Hae
My Project Is Me

Yli 20000 askelta arkiaktiivisuutta

Työpäivän jälkeen kotiin palattuani vilkaisin kelloani ja huomasin kerryttäneeni yli 20000 askelta. Hämmästyin, sillä en mielestäni ollut tehnyt mitään erityistä niiden kerryttämiseksi. Ei tuo 20000 askelta kuitenkaan itsestään ole ilmaantunut mutta melko huomaamatta, ihan arkisten askareiden lomassa ne ovat kuitenkin tulleet.

arkiaktiivisuus

 

20000 askelta arkista aktiivisuutta

Ihan jo se, että käytän töihin kulkiessa julkista liikennettä, lisää askeleita. Kävelen aamuisin juna-asemalle noin 10 minuutin verran, vaihdan bussiin ja bussilta kävelen saman noin 10 minuuttia työpaikalle. Työpäivä sattui kyllä sisältämään tavanomaista enemmän aktiivista tekemistä pelkän koneella istumisen sijaan. Työpäivään sisältyi myös yksi siirtymä, minkä taitoin kävellen noin puolessa tunnissa.

Työpäivän jälkeen kävin Helsingin keskustassa kääntymässä ja kiertelin muutaman vaatekaupan. Kotiin tullessa matka kulki tosiaan vähän eri suunnasta kuin mennessä ja aamun kymmenminuuttiset kävelyosuudet supistuivat yhteen kymmenminuuttiseen. Lisäksi koukkasin kodin kautta ennen kuin hain nuorimmaisemme päiväkodista, mikä toi taas muutaman askeleen lisää, vaikka päiväkoti ihan vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä sijaitseekin.

Millään erillisellä kävely- tai hölkkälenkillä en päivän aikana käynyt mutta nopean 30minuuttisen salitreenin tein. Vaikka siinä ei varsinaisesti askeleita kertynyt niin kyllä se päivän aktiivisuudessa tietenkin näkyy. Se ei kuitenkaan ole se selittävä tekijä vaan uskon sen nimenomaan johtuneen tuosta kaikesta muusta aktiivisesta tekemisestä, ei siis varsinaisesti puolen tunnin liikunnasta. Siispä uskallan edelleen väittää, että nämä reilut 20000 askelta ovat todella arkiaktiivisuutta. Ja hyvinvointihan ei onneksi kysy sitä onko liike liikuntaa vai arkiaktiivisuutta.

maaliskuun parhaat_huhtikuu 2021

Hyvinvointia liikkeen, ei välttämättä liikunnan kautta

Tähän loppuun lainaankin itseäni muutaman vuoden takaisesta blogitekstistä, sillä samaa ajattelen edelleen: Arkiaktiivisia valintoja ei mielestäni arvosteta tarpeeksi mutta jos esimerkiksi päivittäin kerryttää kävelyä puolen tunnin edestä on sillä hyvinvoinnin kannalta varmasti enemmän merkitystä kuin yhdellä kolmen vartin viikottaisella jumppatunnilla. Tietenkään, arkiaktiivisuus ei korvaa tavoitteellista treeniä mutta uskon että terveydellisiä hyötyjä tarkastellessa sillä voisi olla oikeasti merkitystä enemmän kuin varsinaisella, harvemmin tapahtuvalla, treenillä.

Kurkkaa myös ainakin nämä samaa aihetta käsittelevät postaukset: Luonnostaan hoikka // Kesätreeni voi olla vaikka korkkareilla kävelyä // Liikunta kuuluu kaikille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *