Hae
My Project Is Me

Kevyemmin kaupassa

Moi,

Ajattelin nyt tähän väliin mainita hieman näistä kalorin säästäjistä, eli kevyemmistä herkuista. Sinänsähän postaus ei omaltaosaltani ole ajankohtainen kun nyt kerta herkkulakkoilun arjen osalta päätin vihdoin aloittaa. Jos herkuttelu on kuitenkin enemmän tapa kuin satunnainen nautinto, kannatta miettiä kevennettyjä vaihtoehtoja.

En halua paasata tähän väliin mistään ”Vaihda suklaa omenaan ja syö purkkaa kun tekee mielesi karkkia” tyyppisistä ajatuksista. Hienoa on jos karkin himoon jollakulla auttaa omena mutta näin ei ainakaan koskaan ole käynyt minulla 😀

Helpoin tapahan oikeasti olla herkuttelematta on syödä tarpeeksi (tsensä täyteen) oikeaa ruokaa. Tämän totesin sunnuntaina todellisen syömäjuhlan jälkeen. Kun vatsa on täynnä, ei todellakaan tee mitään mieli.

Jos mielesi nyt kuitenkin tekee herkutella niin tässä muutama varteenotettava vaihtoehto:

Jäätelö: 
Jäätelönhimon voi korvata käytännössä millä tahansa mehujäätelöllä. Omia lemppareitani on ehdottomasti Pirkka Ampparit sekä GB Glacen Twister. Jos mielesi tekee kuitenkin enemmän jäätelöntapaista herkkua niin Pirkalla on myynnissä myös aivan ihanat mansikka ja mango-sorbetit rasiapakkauksina.

Jos tämäkään ei vielä riitä niin aidon jäätelön makuun pääsee nauttimalla esimerkiksi Solero-puikon tai Eskimo-puikon. Kaikki listatut tuotteet sisältävät noin 100kcal tai alle/annos. Vertailuarvona perinteinen vanilijakermajäätelö sisältää noin 200kcal/100g puhumattakkaan kaikenmaailman Magnumeista.Karkit:
Kaupan karkkivalikoimasta löytyy nykyisin melkoisen paljon hyvänmakuisia sokerittomia vaihtoehtoja. Pusseissa paras vaihtoehto ovat ehdottomasti Nellie Dellies-nimiset namut. Näistä löytyy makuja niin hedelmissä, lakristissa ja salmiakissa ja yhdessä pussissa on noin 100kcal.

Pussien sijaan suosittelen kuitenkin tarkastamaan kaupan rasiaosaston, askeissa on oikeasti huomattavasti parempi valikoima makujen puolesta ja pieni koko saa  annoksen pysymään kohtuullisena. Läkerolin valikoima kannattaa ehdottomasti tarkastaa, samoin kuin kaikki xylitol-merkityt niin hampaatkin tykkäävät 🙂 Itse suosin Läkerol Denstin mansikkaa ja omenaa, sekä perinteistä Läkerol-salmiakkia. Fazerin sokeriton supersalmiakki on myös aika herkkua.

Unohdettu herkku ovat myös ihan perinteiset tikkarit! Nämähän ovat ehtaa tavaraa eli sokeria mutta pitkäkestoisia ja harvapa meistä syö useamman kuin yhden. Chupachupsit ovat pitkäkestoisimpia ja sitä myöten parhaita. Kirpeiden makujen ystävälle suosittelen kuitenkin Bonbonin versioita, jotka sisältävät ”jauhesydämen”. Suklaankorvikkeeksi taas sopii Dumle-tikkarit. Tikkarit ovat ehkä paras vaihtoehto esimerkiksi leffaevääksi.

Suklaa: 
Kuten mainittua niin Dumle-tikkari on yksi hyvä keino suklaan korvikkeeksi. Seuraava vaihtoehto ei niinkään ole korvike vaan ehtaa tavaraa – nimittäin Maraboun dubbel nougat. Kaloreitahan annoksessa (patukassa) on huimat 330! Tavara on kuitenkin sen verta tujua että itselläni monasti ihan puolikaskin on tarpeeksi, varsinkin jos ei ole herkkuja hetkeen syönyt.

Suolaiset naposteltavat:
Suolainen herkku on  mielestäni kaikkein helpoin korvata. Sipsit voi vaihtaa popcorniin tai vielä parempi, dipattaviin kasviksiin. Hyvä vaihtoehto ovat myös ns. ruissipsit. Itse pidän erityisesti Rips-merkkisistä pusseista koska ovat pakkauskooltaan pieniä jolloin kalorit jäävät kohtuullisiksi. Myös Linkosuolla on hyviä makuja mutta pussin koko on 150g ja illan aikana popsii helposti koko pussin.. Tämäkään vaihtoehto ei siis ole mikään kevyt eli kohtuus kaikessa.

Tässä muutamia mieleentulleita helppoja tapoja tyydyttää herkkuhimoja! Onko kyse itsensä huijaamisesta vai mistä, sen saa jokainen päättää erikseen mutta ajattelin nyt jakaa tämänkin tänne. Toivottavasti näistä ideoista on jotain iloa. Hyvä on kuitenkin muistaa, että jos oikeasti herkuttelee harvoin, voi ihan hyvällä omallatunnolla syödä juurikin sitä mitä tahtoo! Jos kaipaa kuitenkin pehmeää lasku herkuttoman arjen opiskeluun, voi miettiä näiden kevyempien vaihtoehtojen lisäämistä vaikka joka toiselle päivälle ennen siirtymistä viikottaiseen yhteen karkkipäivään.

2 kommenttia

  1. It´s perfection darling kirjoitti:

    Mulla ei kans toimi noi omenat makeanhimon iskiessä. Sillon on pakko saada rehellistä suklaata 😀 Oon rehellisesti koittanu jo vuosia siirtyä yhteen karkkipäivään viikossa..ei oo ihan onnistunu! hahaha 🙂

  2. jennie kirjoitti:

    Heh:) eipä ole itsellänikään vielä tuo yhden herkkupäivän taktiikka toiminut – yritetään tällä kertaa menestyksekkäästi! Kävin kurkkimassa myös blogiasi, tervetuloa mukaan bloggailun ihmeelliseen maailmaan – Itse ainakin olen oikeasti saanut uskomattoman paljon lisäpuhtia tähän omaan projektiini nimenomaan blogin kautta. Tämä laihduttelu kun on nyt julkista puuhaa niin on ikäänkuin pakko onnistua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.