Hae
My Project Is Me

Vermont Maple Walnut Pie

Moi,

Joulun ensimmäinen osa on vietetty ja kiitoksena jouluateriasta ja seurasta, vein mukana saksanpähkinöistä ja siirapista valmistetun piiraan. Resepti on peräisin eräästä ravintolasta rapakon takaa, tai näin ainakin väitetään. Samaista piirasta valmistin ensi kertaa viime jouluna, joskin nauttimaan siitä pääsivät, omaa talouttani lukuunottamatta, eri henkilöt.

Pohjan voi valmistaa joko itse tai käyttää valmista pohjaa (omasta mielestäni Sunnuntain on paras). Minä valmistin itse seuraavasti:

3dl jauhoja
1/2 maustemittaa suolaa
115g voita
3-4rkl vettä

Sekoita aineet keskenään ja laita kelmuun lepäämään vähintään neljäksi tunniksi. Ota jääkaapista noin 30min ennen käyttöä ja taputtele piirasvuokaan. Esipaista pohjaa ennen täyttämistä 225c uunissa noin 10min. Anna jäähtyä ja lisää täyte.

Täyte itsessään on tosiaan myös melkolailla simppeli:

3kpl munaa
2dl vaahterasiirappia
1/2dl vaaleaa siirappia
1dl fariinisokeria
4rkl sulatettua voita
1tl vanilijasokeria
1/2 maustemittaa suolaa
5dl rouhittuja saksanpähkinöitä (200g)

Vatkaa munat ja lisää joukkoon kaikki aineet pähkinöitä lukuunottamatta ja sekoita. Lisää pähkinät ja kaada piiraspohjan päälle.Kypsennä 225c uunissa 15min, jonka jälkeen laske lämpö 175c ja paista vielä 30min tai kunnes täyte on kiinteää.

Uuniin menossa

Valmista tarjottavaski

Piiras on melko tuhti ja vaatii seurakseen ehdottomasti vaniljajäätelöä. Jäljelle jäänyttä vaahterasiirappia voi varsin hyvin käyttää myös tuomaan lisämehevyyttä. Vaikka piiraassa on sokeria ehkä enemmän kuin laki sallii, ei se silti ole ihan äärettömän makea, ainakaan minun mielestäni. Jos päädyt joskus kokeilemaan, kerrothan mielipiteesi.

Ensimmäinen pala on aina vähän tällainen..
Mutta saa niitä siistejäkin paloja otettua

ps. Itsellä ei näköjään kaupasta kaikesta huolimatta tarttunut mukaan vaaleaa siirappia, joten käytin tummaa. Toimii siis silläkin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *