Hae
My Project Is Me

Miten painonpudotusprojekti etenee?

Painonpudotusprojekti on aihe, mistä ei olekaan puhuttu blogissani hetkeen. Itseasiassa edellinen kerta taitaa olla ollut huhtikuun kertauspostauksessa ja siinäkin asiaa vain sivuttiin. Syykin tälle on ihan selvä: Ei ole oikeastaan ollut mitään projektia mistä kirjoittaa.

Kuten niin moneen otteeseen kirjoitettu, tiedän etten ole mitenkään reilusti ylipainoinen. En myöskään kärsi mistään ylipainoon liittyvistä yleisisistä sairauksista eikä lievä ylipainoni tai vatsamakkarani häiritse varsinaisesti elämääni. Ehkä tämä on samalla se syy, minkä takia en aina jaksa olla asiasta niin kovin kiinnostunutkaan. Nyt on ollut taas yksi tällainen hetki.

painonpudotusprojekti

Miten se painonpdotusprojekti etenee?

Se etten ole ollut erityisen kiinnostunut, ei tarkoita samaa kuin se etten olisi tehnyt asian eteen mitään. En vain ole tehnyt niitä asioita tämä määränpää, eli siis painonpudotusprojekti, mielessäni. Sinänsä sana painonpudotus ei välttämättä myöskään kuvaa ihan täydellisesti sitä, mitä minä tavoittelen ja siinäkin mielessä viikottainen puntarilla käynti on tuntunut toisinaan turhalta. Tuntuu olevan ihan viikosta kiinni, mitä se vakaa sattuu näyttämään ja tottahan se onkin että painoon vaikuttaa lukuisat eri tekijät, eikä se yksinään mikään ylivoimainen mittari onnistuneessa muodonmuutoksessa ole.

Viimeisen kuukauden aikana painoni on ollut kaikkea 68,9-70,3 kilon välillä ja tänään aamulla punnitsin itseni 69,1 kiloiseksi. Tämä siitäkin huolimatta, että viime viikonloppuna herkuttelimme kotona itsetehdyillä hampurilaisilla ja muillakin herkuilla. Sensijaan sitä aikaisempana, kun mitään tällaista erityistä ei ollut, oli painoni ylimmillään ja alimmillaan se on ollut toukokuussa vietetyn mökkiviikonlopun jälkeen.

itsetehdyt hampurilaiset

lopeta laihduttaminen ja laihdu

Yhdistävä tekijä näille kahdelle painon alenemiselle on ollut äärettömän rento suhtautuminen syömiseen. En tietenkään voi sanoa että tästä kannattaisi kenenkään vetää johtopäätöksiä siitä, että hampurilaisia syömällä laihtuu. Sensijaan sanon ehkä sen verran että rento suhtautuminen ruokaan voi auttaa painonhallinnassa ja jos en ole ihan väärässä, on tätä tukevia tutkimustuloksiakin olemassa. Itse ainakin olen myös kuullut myös ohjeen että lopeta laihduttaminen ja laihdu, mutta ehkä vasta nyt tämän kautta ymmärrän mitä se todella tarkoittaa.Toki vaihtelu ei ole ollut suurta muutenkaan ja lähtökohtaisesti voisi sanoa että olen painanut jo pitkän aikaa noin 69 kiloa.

Mitä siis kuuluu painonpudotukselle? Kiitos kysymästä ei juurikaan mitään. Vaikka viikot ovat edenneet, ei etenemistä ainakaan painonsuhteen ole tapahtunut mutta ei sen taida olla niin väliäkään. Ei aina tarvitse höyrytä täysillä eteenpäin eikä varsinkaan silloin, jos sille ei ole mitään pakottavaa, terveydellistä, tarvetta.

painonpudotusprojekti

Jos vanhemmat tekstit samasta aiheesta kiinnostavat, niin kurkkaapa myös postaukseni Laihduttaja vai Laihduttelija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *