Hae
My Project Is Me

BodyStep

 

Moi, 

 

Näin vapaapäivinä sitä näköjänsä irtaantuu arjesta ja arjen rutiineista siten että säännöllisyys ja ajantasainen kirjoittelu tännekin vaihtelevat. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. 

 

Kun kerta rytmeistä poiketaan niin minkin kävin tänään jumppailemassa aamusta, tai no 11-12 välillä. Yleensähän lauantai on ollut minulla välipäivä mutta tänään päädyin PowerStep-tunnille. Tunti on siis sekoitus steppilaudalla tehtäviä sykkeenosto-osuuksia sekä Bodypump-tunneilta tuttuja lihaskunto-osuuksia tankoa apuna käyttäen. Odotukseni olivat melko korkealla. 

 

Heti alkuunsa mainittiin että kannattaa valita isommat painot kuin bodypumpissa koska toistoja tehdään vähemmän. Lihaskuntoryhmän tai liikesarjan vaihtuessa vaihtui myös kappale siten että joka toinen kappale keskittyi sykkeennostoon ja joka toinen lihaskuntoon.
Kuva täältä
Kuva täältä

Vaikka tunnista tehokkaan saisikin, niin en itse syystä tai toisesta saanut tehoja irti ihan niin paljon kuin olisin toivonut. Sykkeennostoissa sain kyllä sykkeitä korotettua mukavasti yli 170:n mutta olisin ehkä kaivannut joko pidempiä nosto-osuuksia tai vieläkin haastavampia liikkeitä. Sanottakoon siis että hypin ja pompin kyllä hurjasti enkä ainakaan omasta mielestäni himmaillut mitenkään liikaa. Ehkä ensikerralla, jos menen, niin nostan steppilaudan korkeammalle ja saan siten työllistettyä itseäni enemmän.

 

 

Lihaskunto-osuuksissa olisin voinut varmasti ottaa mukaan vielä hieman enemmän vastusta, sillä verrattuna bodypumppiin niin sarjat todellakin olivat reippaasti lyhyempiä. Toistoja tehtiin vain kymmenkunta mutta sarjoja toki kolmesta neljään. Liikkeet koostuivat helposta perusliikkeistä jotka sopivat kaikille. Kaiken kaikkineen mukavanoloinen tunti vaikka itsellä hieman vajaasuoritteiseksi jäikin. Sopinee kaikille jotka kaipaavat lihaskuntoharjoittelun lisäksi hieman enemmän sykeosuuksia tai niille joilla intervalliharjoitteet tuntuvat olevan se haaste.

Mukana treenissä kulki sykevyö. Selvitin muuten mahdollisen syyn sykemittarini alhaiseen kulutukseen; Aktiivisuustaso. Olen merkannut aktiivisuustasokseni 1:n. Noh, maksimi on kymmenen ja asiaan sen enempää paneutumatta laitoin ennen tunnin alkua tasoksi 5. Tässä vielä omia sykkeitäni tunnilta tuon oman sykemittarini kanssa:

 

 

 

Aika 57min
Kcal 349
Sykkeet: 

Max 177 

Ka    142

 

Nyttemmin kaivelin esiin nämä aktiivisuustasoluokat ja ne menevät siis lyhykäisyydessään näin.

 

 

Taso 1 on henkilöille, jotka eivät harjoita aktiivisesti vapaa-ajan liikuntaa 

 

Taso 2-3 on henkilöille, jotka liikkuvat vapaa-ajallaan säännöllisesti muutaman tunnin viikoittain. Alle tunnin liikkuvat valitsevat tason 2 ja yli tunnin valitsevat tason 3. 

 

Taso 4-7 on henkilöille, jotka liikkuvat vapaa-ajallaan säännöllisesti urheillen (nuo aiemmat siis ilmeisesti kävelylle yms. kevyemmälle liikkumiselle). Riippuen harjoitusten määrästä tulisi valita arvo 4-7:n väliltä. 

 

Tasot 7,5-10 on tarkoitettu henkilölle, joka urheilee säännöllisesti ja/tai on kilpaurheilija. 

 

Tästä päätellen väittäisin että minun tulisi valita arvoksi joko aktiivisuustaso 7 (säännöllinen urheilu yli 3h viikossa) tai 7,5 (säännöllinen urheilu ”kilpaurheilutasolla” 5-7h). Tämä aktiivisuustaso 7,5 ei huomioisi kevyempiä kävelylenkkejä lainkaan. Jos nekin huomioidaan, niin aktiivisuustaso nousisi 9:ään, eli 11-13h liikuntaa viikoittain. Aktiivisuustasolla 10 liikuntaa tulisi harjoittaa yli 15h/viikko. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.