Hampurilaisenmakuinen munakasrulla
Kananmuna on monipuolinen raaka-aine kokkailussa ja olen jotenkin vuosien jälkeen löytänyt sen monipuoliset käyttöominaisuudet uudestaan. Toki, paistettua kananmunaa sellaisenaan on ollut leivän päällä ja myös munakokkelia on paistettu mutta se taipuu niin moneen muuhunkin.
Viimeisin jakamani kananmunaresepti oli herkullinen Shakshuka ja olikin ilo kuulla, että sille löytyi kokeilijoita myös ruudun toiselta puolelta. Historiassa olen kokkaillut myös jos jonkinlaista uunimunkasta ja näiden lisäksi myös erilaiset munakasrullat ovat olleet syksyn ja talven aikana suuressa suosiossa meidän perheen keittiössä.
Monipuolinen munakasrulla
Munakasrulla on nimensä mukaisesti rullamuotoon kääritty munakas, kuin eräänlainen kääretorttu mutta suolaisena, ruokaisana ja täytteistä riippuen juuri niin terveellisenä tai epäterveellisenä kuin haluaa. Makuvaihtoehdot ovat rajattomat ja meillä onkin kokkailtu kanaversiota, kalaversioita sekä myös jauhelihatäytteisiä vaihtoehtoja. Viimeisimpänä kokeilussa oli kuitenkin hampurilaisen makuinen munakasrulla ja se oli viimeviikonlopun hittiherkku.
Hampurilaisenmakuinen munakasrulla
Inspiraation ja idean tähän reseptiin löysin Terveelliset Herkut –blogista, mistä olen muuten vuosien varrella löytänyt myös paljon muita mahtavia ideoita. Makumaailma tähän tulee suoraan maailmankuulusta BicMac- hampurilaisesta ja tarkastin jopa hampurilaisketjun sivuilta hampurilaisen sisällön, jotta makuelämys olisi mahdollisimman autenttinen.
Itse munakasrullan pohjana olen käyttänyt K-ruokasivuilta löytyvää reseptiä, sillä se on mielestäni toiminut hyvin niin makunsa kuin koostumuksensa puolesta. Mikäli välttelet hiilareita tai tahdot muutoin vain reseptistä vähähiilihydraattisemman, kurkkaa pohjaan soveltuva ohje Terveelliset Herkut – blogista.
Tällä minun ohjeellani teet BicMac –hampurilaisen makuisen munakasrullan koko perheelle, eli itse pohjaa tulee kokonaisen uunipellillisen verran. Täytteet sensijaan ovat suuntaa antavia mutta lisään ne tähän alle:
Pohja:
6 kananmunaa
5dl maito
1 1/2dl vehnäjauhoja
1/4tl suolaa
Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada munakastaikina pellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja jätä jäähtymään. Valmista sillä välin täyte.
Täyte:
400g naudanjauhelihaa
sipulia
mausteita (suolaa, pippuria, grillimaustetta)
jäävuorisalaattia
tomaattia
suolakurkkua
majoneesia
hampurilaissulatejuustoa
Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla sekä mausta mieleiseksi. Pilko salaatti ja tomaatit. Kasaa sopivasti jäähtyneen munakasrullan päälle ainekset aloittaen jauhelihasta. Lisää viimeiseksi juustosiivut ja rullaa muotoonsa. Päälle voit halutessasi sirotella vielä seesaminsiemeniä kuten aidossa hampurilaisessa. Nauti!