Hae
My Project Is Me

Lempiliikuntalajini

Mietin kerran kävelylenkillä ollessani että kävely taitaa olla minun lempiliikuntalajini. Samaa mietin myös kerran salilla treenatessani ja yhtälailla taannoin kauppaan pyöräillessäni. Tässä siis tarjolla minun lempiliikuntalajini sattumanvaraisessa järjestyksessä. 

Kävely

Kävelemiseen hurahdin esikoisen synnyttyä 2011. Vaunulenkit olivat ihan parhautta ja kävelinkin tuolloin ihan hurjia määriä. Kahden lapsen kohdalla kävelylenkkejä tuli vielä tehtyä melkoisesti mutta kolmen lapsen kanssa määrä väheni logistisista syistä. Nykyään tilanne alkaa taas helpottaa kun kaksi  isompaa voivat pyöräillä ja pienin kulkea rattaissa jos siis halukkaita mukaanlälhtijöitä on. Tykkään tosin käydä kävelemässä paljon itsekseni ja kasata vähän omia ajatuksiani kaikessa hiljaisuudessa. 

 

Kuntosali

On hassua ajatella että en ennen esikoistani syttynyt salitreenille lainkaan. Minulla oli ollut jäsenyys ja jopa valmis treeniohjelma mutta silti korttini vain pölyttyi jossain kaapin nurkassa. Nykyään minusta on ihan parhautta vetää kuulokkeet korville, laittaa musiikki soimaan ja treenata musiikin tuomalla energialla. Salitreenin aikana keskityn puhtaasti omaan tekemiseeni eikä ajatuksilla ole treenin lisäksi paljon muuta virkaa. Se mitä teen salilla, vaihtelee ihan oman fiiliksen mukaan ja se ehkä siinä parasta onkin: mahdollisuus tehdä melkein mitä vaan.

 

Hyötyliikunta

Voi miten paljon silloin tulikaan liikuttua kun ei vielä ollut autoa. Saati silloin kun oli vielä nii nuori ettei ollut edes ajokorttia. Pyöräilin työ- ja koulumatkat sekä kaikki mahdolliset muut välit. Sitä ei mieltänyt liikunnaksi vaan ainoastaan käteväksi tavaksi siirtyä paikasta A paikkaan B. Edelleenkin teen pienet matkat mieluusti pyörällä tai kävellen, jos se vain mahdollista on. Valitettavan usein kolmen lapsen kanssa lähtiessä on vain helpompaa ja ennen kaikkea nopeampaa istua auton ratin taakse. Mieluusti pienet matkat mahdollisuuksien mukaan kutenkin  teen aina hyötyliikkuen – lastenkin kanssa. Myös lasten kanssa puuhastelu on huomaamatonta hyötyliikuntaa kaikkine hippa- ja hyppynaruleikkeineen. 

 

Kurkkaa myös postaukseni Miten aloittaa kuntosaliharrastus //  Liikuntaa vai hyötyliikuntaa // Hoikan vartalon salaisuus. Mitkä sinun lemipilikuntalajisi ovat?

 

ps. Nämä ihanat housut ovat Yvette by Monna-mallistoa ja saatu malliston lanseeraustilaisuudessa,  Toppi vastaavasti  H&M.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *