Hae
My Project Is Me

Joulu tuli, oli ja meni

Joulu tosiaan tuli, oli ja meni. Itse ainakin söin hyvin ja nautin kiirettömästä ajasta perheen ja sukulaisten kanssa. Tämän jälkeen alkaa varmasti itse kukin keskittyä seuraavaan, eli vuoden vaihteeseen ja lupauksiin paremmasta vuodesta 2013. Vielä kuitenkin viimeisen kerran paluu jouluun.

tapaninpäiväksi päädyin leipomaan kakun pekaanipähkinöistä ja kookoksesta. Oma versioni ei ehkä ollut kauneudella pilattu mutta maku oli hyvä. 

Pohja:
200g pehmennyttä voita
3dl sokeria
3kpl kananmunaa
3dl jauhoja
1dl kookosjauhoja
60g pekaanipähkinöitä
1dl kookoshiutaleita
2tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2dl kermaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään jauhot, rouhitut pähkinät, kookoshiutaleet.leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Lisää kuiva-ainesseos vuorotellen kerman kanssa muna-sokeri-rasvavaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175c uunin alimmalla tasolla noin tunti. Anna jäähtyä.

Täyte ja kuorrutus:
75g pehemennyttä voita
300g tomusokeria
300g maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniliinisokeria

koristeluun pekaanipähkinöitä

Sekoita aineet tasaiseksi seokseksi. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja levitä seosta täytteeksi ja pinnalle. Koristele halutessasi pähkinöillä.

Toinen mikä ei ihan ulkönäöllisesti onnistunut oli piparkakkukenkä, jonka vein äidilleni. Noh, ajatus on tärkein <3

4 kommenttia

  1. Marija kirjoitti:

    Kyllä nuo ulkonäkönsä puolesta ainakin minulle maistuisivat, todellla herkullisen näköinen kakku ja ihana tuo kenkä! Miten sait tehtyä nuo kaarevat muodot piparitaikinasta? 🙂

  2. Pia kirjoitti:

    Kyllä tuo piparkakkukenkä on hieno, kunpa osais itekkin tehdä tuollaisen 😀

    • jennie kirjoitti:

      Mielikuvissa se vain oli paljon hienompi 😀 Ehkäpä harjoittelen koko kesän ja ensitalveksi niitä on sitten mahdollista valmistaa ihan sarjatuotantona 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *