahaa ruoka ei ole, ovathan raaka-aineet itsessään jo sen verta herkulliset. Jotain jäi kuitenkin puuttumaan, ehkä ihan kirjaimellisesti.

IMG_5991

ne metsästetyt mustasilmätkin löytyivät, eräästä etnokaupasta kiitos lukijan vinkkauksen

ne metsästetyt mustasilmätkin löytyivät, eräästä etnokaupasta kiitos lukijan vinkkauksen

Annoksia tulee jälleen ohjeen mukaan neljä mutta kappas, itselläni tuli kolme isoa vuoallista!? Olen tainnut siis löytää viimein jonkun, jolla on annoskoosta vieläkin suureellisemmat käsitykset kuin minulla.

IMG_5993 IMG_5994

Tämän hyvin heikon mainospuheen jälkeen joku kiinnostunut kuitenkin löytynee, joten tässä vielä ohjeet Dr Gillian’s shepherdess pie:n puolitettuna kirjan alkuperäisestä ohjeesta.

Dr Gillian’s shepherdess pie

2 bataattia kuorittuna ja pilkottuna

1tl öljyä

½  valkosipulin kynsi kuorittuna ja murskattuna

1 sellerinvarsi siistittynä ja hienonnettuna

½ sipuli kuorittuna ja hiennonnettuna

175g myskikurpitsaa kuorittuna, siemenettömänä ja pilkottuna

225ml kasvislientä* (alkuperäisessä ohjeessa Gillianin itse tekemä, ohje toisaalla kirjassa)

205g kidneypapuja valutettuna

205g mustasilmäpapuja valutettuna

1 punainen paprika siemenettömänä ja silkottuna

1 kesäkurpitsa pilkottuna

4 tomaattia halkaistuna

reilu tl jauhoja*  (alkuperäisessä ohjeessa käytössä arrowroot)

1rkl tuoretta silputtua persiljaa

 

Pilko kasvikset. Laita uuni lämpenemään 200c. Keitä bataatit pehmeiksi noin 10-15min. Laita kasariin 1rkl vettä, öljy, valkosipuli, selleri ja sipuli -> paista 3min. Lisää myskikurpitsa ja paista vielä 2min. Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Vähennä lämpötilaa ja jätä hautumaan kannen alle 10min. Lisää pavut ja loput kasvikset (ei bataatti eikä persilja) ja hauduta vielä 5min. Valmista jauhosuuruste ja lisää seokseen yhdessä persiljan kanssa. Valuta bataatit ja soseuta. Siirrä täyte (kasvisseos) vuokaan ja kuorruta bataattimuussilla. Paista uunissa noin 15min kunnes bataatti alkaa saada väriä.

IMG_6065

lautaselle päästyään tämä on erehyttävästi kuin papumuhennos. Etualalla kanaa.

ps. Pavut olisivat voineet olla selkeästi mitä vain sillä minä en huomannut mitään erityistä makueroa. Toisaalta, en myöskään ole mikään papuekspertti eli en välttämättä erota hienoisia makueroja.

4 kommenttia

 1. Linda kirjoitti:

  ”Olen tainnut siis löytää viimein jonkun, jolla on annoskoosta vieläkin suureellisemmat käsitykset kuin minulla.”

  Hahah 😀 No täällä toinen jonka annoskäsitykset on vertaansa vailla 🙂
  Herkullisen näköistä ruokaa, mutta resepti on tosiaan aika mauttoman kuuloinen. Eihän 1/2 valkosipulinkynsi ole mitään!

 2. Mervi kirjoitti:

  Tein linssipadan ja papumuhennoksen, aikaa meni kokanaisuudessa vaivaiset nelisen tuntia, ruokaa tuli peräti 17 kipollista. Lisäksi vielä pavut, joita keitin kokonaiset pussilliset. Mun makuun on enemmän papumuhennos, mutta jotain mausteita tuntuu puuttuvan. Lisäksi proteiinit on aika niukassa, varsinki jos menee alkuperäisen ohjeen mukaan, laitoin kidneypapuja tuplamäärän. No en välttämättä vähään aikaan kokkaile näitä mckeithin reseptejä, huomasinpa vaan, että saan näköjään kuitenkin suomennettua noita reseptejä.

  • jennie kirjoitti:

   No nyt on ruokaa! Ja joo, minä tosiaan olen noiden kanssa syönyt lisänä lähes poikkeuksetta ainakin raejuustoa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.