Hae
My Project Is Me

Ketoilijan avokadotoast

Avokadotoastit ovat nyt ehkä suositumpia kuin koskaan. Itse myönnän että olen jopa valinnut ruokailupaikan kerran puhtaasti sen perusteella että sieltä saa kehutun herkullisia avokadoleipiä. Hyvä leipä on muutoinkin minun heikkouteni ja viimeksi eilen paljastin sen. Leipä ei (valitettavasti) kuitenkaan kuulu ketoilijan jokapäiväiseen ruokavalioon – ainakaan ihan sellaisenaan.

avokadotoast

Olen muutamaakin eri ketoleipäreseptiä testannut mutta ne eivät vain pärjää aidolle ja oikealle rapeakuoriselle ihanuudelle. (Jatkan edelleen muuten täydellisen ketoleipäreseptin etsimistä, joten jos sinulla on sellainen takataskussa niin ilmianna itsesi kommenteissa. Leipäaddikti kiittää). Sitten muistin vuosien takaisin rahkaleipäreseptin, mikä tuolloin kuului yhdeksi vakioleipomuksistani. Pienellä muunnoksella rahkaleipä taittui myös avokadotoastin alle, missä makumaailman ratkaisevat leivän lisäksi myös sen päälliset. Näin ollen leivän täydellisestä koostumuksesta voidaan tarvittaessa poiketa.

 

Ketoilijan avokadotoast

 

Leipä: 

3dl ketoilijalle sopivia jauhoja (itse käytin 2dl mantelijauhoa, 1dl soijajuhoa)

2tl leivinjauhetta

2dl voimakasta juustoraastetta

1/2tl suolaa

250g makeuttamatonta soijajogurttia (Alpro)

 

Laita uuni lämpiämään 225c. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita sekaan muut aineet ja taputtele valmis seos leivinpaperin päälle uunipellille noin 1cm korkuiseksi nelikulmioksi. Paista noin 15min tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Leikkaa sopivan kokoisiksi annosapaloiksi. 

 

Päällinen: 

½ avokado leipää kohden

(suolaa, sitruunamehua, pippuria maun mukaan)

pekonia, kananmunaa (kuvissa), halloumia tai mitä tahansa omaan suuhun maistuvaa

Itse vielä paahdoin leivän paahtimessa saadakseni siitä mahdollisimman rapeapintaisen pehmeän ja rasvaisen avokdaon alle. 

2 kommenttia

  1. Jonna kirjoitti:

    Slurps, näyttääpä hyvältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *