Hae
My Project Is Me

Herkuttelun hinta

Moi,

Minulla oli mielenkiintoinen kokeilu toukokuussa. Keräsin talteen jokaisen ostokuitin ja selvitin paljonko ylimääräisiin herkkuihin oikein kuluu rahaa. Kuten jo aiemmin mainittu, oli toukokuu melkoinen herkkuöverikuu. Raskauden viimeiset viikot, muutto ja muu aiheuttivat monenmoista tekosyytä höllempään käytökseen ja sen huomaa tästä kuittikeosta.

IMG_6560 (1024x683) IMG_6561 (1024x683)

Sikäli kuin kaikki kuitit oikeasti olivat tallessa, sain turhuuksien yhteissummaksi 56,70€. Totuushan voi olla jopa hieman enemmän. Punaisella merkkauksella koristin kaikki karkit, keksit höttöleivät yms. Sensijaan heräteostokset hedelmistä tai muista jätin merkkaamatta. Merkkaamatta jäi luonnollisesti myös pojan 2-vuotispäiviä varten ostetut leivontatarvikkeet.  Summa on mielestäni melkoinen varsinkin jos ajattelee vuositasolla; Lähes 700€. Mitä kaikkea sillä saisikaan. Ja siis suurinosa näistä turhakkeista on tarttunut mukaan samalla kun kaupasta on hakenut jotain pientä, ei niinkään niillä viikottaisilla, suunnitteluilla, suurostoksilla.

Kyllä se vain niin on että herkuttelu ja turha kaupassa juokseminen keventää lompakkoa samaa tahtia kuin se kasvattaa vyötärönympärystä.

11 kommenttia

 1. Adelheid kirjoitti:

  Tämä olis kyllä hyvä herättely itse kullekin. Olis mielenkiintoista tutkia mitä kaikkea tulee kuukaudessa ostettua. Täytys vaan saada mies osallistumaan talkoisiin kun se käy meillä enimmäkseen kaupassa. Mikä on kyllä sinänsä hyvä niin ei tule houkutuksia ostaa itselle herkkuja. =)

  • jennie kirjoitti:

   Niin, tästähän puuttuu vielä ne miehen erikseen ostamat jutut joiden tosin uskon (tai tiedän) olevan paljon vähemmän. Onneksi.

 2. Eve kirjoitti:

  Pitäisiköhän sitä itsekin ottaa projektiksi laskea kuukausi eteenpäin kaikki herkuttelut 🙂 Olisi kyllä mielenkiintoista nähtävää. 50 euroa kuulostaa isolta rahalta, mutta juuri tässä aloin miettiä, että todennäköisesti sen verran tai vähän alle menee itsellänikin kuukaudessa herkkuihin. Riippuu tietysti miten sen itse kukin määrittelee.

  • jennie kirjoitti:

   Tämä oli kyllä ihan mielenkiintoista vaikka kyllä melkein osasin arvatakin että jotenkin näin se menee..

 3. Asta kirjoitti:

  Ja käänteisesti: juuri eilen mietittiin, miten paljon saatiin kaikkea terveellistä ostettua halvalla. Varsinkin näin kesäisin salaatit, tomaatit yms. ovat erityisen halpoja. Ainoa, mikä harmittaa, on proteiinin hinta. Kunnollinen broileri, jauheliha tai kala maksaa melkoisen paljon. Eineslihapullat tms. ovat usein huomattavasti edullisempia.

  • Sarkku K kirjoitti:

   Mutta eineslihapullissa lihapitoisuus on vain murto-osa oikeasta lihasta. Eli kun suhteuttaa tämän lihamäärän kilohinnaksi, kertyy eines- eli tutummin pierupullille melkoisesti hintaa, ja ravinto-arvoja ei niinkään.

  • jennie kirjoitti:

   Kesällä on tosiaan ihanaa kun kasviksia saa hyvin ja edullisesti 🙂

 4. Pauge kirjoitti:

  Tämä oli hyvä! Pitääpä itsekki ottaa kokeiluun tämmönen. Jos se herkuttelu sitten loppuis kun muutenki tuntuu olevan niin pirun hankalaa tuo syöminen.

  Kiitos sinulle tästä totuudesta! Laittaa miettimään omiaki syömisiä 🙂

 5. LOVE kirjoitti:

  Mulla sama meneillään, mutta siis lasken KAIKKI ja vähän tarkkailen mihin rahat menee.. ;))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.