Hae
My Project Is Me

Intohimona Fitness

Moi,

Blogikollega, Ida Jemina kysyi blogissaan jokupäivä takaperin että miksi ylipäänsä treenataan? Oikeaa tai väärää vastausta ei ole mutta yksi hyvä ja kattava vastaus voisi olla kovatasoisen Fitness-ammattilaisen suusta kuultu lause: ”Treenataan omaksi iloksi ja piristetään muita sillä, että hyvä olo näkyy päällepäin myös psyykkisesti”. Ajatus on peräisin Jaana Kotkansalolta, joka toi tämän esiin kirjassaan Inthimona Fitness.

kuva 3(14)

 

Kyseessä on tosiaan Kotkansalon kirjoittama opas niin kuntosaliharrastusta aloitteleville ja/tai fitness-lajeista haaveilevalle aktiiviharrastajalle. Näistä jälkimmäinen hyötyy minusta kirjasta ehkä hitusen enemmän vaikka mielenkiintoista ja motivoivaa tämä kaikki on toki myös kaltaiselleni hupiharrastajalle. Kotkansalo itse on inspiroiva esimerkki siitä, mitä kaikkea on mahdollista tavoittaa kun vain haluaa. Kirja esittelee siis naisen oman tarinan tavallisesta harrastajasta alan ammattilaiseksi ja lopulta valmentajaksi. Hänen itsensä lisäksi päästään lukemaan myös valmennettavien kisataipaleita ja nämä menestystarinat luonnollisesti luovat tekemisen meininkiä ihan itseenikin. Voin käsi sydämellä sanoa kun luin näitä huikeita tarinoita niin tekemisen halu salilla nousi eksponentiaalisesti. Ehkä se minunkin lihaksistoni sieltä vielä joskus kasvaa.

kuva 2(18)

 

Se mistä minä itse erityisesti tykkäsin kirjassa, oli eri fitness-lajien selkeä ja ytimekäs esittely ja jaottelu. Vaikka siis olen itsekin jo jonkinaikaa salilla käynyt, ei kisaaminen ole ollut minulle henkilökohtaisesti lähellä sydäntä. En ole juurikaan tiennyt eri lajien välisistä eroista tai mahdollisista sarjoista ennen tätä mutta nyt olen taas asteen viisaampi. Jos siis olisin kisalavoista haaveileva (edes salaisesti) niin tämän kirjan perusteella saisin selkeämmän kuvan koko prosessista aina oikeasta lajivalinnasta, treeneistä ja ruokavaliosta lähtien. Tämän kaiken takia väitän että kirja antaa eniten henkilölle, joka ehkä jollain tapaa kisakaudesta mielessään haaveilee.

Meitä ”tavallisia treenaajia” kuitenkaan väheksymättä antaa kirja paljon perustietoa treenaamiseen liittyen. On treeniliikepankkia selkeine ohjeineen, ruokavalio- ja lisäravinne osiota sekä tietysti ne motivoivat tarinat. Mikä on hyvä proteiinijauhe ja miksi? Mitkä aminohapot ovat kovaa treenavalle välttämättömiä? Miten ravintosuositukset poikkeavat kisa- ja treenikaudella? Mitkä vitamiinit ovat suositeltavia ja miksi? Muun muassa näihin kysymyksiin kirja tarjoaa vastauksen. Toki täytyy muistaa että kyseessä on yhden henkilön näkemys asioista omiin kokemuksiin sekä tutkimustietoihin perustuen. Kirja on kuitenkin kirjoitettu kaikella sillä tiedolla, jota rautaisella ammattilaisella on kuulijoilleen antaa. Ja kyllä, hän kertoo myös kattavan esimerkin kisadieetistä treeneineen ja ruokavalioineen sekä etenemisineen.

Totista treeniä ;)

Totista treeniä 😉

Itse koen, että kirja on tervetullut avoin tarina fitness-hullaantuneile suomalaisille. Vastaavia tarinoita voi toki lukea esimerkiksi täältä Fitfashionin blogiportaalista mutta nyt ne opit ja ohjeet on kerätty yksien kansien väliin, tiiviseen pakettiin joka on pelkkää asiaa 169 sivun verran.

Jos kirjaa et ole vielä lukenut niin sen voi tilata muun muassa Fitran omasta nettikaupasta. Jos taas kirja on jo tuttu, niin mielelläni kuulisin mitä tykkäsit. Millaisia ajatuksia sinulle syntyi? Samaan hengenveton on vielä mainittava jo jokunen vuosi takaperin ilmestynyt Hanki lihasta, Polta rasvaa-kirja, joka ei ehkä etene yhtä etunenäisesti Fitness:n kanssa mutta tarjoaa myös paljon hyvää perustietoa.

1381573_301476710057979_6026628186293880637_n

3 kommenttia

  1. Sari Hemmilä kirjoitti:

    Tykkäsin kovasti kirjasta! Itse olen treenannut tavoitteelisesti vasta 1,5 vuotta ja koin saavani paljoan apua ja myöskin vahvistusta omille ajatuksilleni. Kaikkia osa-alueita oli käsitelty mielestäni riittävästi ja ne oli kerrottu tavalla joka on helppo ymmärtää. Jaanan oma tarina on huikea ja erittäin motivoiva! Kirja oli niin koukuttava että luin sen kahdessa illassa 🙂 Kiitos Jaanalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.