Hae
My Project Is Me

Aktiivinen alku vuodelle 2021

Eletään vuoden 2021 kolmatta päivää. Ja ihan yhtä monena päivänä olen myöskin tämän vuoden puolella liikkunut. Yksi uuden vuoden päätöksistäni onkin tavoitella päivittäistä aktiivisuutta. Ja ainakin tässä vaiheessa voin sanoa hyvällä omatunnolla että so far, so good. Näinä kolmena päivänä olen:

Käynyt kävelemässä ja treenannut

Olen kävellyt päivittäin noin tunnin lenkin nauttien raittiista ulkoilmasta ja tässä on itseasiassa samalla yksi niitä konkreettisia aktiivisuustavoitteitani: kävelylenkki päivittäin. Vaikka tunti mitättömältä kuulostaa, saattaa se kiireisenä arkipäivänä olla liikaa ja niinpä tavoitteena on kävellä päivittäin vähintään 30min. Joskus se voi olla salitreenin päälle juoksumatolla ikään kuin loppujäähdyttelynä, joskus se voi olla happihyppely ulkona. Ja joskus, kuten näinä kolmena päivänä, se voi olla kestoltaan myös pidempi kuin 30min.

Olen tehnyt lisäski päivittäin lihaskuntoharjoituksia Twogether Training -treenipalvelun (palvelun käyttöoikeus saatu) kautta. Erityisesti nopeat, noin 15-25 minuutin mittaiset pikatreenit ovat olleet mieleeni ja olleet lyhyestä kestostaan huolimatta yllättävän tehokkaita. Lisäksi olen saattanut lisätä jotain omaa lihaskuntoharjoittelua mukaan.

aktiivinen vuosi 2021

Olen venytellyt ja ollut arkiaktiivinen

En paljoa mutta venyttelyt kuitenkin ja ihan jokaisena päivänä. Tänään ensimmäistä kertaa jopa mietin, että pitäisikö viikkoagendaan oikeasti vihdoin lisätä joku kehoa huoltava tunti. Luulen kyllä että sitä varten minun pitäisi oikeasti päästä paikanpäälle treenmaan, sillä kotona en vain pysty keskittymään muutamaa, maksimissaan noin kymmentä, minuuttia kauempaa mihinkään matalatempoiseen tekemiseen. Mitä tosiaan kehonhuoltoon tulee, on keskittymiskykyni kultakalan luokkaa.

Koen itse, että vuosi 2021 on alkanut kohdallani siis aktiivisesti. Olen aktivoitunut liikunnallisesti mutta ollut myös arkiaktiivinen. En sen enempää arkiaktiivisuudesta kirjoita tässä yhteydessä mutta senverta kuitenkin sanon että seuratessani päivittäistä aktiivisuustasoani tai askelmääriä kellostani, on kotikonttorilaisen istumatyöläisen askelmäärät todella minimaaliset verrattuna niihin päiviin kun menen fyysisesti työpaikalle. Vaikka sitä ei paljon omasta mielestään liiku tavanomaisenkaan työpäivän aikana, on siinä silti työpaikalle siirtymiset ja siellä liikehdintä – päinvastoin kuin kotona istuessa, missä tarvitsee vain kerran raahautua sängystä koneenääreen ja ehkä jossain vaiheessa jääkaapille ja takaisin. Arkiaktiivisuudesta oln kirjoittanut ihan konkreettisin esimerkein aiemmin esimerkiksi täällä.

 

Aktiivista vuodenalkua itse kullekin, pysytään liikkeessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.