Hae
My Project Is Me

Viikon kala

Moi,

Minulla on jokunen ruokailuun liittyvä periaate, joista uusin on ehkä tämä “Kalaa vähintään kerran viikossa”. Tiedän, kalaahan pitäisi syödä huomattavasti useammin mutta kerta viikossa on kuitenkin enemmän kuin satunnaisesti tai ei koskaan (harvoin). Olen myös pyrkinyt käyttämään eri kalalajeja vaihdellen kuitenkin kohtuuhintaisesti. Kalaruokia onkin näkynyt viikokertauksissa ahkerasti.

IMG_7505

Ja se paras eli savulohisalaatti

IMG_6666 IMG_6261

Viimeisin kalalöytöni on Vietnamilainen (muistaakseni ainakin) Pangasius. Olen jo useampaan otteeseen ihmetellyt tätä valkoista, edullista filettä (6,95€/kilo) kalatiskillä ja viimein rohkaistuin koefileen ostamaan. Finelin ravintotietojen mukaan kaloreita 100g:ssa on noin 70. Rasvan osuus on 1,5g ja proteiinin 14g (edelleen/100g). Kevyttä syötävää perinteisen valkoisen sein tilalle.

kuva 1(48) kuva 2(48) kuva 4(22)

Maultaan kala on hyvin mieto, huomattavasti miedompi kuin esimerkiksi tuo sei. Koostumukseltaan kala muistutti paistettuna minusta hivenen kananmunanvalkuaista mutten sitten tiedä johtuiko se paistokypsyydestä (joka mielestäni oli siis täysin kypsä mutta mistäkös minä ensikertalaisena tiedän). Kala pysyi hyvin kasassa paistettaessa. Koska kala aasiasta on tänne tullut niin maustoin sen myyjän ohjeiden mukaisesti voimakkaasti, aasialaisella vivahteella. Pannulle ensin hivenen öljyä ja siihen roimasti mausteita mm. viismaustetta, valkosipuli-pippuriseosta, chiliä yms. Voisin ostaa ihan hyvin uudestaankin.

IMG_7948 IMG_7950 IMG_7952

8 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Mie oon tosi laiska syömään kalaa,enkä hirveesti välitä siitä,mut tota voiski kyllä kokeilla! Kiva ku postasit tosta,en ollu kuulukaan tollasesta kalasta 🙂

 2. Anniina kirjoitti:

  Tykkään kovasti blogistasi ja oon seurannut sitä jo muutaman vuoden ajan, kiitos siitä! Rakastan itsekin kalaa, mutta pangasiukseen liittyen pieni varoitus – kala saattaa olla hyvinkin ympäristöhaitallisesti tuotettu. Ja jo kuljetus Vietnamista tekee siitä kotimaiseen kalaan verrattuna hieman kyseenalaisen.. Tästä voi lukea enemmän 🙂 http://www.kuluttaja.fi/fi-FI/edelliset-numerot/2012/7-2012/kestava-kalanviljely/ Toivottavasti en kuulostaa negatiivisesta, mutta ajattelin että saatat olla myös kiinnostunut ympäristönäkökulmasta 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitokset ensin itsellesi 🙂 jäin eilen illalla vielä ihan miettimään tuota edullista hintaa kotimaiseen kalaan Verrattuna ja uskalsinkin hieman arvuutella jotain tämänkaltaista 🙁 tästä kuitenkin taas päästään siihen asiaan että kotimaisen kalan hinnan ei tarvitsisi olla niin mahdottoman korkealla näihin tuontiversioihin verraten

 3. Tonnikeiju kirjoitti:

  Helppo ja nopea arki ruoka syntyy meillä useasti riisistä,tonnikalasta,hollandaiskastikkeesta sekä juustoraasteesta.eli hollantilaisesta kalavuoasta.
  Kerralla kun tekee isomman satsin niin siitä riittää seuraavallekin päivälle

 4. Kotimaisen kalan puolesta kirjoitti:

  Voi kunpa ihmiset vielä oppisivat syömään terveellistä, ekologista ja kestävästi kalastettua SUOMALAISTA kalaa. Sitä ei ole tarvinut tuoda tänne lentorahtina fossiilisilla polttoaineilla, se työllistää suomalaisia ja on usein tuoreempaakin kun kaukomaiden kalat. WWF:n sivulta löytyy kalaoppaasta hyvää tietoa siitä miten ylikalastettuja monet ulkolaiset kalakannat on (kuten esim. monet tonnikalat) ja minkä lajien tuotannossa on muita ongelmia ja ostamista kannattaisi välttää (kuten esim haimonni eli pangasius). Kyllä kotimaassakin elää niin paljon kalalajeja, että vaihtelua piisaa lautaselle vaikka söisi useamminkin kuin kerran viikossa.

  • jennie kirjoitti:

   On ihan totta tuo mitä kirjoitat. Suomalaisia kaloja on paljon ja niitä kiitettävästi saa kaupasta, joskin vain valitettavan kalliilla hinnalla. Tästä pangasiuskannan hyvinvoinnista olikin jo joku ottanut asianmukaisesti yhteyttä ja aiheeseen tutustuin. Kiitos siis sinullekin vielä tärkeästä huomiosta ja asian esiin nostamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.