Hae
My Project Is Me

Maidoton smoothie ja muita uutuuksia

Moikka,

Kun tarpeeksi kauan näkee päivittäin, useamman  kerran päivässä, mainoksen ihanan aurinkoisesta, raikkaasta ja todennäköisesti ihan fiksusta ruoasta niin käy ennemmin tai myöhemmin niin että se tarttuu kaupasta ostoskoriin. Näin kävi ensinnäkin Valion maustetun raejuuston kanssa. Valittavana olisi ollut hedelmäinenkin versio mutta koska ajattelin osaavani ihan itsekin lisätä kuivattuja hedelmiä raejuustoni sekaan, ostin juuresversion.

IMG_2947

IMG_2948

IMG_2949

Olen itseasiassa pitkään ihmetellyt miksei markkinoilla ole Skyrin lisäksi ollut muita näppäriä välipaloja juurikin vaikka raejuustosta. No nyt on ja yllätyin mausta positiivisesti (kun en pahemmin Skyreistä välitä). Ihan kiva ja näppärä jos joskus kaipaa välipalaa uohtuneen tilalle. Minnehä muuten ne Arlan maustetut raejuustot ovat kaupoilta kadonneet.. Tässä vielä linkki Valion sivuille tuota raejuustoa koskien.

Mutta koska moni suosii maidotonta ruokavaliota, on silläkin puolella tarjota jotain näppärää välipalaa. Monet ovat varmasti huomanneet kaupan hyllyille tulleet Laitilan Proegg-valmismoothiet, jotka pohjautuvat siis kananmunaan ja vielä tarkemmin kananmunan valkuaiseen. Lisättyä sokeria ei ole lainkaan ja lisämakeus on tuotu stevialla.

IMG_2958

Proteiininmäärä on lähes sama kuin rahkassa ja tuotesisällöt/100g vertailun vuoksi ohessa. Rahkan sekaan kuitenkin lisästään vielä jotain kun taas smoothie on valmista sellaisenaan, joten sekin on ihan hyvä muistaa.

vertailu

Myönnän että oma epäilykseni oli melkoinen sillä olen kerran aiemminkin kokeillut kananmunasmoothieita ja maku ei ollut ihan mieleeni. Olen myös kokeillut lisätä puuroon raakaa valkuaista sillä sen vannottiin olevan aivan huomaamaton lisä vaan minusta kananmunaisuus maistui läpi. Valitettavasti tässä on minusta vähän sama juttu. Olisin toivonut toisin mutta ulkonäkö, koostumus sekä haju vain valitettavasti vain ovat suoraan valkuaisesta. Ainakaan pelkiltään juotuna ei ollut ihan minun juttuni mutta ehkä siitä saisi pienellä tuunauksella omaan makuuni sopivampaa.

Joko te olette ehtineet maistelemaan näitä uutuuksia?

 IMG_2959

IMG_2960

9 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Tuo raejuusto kiinnostaa, onko ns. feikki terveellistä vai oikeasti ihan ok terveellinen välipala eikä mikään kaloripommi?
  Nuo valkuaisjuomat näyttää ällöttäviltä 😀 Ei varmaan tarvitse kokeilla, pidättäydyn omissa smoothieissa 🙂

 2. Liisi kirjoitti:

  Minkälaisissa hinnoissa kyseiset tuotteet pyörii kaupoissa? Etenkin tuo valkuis smoothie…? 🙂 Kätsää, et nykyään saa tuollaisia helppoja terveellisiä välipaloja kaupasta 😛

  • jennie kirjoitti:

   Valkuaissmoothie taisi olla jotain 3,5-4€ välimaastossa. Voin tarkastaa löytyykö kotoa vielä kuitti niin saisin ihan oikean hinnan varmistettua 🙂

 3. bubhle kirjoitti:

  katoin makrot ja toi juures-raejuusto kuulostaa hyvältä ei lisättyä sokeria niinkuin tossa toisessa hedelmä-raejuustossa. mutta kumpikaan ei gluteenittomia. lukee saattaa sisältää vehnää 🙁 nyt harmittaaa, olisi niin mennyt testiin:<

 4. Outi Karita kirjoitti:

  Meinasin testata tuota valkuaisjuomaa ihan mielenkiinnosta, mutta hinnan nähtyäni jäi kaupan hyllylle… 😛

  http://outikarita.fitfashion.fi

  • jennie kirjoitti:

   😀 On muuten pakko korjata että nyt kun sitä on juonut tässä parina päivänä niin ei se maku enää ihan niin hurja olekaan kuin ensimaistelulla mutta voipi olla etten ihan heti ole ostamassa uusiksi. Kivaa kuitenkin on se että maidottomalle linjalle on tullut jotain tämäntyyppistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.