Hae
My Project Is Me

Poltetta peppuun yhdellä liikkeellä

Kun ei treenaa kuntosalilla, eikä käytössä ole mitään apuvälineitä, voi toisinaan olla haasteellista keksiä tarpeeksi rankkaa liikettä takapuolelle ilman lukuisia toistomääriä. Yhdellä jalalla suoritettava pistoolikyykky on aikamoinen kuningasliike, mitä puhtaasti kehonpainolla suoritettaviin liikkeisiin tulee. Käytännössä koko kehon paino lepää toisella kankulla samaan aikaan kun suoritetaan kyykkäys.

Ja jos pistoolikyykkysi näyttävät yhtään kuin allekirjoittaneella (huterilta, sinnepäin sutiloiduilta), voi seuraavasta vinkistä olla sinullekin hyötyä.

  • Päätä kummalla jalalla kyykkäät, eli kumpi tekee työn
  • Aseta lepoon jäävä jalkasi kyykkäävän jalan taakse (kuvasta poiketen voit laske asen maahan niin että se hipoo sitä mutta pidä paino kuitenkin edessä olevan jalan kantapäällä)
  • Kyykkää ja muista pitää paino  työstävällä jalalla myös noustessa takaisin ylös

Oikein tehtynä tämä avustettu liike on pakaralle huomattavasti rankempi kuin sinnepäin sutiloitu pistoolikyykky. Polte tuntuu nimenomaan takalistossa, eikä toistojakaan tarvita montaa ennenkuin ei enää jaksa – tai ainakaan minä en tarvitse. Jos siis liike ei ole sinulle tuttu, testaa ihmeessä.

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Tosi hyvä vinkki, kiitos!
    Olen leikkipuiston penkkiin tukeutuen tehnyt yhden jalan kyykkyjä niin, että taaempi jalkaterä on penkillä, mutta tämä vaikuttaa kivemmalta liikkeeltä 🙂
    T. Karo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.