Hae
My Project Is Me

Tavoitekertausta

Moi,

Varmaan jokaisessa ohjeessa, jota laihduttamiseen tai vartalonmuokkaukseen tulee, muistutetaan että aina aika-ajoin tulee miettiä miksi tätä/sitä ylipäätään tekee. Toinen mistä puhutaan paljon on konkreettinen tavoite, josta puheenollen muistaako joku vielä nämä kamaluudet.

01adb1cc8be522a6e4379a7f1fa077762f1a8fce67

Kyllä, kyseessä on minun tavoiteshortisni sieltä jostain reilun kymmenen vuoden takaa. Olen aina ajatellut että sitten kun nämä soljahtavat päälleni siten kuin vaatteen on tarkoitus, on viimeistään aika lopettaa laihduttaminen. Tämä ohjenuora oli minulla käytössä myös edelliskerralla ja kun tavoite oli saavutettu, siirryttiin ylläpitoon (jota seurasi melko nopeasti se lisälihaksen hankinta). Tässä vielä kuvaa eilisaamulta, eli paljosta ei ole enää kiinni tämän tavoitteen kohdalla.

01247303af06b6907d90adff0b69c2a2501d66b641

Ja kuten varmasti tiedätte, on kehonkoostumus itselläni se toinen kriittinen mittari. Minulle ei siis ole suinkaan sama mistä laihdun vaan haluan sen ylimääräisen pois rasvasta, jota minulla on tavoitteisiini nähden sen 4-5prosenttiyksikköä liikaa. Kiloinahan tämä ei paljoa ole eli vaakalukeman en odota hurjaa vauhtia laskevan. Aiheesta olikin ihan varteenotettava artikkeli viimeisimmässä KG-lehdessä (joka siis Fitin ohella minulle tulee kotiin kannettuna). Sinä käsiteltiin rasvanpolttoa nykytietämyksen vinkkelistä ja todettiin (itsestäänselvyytenä) että mitä vähemmän sitä on, sitä vaikeampaa siitä on päästä eroon. Esimerkkinä käytettiin fitness-ammattilaisia, joilla rasvanpudotus kovista treeneistä huolimatta saattaa viimeisillä viikoilla olla ”vain” noin 400g viikossa. Käytän sanaa vain lainausmerkeissä koska minusta tuo on ihan hyvä tahti mutta tässä täytyy tietysti huomioida se että kisadieetti ei ole kenellekään kaduntallaajalle mikään varteenotettava vaihtoehto. Yhtäkaikki, jutussa oli paljon hyvää ja asiapitoista faktaa aiheesta rasvanpoltto.

01982bf06cef8eb6fda5e6a7bf1968dd41099c771d

näin se rasva sulaa vaan 🙂

0186c8e87cb8fc15cafb0d12387061993e3d188a37

Laskennallisesti ajateltuna minun pitäisi siis pudottaa suunnilleen 1prosenttiyksikön verran rasvaa kuukaudessa, päästäkseni kesäksi tavoitteeseeni. Tämä jos mikä kuulostaa omaan korvaan maltilliselta ja toteuttamiskelpoiselta. Kuukausittainhan mittailen rasvaprosenttiani joka tapauksessa eli helmikuun alussa tavoitellaan lukua 23% tai vähemmän. En oikeasti osaa arvioida kuinka nopeasti rasva voi palaa tässä vaiheessa joten isommista luvuista en uskalla kuin vain haaveilla. Vertailuarvona kerrrottakoon että keskimääräinen pudotustahti dieettausprojektissani vuonna 2012 oli noin 2 prosenttiyksikköä rasvaa kuukaudessa. Lähtökohdat toki olivat hurjemmat kuin nyt.

01b80f685fe12c2a1a346068272c332ffac697b7ee

salilla tänään(kin) sen 24:n rasvaprosentin kanssa

Viikkotasolla tulen varmaan vielä vaa’alla käymään vaikkakaan sen lukemat eivät paljoa pitäisi muuttuakaan. Kyseessähän ei tosiaan enää ole kuin muutama hassu kilo, joiden alkuperän tahdon olevan tosin sitä itseään, eli rasvaa. Aseena tähän on säännöllinen saliharjoittelu sekä siistitty ruokavalio, joihin molempiin tullaan varmasti palaamaan vielä monenmonta kertaa. Kiitos myös teille kommentoineille eiliseen kysymykseeni liittyen – Tuli sitä lihasta miinuskaloreilla tai ei niin lopputulos on kuitenkin parempi kroppa kuin nyt 🙂

6 kommenttia

 1. Sanna Latvala kirjoitti:

  Ostin myös kyseisen lehden eiliseltä kauppareissulta ja samaisen artikkelin myös luin jo! Kyllä todentotta alkaa nää viimeiset kilot olla tiukassa! Tai siis olishan tässä vielä 10 kiloa siihen unelmien vartaloon (kuten sulla on!), mutta saa nähdä riittääkö rahkeet sinne. Tuntuu, että nyt tökkii jo ja pahasti! 😀

  • jennie kirjoitti:

   Riittää, kunhan annat aikaa tarpeeksi!! Joskus tulee näitä mälsiä vaiheita kun tuntuu ettei mihkään etene eikä siinä vaiheessa tunnu ulkopuolisten lohdutteleminen paljon auttavan. Mutta tästä kaikesta voidaan toki päätellä että olet jo pudottanut painoa ja muutosta ON tapahtunut, huomattavasti 🙂 Ehkä nautit hetken aikaa niistä ja keräät voimia seuraavaan erään (ai mitenniin suhtaudun tähän kuin suureenkin taisteluun :D).

   Ja vielä loppuun vilpitön kiiitos <3

 2. Anni kirjoitti:

  Pakko kysästä että millasella vehkeellä sä mittailet sun rasvaprosenttia? Jos kyseessä on sellanen ”puntari” -tyyppinen kotivehje niin voin kertoa että ei kannatta luottaa niihin tuloksiin, sen kertomasta rasvaprossasta voi yleensä huoletta ottaa pois pari prossaa ja enemmänki jos lihasta löytyy.

  • jennie kirjoitti:

   semmoinen vanhempi Omronin käsikäyttöinen malli. ja huomasin tsoiaan viimeksi kun sitä käytin ja samaan aikaan tehtiin Tanitalla kehonkoostmusmittaukset niin omallani oli rasvaprosentin määrä suurempi. Vastaavasti taas kuitenkin tämän oman Omronini mukaan mitattuna tuo 19-20% oli se minun ”parhain kauteni” eli antaa ainakin riittävästi suuntaa siitä mihin ollaan menossa. Jahka taas ajankohta on oikea niin haluan kyllä vielä käydä kehonkoostumusmttauksenkin lävitte.

 3. Titu kirjoitti:

  Taisi olla muotia sillon 10v sitte tuollaset nauhat housuissa, muistan että itelläki oli tuollaset farkut sillon 😀

  • jennie kirjoitti:

   Ne oli, nuo oli oikein trendikkäät – olisiko pitänyt tägätä muoti tähän postaukseen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *