Hae
My Project Is Me

-3kg

Moi,

En suinkaan ole vielä pudottanut otsikonmukasita kolmea kiloa vaan se on minun kuukausitavoitteeni mitä painonpudotukseen tulee. Mietiskelin tässä jonain päivänä näitä realistisia lukutavoitteita ja totesin että kolmonen voisi sopia hyvin. Se tarkoittaisi periaatteessa sitä, että olisin kesän loppuun mennessä melkopitkälti raskautta edeltävissä kiloluvuissa. Kilotavoitteet kuukauden alussa olisivat siis jotakuinkin seuraavanlaiset:

 • heinäkuu 60kg
 • elokuu 57kg
 • syyskuu 54kg

Heinäkuulle tosin tavoittelen lukua joka alkaa vitosella, ihan vain periaatteen vuoksi. Myös 59,9kg käy. Toki, myös kaikki yli kolmen kilon menevät kuukaudet kelpaavat mutta tuohon kolmeen uskoisin pystyväni ilman mahdottomia kamppailuja. Alle kilo viikossa, se ei ole paljon se.

IMG_6511 (1024x683)

Mitä kehonkoostumukseen tulee, se ei varmasti (ikävä kyllä) tule olemaan aivan samaa luokkaa kuin vuosi sitten. Vaikka pyrinkin pitämään kesänaikana huolta myös lihaskunnosta, ei se tule mitenkään korvamaan neljästi viikossa tehtävää saliharjoittelua. Salijäsenyys on tosiaan tällä hetkellä tauolla ja paluu sinne koittanee aikaisintaan syksyllä. Tällä hetkellä ajatuksissa on mahdollisesti syys- tai lokakuu mutta tähän vaikuttaa senverta moni asia, etten ole pahemmin asiaa edes miettinyt vielä. Katsotaan kesän jälkeen miltä tuntuu ja ennenkaikkea miltä elämäntilanne silloin vaikuttaa.

Sen sijaan, olen miettinyt jo kaikenmoista kesäkivaa, jolla voin tehostaa kolmen kilon vauhtiani perus vaunulenkkeilyn ohessa. Uusien rattaiden kanssa ei juoksemaan pääse, joten se on sitten minun omaa aikaani samoin kuin mahdolliset kotijumpat vanhojen tuttujen dvd:iden parissa. Ja onhan minulla kotona tuo 15-kiloinen pikkupoika, jonka kanssa voi taaperojumppailla juuri niin paljon kuin vain jaksaa. Mutta tosiaan, kuten jo keväällä suunniteltu pystyy peruskävelylenkkien lomassa pitämään pieniä kuntopiirejä.

onpa tuskainen ilme :D

onpa tuskainen ilme 😀

IMG_2474 IMG_2481

Ruokavaliohan se kuitenkin loppupeleissä on se, joka vaikuttaa eniten. Onneksi sen korjaamiseksi ei tarvita mitään erityisiä vippaskonsteja vaan pienillä päivittäisillä valinnoilla saa jo tuloksia aikaan.

Snapshot_20130605

 

11 kommenttia

 1. Lintunen kirjoitti:

  Hyvältä kuulostaa suunnitelmat. Itsekin voisin suunnitella hieman vastaavan itselleni, vaikkei tässä raskauskiloja pudotellakaan 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Hiljalleen, eikö vain? Minusta on muuten ihan huippua miten olet seurannut menemisiäni jo pitkään ja jaksanut kommenteillasi piristää omaa matkaani askelaskeleelta. Kiitos siis sinulle 🙂

 2. Minnis kirjoitti:

  Hei taas! 😀
  Kirjottelin tossa (en nyt muista koska) ehkä huhtikuussa kun mun piti saada juhannushäihin pois kiloja, ja kyselinkin sulta, että pystynkö mitenkään siihen menessä n.7kg saada 😀 (muistatko?)! tähän mennessä olen saanut pois 4kg ja se on niiiiiiin hurja määrä mulle 😀 Elämäntapamuutoksesta innostuneena, MINÄ siis MINÄ(!!!!!!) ostin SALIKORTIN!! Ja olen päässyt sinne vielä YKSIN ettei ketään kaveria ole tarvittu mukaan 😀 Niin mahtavaa ja ihanaa<3 Nyt tuntuu että tämä painonpudotus on lakannut ja nyt tuli vissii se stoppi että ei kilot lähdekkään niin nopeasti! Mutta ei se mitään! Tässä on koko elämä aikaa 😀 Nyt ainakin tiedän, että tähän pystyy kuka vaan ja saavutan sen -10kg (enään -6kg) TÄNÄ VUONNA! JIHUUU! 😀

  • jennie kirjoitti:

   Muistan oikein hyvin 🙂 Ihan superonnittelut jo saavutetusta tuloksesta. Olet kyllä ihan huipputapaus ja varmasti tosiaan onnistumisenilo ja keventynyt olemus on saanut sinuun vielä lisäpuhtia ja halua jatkaa! Huikeaa 🙂 Onnittelut vielä kerran!!!

 3. hmmm kirjoitti:

  -3 kg on hyvä tavoite. Mahdollinen saavuttaa ja joskus jopa ylittää 🙂

  Oma tavoite on ennen juhannusta tiputtaa 2 kg ja sitten pysytellä siinä hamaan tulevaisuuteen. Ihan mahdollinen tuokin kun taustalla on muutaman viikon herkuttelukausi ja nyt olis paljon turvotusta.

  • jennie kirjoitti:

   Juuri näin minäkin ajattelin. Tsemppiä myös itsellesi, herkkukauden jälkeen pieni tehobuustaus terveellisyyden kanssa piristää kyllä kummasti.

 4. Tuulia kirjoitti:

  Tosiaan oikein hyvältä kuulostavat suunnitelmasi! 🙂
  Millaisilla kalorimäärillä menet eteenpäin? Minkä verran mahdollinen imetys vaikuttaa ruokavalioon ylipäänsä?

  • jennie kirjoitti:

   En ainakaan alkuun erityisemmin laske kaloreita vaan syön ennemminkin tietoisesti. Tämä oikeastaan toimi kohdallani myös edelliskerralla, jolloin kalorit kulkivat pääosin siellä 1500-1600:n paikkeilla (kun satunnaisesti niitä laskin). Toki mukana oli päiviä, jolloin nämä määrät selkeästi ylitettiin sillä herkkuhetkiäkin ilman rajoitteita oli.

   Imettäminenhän itsessään kuluttaa jonkinverran ja siihen on olemassa ihan oikea laskentakaavakin, jonka toimivuudesta tai totuudenmukaisuudesta en sano mitään. En itseasiassa edes muista miten se kaava menee mutta jollain tapaa se liittyi lapsen painoon. Taas jos edelliskertaan vertaa, niin luotin ehkä liikaakin imetyksen tehoon joka ei omalla kohdallani laihduttanut tippaakaan ennen ruokavalionkorjaamista. Muutoin kuin kulutuksellisesti, imettäminen saattaa rajoittaa joidenkin ruoka-aineiden käyttöä (aiheuttaa helposti ilmavaivoja vauvalla) ja turhia lisäravinteita ei suositella. Nämä ovat tosiaan kuitenkin suosituksia eikä autoritäärisiä totuuksia, varsinkaan ruoka-aineiden kohdalla.

   Tämä on itseasiassa sen verta mielenkiintoinen lisäaihe, että taidan siihen palata vielä…

 5. atomi kirjoitti:

  Olet tosi hyvä(n:)kuntoisen näköinen.Tykkään niin lukea sun blogia kun olet kannustava itsellesi ja muille!

  • jennie kirjoitti:

   Ensin voi olla kiva ja jos ei tuloksia ala syntyä niin täytyy olla pikkasen kova että voi olla jälleen kiva 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Niin ja kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.