Hae
My Project Is Me

Hampurilaisenmakuinen munakasrulla

Kananmuna on monipuolinen raaka-aine kokkailussa ja olen jotenkin vuosien jälkeen löytänyt sen monipuoliset käyttöominaisuudet uudestaan. Toki, paistettua kananmunaa sellaisenaan on ollut leivän päällä ja myös munakokkelia on paistettu mutta se taipuu niin moneen  muuhunkin.

Viimeisin jakamani kananmunaresepti oli herkullinen Shakshuka ja olikin ilo kuulla, että sille löytyi kokeilijoita myös ruudun toiselta puolelta. Historiassa olen kokkaillut myös jos jonkinlaista uunimunkasta ja näiden lisäksi myös erilaiset munakasrullat ovat olleet syksyn ja talven aikana suuressa suosiossa meidän perheen keittiössä.

hampurilaisenmakuinen munakasrulla

 

Monipuolinen munakasrulla

Munakasrulla on nimensä mukaisesti rullamuotoon kääritty munakas, kuin eräänlainen kääretorttu mutta suolaisena, ruokaisana ja täytteistä riippuen juuri niin terveellisenä tai epäterveellisenä kuin haluaa. Makuvaihtoehdot ovat rajattomat ja meillä onkin kokkailtu kanaversiota, kalaversioita sekä myös jauhelihatäytteisiä vaihtoehtoja. Viimeisimpänä kokeilussa oli kuitenkin hampurilaisen makuinen munakasrulla ja se oli viimeviikonlopun hittiherkku.

hampurilaisen makuinen munakasrulla

 

Hampurilaisenmakuinen munakasrulla

Inspiraation ja idean tähän reseptiin löysin Terveelliset Herkut –blogista, mistä olen muuten vuosien varrella löytänyt myös paljon muita mahtavia ideoita. Makumaailma tähän tulee suoraan maailmankuulusta BicMac- hampurilaisesta ja tarkastin jopa hampurilaisketjun sivuilta hampurilaisen sisällön, jotta makuelämys olisi mahdollisimman autenttinen.

Itse munakasrullan pohjana olen käyttänyt K-ruokasivuilta löytyvää reseptiä, sillä se on mielestäni toiminut hyvin niin makunsa kuin koostumuksensa puolesta. Mikäli välttelet hiilareita tai tahdot muutoin vain reseptistä vähähiilihydraattisemman, kurkkaa pohjaan soveltuva ohje Terveelliset Herkut – blogista.

 

munakasrulla täytteet

Tällä minun ohjeellani teet BicMac –hampurilaisen makuisen munakasrullan koko perheelle, eli itse pohjaa tulee kokonaisen uunipellillisen verran. Täytteet sensijaan ovat suuntaa antavia mutta lisään ne tähän alle:

 

Pohja:

6 kananmunaa

5dl maito

1 1/2dl vehnäjauhoja

1/4tl suolaa

 

Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada munakastaikina pellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja jätä jäähtymään. Valmista sillä välin täyte.

 

Täyte:

400g naudanjauhelihaa

sipulia

mausteita (suolaa, pippuria, grillimaustetta)

jäävuorisalaattia

tomaattia

suolakurkkua

majoneesia

hampurilaissulatejuustoa

 

Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla sekä mausta mieleiseksi. Pilko salaatti ja tomaatit. Kasaa sopivasti jäähtyneen munakasrullan päälle ainekset aloittaen jauhelihasta. Lisää viimeiseksi juustosiivut ja rullaa muotoonsa. Päälle voit halutessasi sirotella vielä seesaminsiemeniä kuten aidossa hampurilaisessa.  Nauti!

munakasrulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.