Hae
My Project Is Me

Smoothie time

Smoothieiden valmistus on jostain syystä ollut minun keittiössäni melko vähänlaista enkä oikeastaan edes ymmärrä miksi. Ne, siis smooothiet, ovat tavattoman helppo- ja nopeatekoisia sekä käsittämättömän näppärä tapa nauttia marjoja ja/tai hedelmiä jos niiden kanssa on muutoin haasteita.

P1150836

P1150842

Seuraava resepti ei tosin koreile hedelmien tai marjojen määrällä mutta on sen verta herkullinen (ja erilainen kuin mitä yleensä valmistan) että ajattelin sen kanssanne jokatapauksessa jakaa. Alkuperäisestä ohjeesta on kiittäminen Kira Kososta ja hänen amerikanmatkailujaan mutta ohessa hienoisesti tuunaamani versio.

Bananza-smoothie kahdelle

 • 1tlk jääkaappikylmää kookosmaitoa
 • 2kpl pakastettua banaania
 • 0,5dl proteiinijauhetta (banaani, vanilja tai suklaa itse käytin suklaata)
 • 6kpl tuoretta taatelia
 • 2tl mantelivoita
 • 1rkl chiasiemeniä
 • 1tl raakakaaojauhetta
 • ripaus suolaa
 • (tarvittaessa lisäloraus vettä jos jää muutoin liian tönköksi)

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja nauti välittömästi sillä parasta tämä on jääkylmänä pirtelönä. Alkuperäiseen reseptiin proteiini- tai kaakaojauhe eivät kuuluneet eli ne voi jättää varsin hyvin pois. Itse kuitenkin koin että herkku kaipaa sekaan vielä lisää rakennetta (ja proteiinia).

2 kommenttia

 1. Tehovalkaisu kirjoitti:

  Tätä smoothieta kyllä pitää kokeilla. Vaikuttaa herkulliselta. Kuka ties siitä tulee uusi lempi välipala.

  • jennie kirjoitti:

   Herkullinen tämä kyllä oli/on – jopa mies kehui vaikka on yleensä epäilevinen kaikkien kokeilujeni kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.