Hae
My Project Is Me

Mikä on mielestäsi normaalipaino 162cm pitkälle?

Jos kiinnostaa, niin otsikon mukaisella tekstillä löytää keskustelun, missä 33-vuotias kolmen lapsen äiti tiedustelee painavaa asiaa. Kuvauksen perusteella se voisin olla minä mutten ole. Kyseessä on ihan oikeasti joku muu (ja onhan tässä vielä monta päivää aikaa ennen kuin olen 33, hah!). Keskustelu kuitenkin on sinänsä mielenkiintoinen että se kertoo juuri sen, mikä on meillä naisilla varsin usein hieman hankala sisäistää: Paino on vain numeroita. Paino auttaa laskemaan esimerkiksi sen kuinka nopeaksi vauhti voi kiihtyä vapaassa pudotuksessa mutta se ei kerro paljon mitään siitä, miltä ihminen ulkoisesti näyttää.

Painoa, sen muutosta ja vaihtelua on kuitenkin helppo seurata. Sitä on myös helppo verrata ja juuri näistä syistä sitä tuijotetaan liian herkästi ja liikaa. Hyvinvoinnista puhuttaessa paino ei kuitenkaan ole kuin yksi numero muiden joukossa ja mitä enemmän lihasta on, sitä pienempi merkitys vaakalukemallakin on. En voi kuitenkaan edes yrittää väittää ettei vaakaa kannattaisi minun mielestäni joskus myös seurata, varsinkin jos ei satu olemaan erityinen lihaskimppu ja haluaa vähän tiivistyä (kuten minä itse). Mutta vaa’an ei pidä antaa määrittää sitä että oletko onnistunut tavoitteissasi vai et. Kuten sanontakin kuuluu, niin vaaka on hyvä renki mutta huono isäntä.

Pelkän elopainon lisäksi tavallinen kaduntaallaaja voi hyvin seurata omia tuntemuksiaan. Jos oma olo tuntuu hyvältä ja keveältä niin silloin se todennäköisesti myös sitä on. Oman pääkopan lisäksi myös peili, vaatekoko ja mittanauha voivat olla hyviä tapoja seurata omaa etenemistään ihan kotioloissa. Jos taas toivoo tarkempaa analyysiä kropastaan niin ammattilaisella suoritetut kehonkoostumusmittaukset ovat myös mielenkiintoinen tapa seurata etenemistä sekä sitä, mitä se tietty paino omassa kropassa oikeastaan tarkoittaakaan. Kävin itsekin viikonlopun aikana mittauksissa mutta niiden tuloksista saatte lukea toiste. Pienenä sneakpeakina kuitenkin todettakoon että vaikka paino ei ole reilussa puolessa vuodessa kauheasti muuttunut niin jokin muu on. Paino ei todellakaan aina kerro kaikkea.

Tykkäsitkö? Samankaltaista juttua löytyy muun muassa täältä ja täältä.

3 kommenttia

 1. Jade kirjoitti:

  Ihana postaus! Mun mielestäni tällainen painokeskustelu on aina erittäin tervetullutta. Nämä asiat ovat niin nuoremmilla kuin vanhemmillakin mielessä. Itse olen päässyt painoajattelussa siihen vaiheeseen, että minua ei kiinnosta se lukema, vaan miltä minusta tuntuu. Tämä tie ei ole ollut helppo, mutta olen hyvin ylpeä, että olen päässyt tähän pisteeseen. Työkaluna painonseurantaa voi tietysti käyttää, mutta ei sekään ole aina merkityksellinen, kuten itsekin kirjoittelit<3

  terkuin,
  Jade // https://jadeyolanda.fi/

  • jennie kirjoitti:

   Ihana sinä <3 Saat syystäkin olla ylpeä itsestäsi. Ihan oikeasti, jos itsellä on hyvä olla niin mikä kukaan (tai vielä enemmän mikään) on kertomaan että onko se (vaakalukema) hyvä vai ei. Varsinkin kun voi myös hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *