Hae
My Project Is Me

Kirppisesittelyssä: Vähänkäytetty

Viime viikonloppuna kirjoitin UFF-myymälöistä ja erityisesti niiden tarjoamista tasarahapäivistä (mitkä muuten huipentuivat tänään 1€ tuotteisiin). Tänään esittelyssä on nettikirppis Vähänkäytetty, millä on tänä viikonloppuna myös alennuspäivät eli ostoksia voi tehdä vielä tavanomaistakin edullisemmin. Myös tämän postauksen asukokonaisuus on kokonaan kierrätettyä muotia.

vähänkäytetty

Monta myyjää, yhdet toimituskulut

Vähänkäytetty toimii tosiaan täysin verkkopohjaisesti omana yrityksenään mutta myynnissä olevat tuotteet ovat peräisin yksittäisiltä myyjiltä. Idea on siis sinänsä sama kuin livekirppiksilläkin eli samasta paikasta voit kerralla ostaa useammalta myyjältä tuotteita. Tämä on mielestäni mahtavaa, sillä saat yksillä toimituskuluilla tilattua useita tuotteita. Toinen erittäin positiivinen puoli on etäkaupan mahdollistama palautusoikes, jos tuote ei olekaan sopiva tai vastaa kuvausta.

kierrätysmuoti

Kolikon kaksi puolta

Olen ollut asiakkaana Vähänkäytetyllä nyt jo useampia vuosia eli käyttökokemusta löytyy ja tiedän mistä puhun.  Samalla kun useamman myyjän kerääminen ”saman katon alle” on hyvä, on siinä myös huonot puolensa. Kun jokainen myyjä luokittelee itse tuotteen kunnon ja hinnan, voi vaihtelua esiintyä suurestikin. Ja juuri tästä syystä palautusoikeus on erityisen hyvä juttu ostajan näkökulmasta. Palauttaessa tuotteita, tulee kuitenkin maksettavaksi erillinen palautuskulu mikä on hyvä huomioida ja joskus olen palautuksen sen vuoksi jättänyt kokonaan tekemättä kun lopputulos olisi ollut +/-0€. Lisäksi useamman myyjän yhdistäminen saman katon alle takoittaa, että myynnissä on vähän kaikenlaista ja edelleen toiset tuntuvat ajattelevan että käytettynä voi myydä ihan mitä tahansa.

Toinen miinuspuoli, mutta toki myös plussa, liittyy tuotteiden laajaan tarjontaan. Kun kuka tahansa, voi myydä periaatteessa mitä tahansa on yhtä aikaa tuotteita myynnissä PALJON. Jos selaa esimerkiksi M-kokoisia naisten paitoja, saa tuloksesi vajaa 14000 vaatekappaletta. Näitä toki voi sortata vielä mielensä mukaan värin, kunnon tai vaikkapa merkin perusteella mutta silloin on jo oltava jonkinlainen visio siitä mitä etsii. Henkilökohtaisesti minua ärsyttää myös se, että kokomerkinnät eivät ole yhtenäistettyjä vaan sen M-kokoisen vaatteen voit joutua etsimään myös kokomerkinnällä 38, 38/40, 10 tai 12. Tämä toki johtuu siitä että myyjä määrittelee ilmoituksessaan myös kokomerkinnän mutta olisihan yhtenäistetyt koot käyttäjäystävällisemmät.

kirppismuoti

Viikonlopun lisäetu

Mainituista puutteista tai henkilökotaisista mieltymyksistä huolimatta, olen kuteinkin ollut jo useamman vuoden ajan Vähänkäytetyn asiakas. Viimeksi laitoin tilauksen eilen, kun huomasin että viikonlopun ajan toimituskulut ovat ilmaiset (kun tilaa vähintään seitsemän tuotetta) ja jokaisesta tuotteesta saa vielä yhden lisäeuron verran alennusta. Tämä Vähänkäytetty-verkkokaupan kampanja on tosiaan voimassa tämän viikonlopun ja alennuksen saa koodilla TUPLAETUPÄIVÄT.

Onko Vähänkäytetty sinulle tuttu kirppispalvelu?

vähänkäytetty

2 kommenttia

  1. Neea kirjoitti:

    Mun lähialueelle on juuri avattu uusi nettikirppis Talentti-verkkomyymälä. Toivottavasti valikoima kasvaa, koska hinnat on edulliset. Ostan käytännössä kaikki vaatteet kirppareilta alusvaatteita lukuunottamatta ? Vähänkäytetty on tosin tuttu vain nimenä.

    • myprojectisme kirjoitti:

      Moikka ja anteeksi että vastaan sinulle vasta nyt. Mun mielestä on mahtavaa, miten kirpparishoppailu on lisääntynyt ja kiva kuulla että itse olet selkeästi tehnyt paljonkin hyvä löytöjä 🙂 bongasin muuten jokin aika sitten että myös verkkokauppajätti Zalando oli avannut verkkopohjaisen secondhand-kaupan. Vastuullisuuden ja kiertotalouden näkökulmasta valtava harppaus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.