Hae
My Project Is Me

Koska kaikessa ei vain voi olla hyvä

Moi,

Otsikosta riippumatta tämä teksti ei tule olemaan rypemistä itsesäälissä/inhossa tai muissa negatiivisissa ajatuksissa. Otsikko juontaa juurensa ihan puhtaasta faktasta sen suhteen että ollakseen jossain asiassa erittäin hyvä, pissii homma todennäköisesti jostain toisesta päästä. Otetaan esimerkki: Olen onnistunut ihan mukavasti kehittämään kroppaani tässä vuosien varrella. Alla olevasta pienestä kuvakollaasista huomannee kehitystä ilman sen suurempaa hypetystä.

joo, kuvat ovat ihan erilaiset mutta olennainen käy ilmi

joo, kuvat ovat ihan erilaiset mutta olennainen käy ilmi

 

Samalla kun lihaksisto on ehkä kehittynyt, on lihaskireyksiä tullut enemmän. Venyttelen ja harjoitan kehonhuoltoa aivan liian vähän ja tämä tuli todellakin todistettua kun pääsin osallistumaan laajaan kuntokartoitukseen taannoisella Vierumäki-reissullani. Siinä missä lihaskunto oli erinomainen, niin liikkuvuus jäi osittain jopa välttäväksi. Vähän toki haluan selitellä että lonkankoukistajani, jota tämä välttävä liikkuvuus siis viittaa, oli melkoisia lihaskireyksiä mittaushetkellä. Kuten kuitenkin myönnetty, venyttelen aivan liian vähän treeneihini nähden. Niinpä taas, jälleen kerran totean että alan panostaa tähän osa-alueeseen enemmän. Ihan yhtä helppo kuin se on sivuuttaa, on se ottaa päivärutiineihin mukaan.

kuva 4(59)

kuva 3(81)

Mitä muuta mittauksesta kävi ilmi niin vaikka painoni on nyt enemmän kuin edellisellä kerralla, on rasvaprosenttini pienempi. Tälle en keksi mitään muuta selitystä kuin suuremman lihasmassan. Mittaus tehtiin pihdein ja vaikka se ei suinkaan ole suoraan verrannollinen BC-projektin alkumittaukseen niin uskallan jo olettaa rasvaprosentin tippuneen tässä viikkojen aikana. Muistutuksena kaikille että alussa Tanitalla mitattuna maaginen luku oli 21,6% ja viimeisin pihtitulos on siis 18,5%. Varsinainen vertailu muutoksesta on luvassa tämän projektin (BC) päätyttyä.

kuva 2(106)

Suurin yllätys tuloksissa oli kuitenkin hapenottokykyni paraneminen. Hapenottokykyä mitattiin pyörätestillä ja pyöräily ei todellakaan ole minun lajini. Omiin lajeihini ei ole aikapäiviin kuulunut juoksua tai pyöräilyä vaan erilaisia intervallitreenejä sekä kävelyä ja nyttemmin perinteistä punttia. En siis olettanut tai odottanut kuntoni kasvaneen tällä saralla varsinkin kun huomioidaan että edellisessä mittauksessa lajeihin kuului juoksua ja pyöräilyä. Tekemistä vielä riittää sillä erinomaisen sijaan kuntoni on vain hyvä mutta joka tapauksessa parempi kuin viimeksi. Ja kuten hyvin huomaa niin eteenpäin on menty melkoisesti tässä vuosien varrella jos katsotaan mistä on lähdetty liikenteeseen. Minä en todellakaan ole ollut aina liikunnallinen tai siinä kuuluisassa elämäni kunnossa.

kuva 1(103)

Tällaista kuuluu minun kropalleni tällä hetkellä ja vuoden päästä katsotaan jälleen asiaa uudelleen. Liikkuvuuden suhteen aion ainakin parantaa roimasti ja tänään olenkin jo muistanut venytellä. Kaikessa ei tarvitse olla hyvä mutta aina voi pyrkiä parantamaan 😉

kuva 5(42)

 

7 kommenttia

 1. Tuuli kirjoitti:

  Vau, tosi paljon parantunu kaikki tulokset lähtötilanteesta, onnea! Mua kiinnostaisi tietää, miten tota lonkankoukistajan liikkuvuutta mitattiin? Itselläkin on se alue ihan superjumissa aina, niin olis kiva testata onko mulla mitään toivoa. 🙂

  http://annatuulenkuljettaa.blogspot.fi/

  • jennie kirjoitti:

   Mitenhän saisin selitettyä niin että ymmärtää 😛 Kuva olisi kiva mutta siis sanoin selitettynä mittaavat jalkojen väliin jäävän kulman kun
   – menet makaamaan vaikkapa sängylle siten että
   – peppu on ihan laidalla
   – toinen jalka jää roikkumaan alaspäin vapaana
   – toinen jalka nostetaan ylös ja avitetaan vähän kädellä, eli vedetään itseään päin

   ehkä tästä sai tolkkua, ehkä ei mutta toivotaan niin.

 2. -E- kirjoitti:

  Wau! Huikeita tuloksia! Voit olla ylpeä 🙂 Palkitsevaa varmasti huomata, että kehitystä on tapahtunut. Itse juuri totesin salipäiväkirjan ja kehonkoostumusmittauksen perusteella, että paikallaan junnaan. 🙁 Olen aina ollut ihan hyvässä kunnossa, mutta haluaisin olla paremmassa tai että se urheileminen ja treenaaminen jo jossain näkys vähän konkreettisemmin. Sinällään edellinen koostumusmittaus oli toukokuussa, eikä kesä kyllä ollut tehokkainta aikaa. Joten nyt aion jatkaa sokerittoman syyskuun lisäksi myös kovemmalla treenilinjalla. Josko edes jotain kehitystä tapahtuisi tai näkyisi.

  • jennie kirjoitti:

   No täsäs on tietenkin monen vuoden tulos eli ehkei sunkaan tarvitse vetää niin pikaisia johtopäätöksiä omasta tilanteestasi. Vaikka, ymmärrän tiettävästi paremmin kuin hyvin mitä ajat takaa ja toivot saavuttavasi. Tsemppiä sokerittomaan syyskuuhun, et ainakaan ole siinä projektissa todellakaan yksin!

 3. Era kirjoitti:

  Hei! Minua kiinnostaisi mikä tuon kuntokartoituksen nimi on, minkä olet käynyt Vierumäellä tekemässä ja kuinka paljon se kustantaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.