Hae
My Project Is Me

Lasten matkassa: Tukholman parhaat Leikkipuistot

Teimme viime viikon loppupuolella päiväristeilyn aurinkoiseen Tukholmaan. Kolmen lapsen kanssa, on aktiviteetit suunniteltava jokseenki heidän ehdoillaan. En sano, ettäkö kaikki pitäisi tehdä lapsia ajatellen mutta on myönnettävä että ainakin tämä vanhempi viihtyy kun lapset viihtyvät. Lisäksi halusin tehdä jotain sellaista, mikä tarjoaisi jotain uutta. Leikkipuistot ovat aina hyvä, ja huokea, valinta lasten kanssa matkustettaessa. Vuosien varrella, on tullut koluttua monennäköistä leikkipuistoa niin Suomessa kuin ulkomailla ja on ollut mielenkiintoista huomata niiden välisiä trendieroja maittain. Vaikka Tukholma tuttu matkakohde onkin niin sen leikkipuistot välttämättä eivät ja nyt on aika paljastaa Tukholman parhaat leikkipuistot.

Uggleparken

Aloitetaan siitä leikkipuistosta, missä viimeisimpänä kävimme eli Uggleparken. Leikkipuisto sijaitsee noin 3km Tukholman keskusta sivuun Kristinebergin alueella mutta sinne pääsee suoraan metrolla. tiesithän muuten että alle 7-vuotiaat lapset kulkevat metrolla veloituksetta ja viikonloppuisin myös alle 12-vuotiaat. Leikkipuisto on kuin pieni satumaailma ja tarjoaa ehkä Tukholman hurjimmat liukumäet ja kivoimmat kiipeilyt. Lähistöltä löytyy myös todella siistissä kunnossa oleva minigolf-rata sekä pieni ruokakauppa. Jos jaksaa, niin suosittelen kävelyretkeä takaisin keskustaan sillä merenrantaa kävellessä tuli itselleni hellepäivänä ainakin sellainen olo kuin olisi jossain enemmänkin etelässä.

 

Bryggartäppan

Joitain vuosia sitten tutustuimme päiväristeilyllä trendikkääseen Södermalmin alueeseen. Paitsi että alueella on toinen toistaan houkuttelevampia pieniä putiikkeja ja kahviloita, on siellä myös herttainen leikkipuisto mikä jäljittelee 1800-luvun Tukholmaa. Vaikka leikkipuisto ei ole suuri, on se senverta erikoinen että ainakin meidän lapset viihtyivät siellä hyvän tovin. Puistossa sijaitsee myös pieni kesäkioski, mistä voi ostaa virvoikkeita ja pientä syötävää. Paikalle pääsee keskustasta kävellen tai bussilla, millä rattaiden kanssa liikkuva vanhempi kulkee veloituksetta. Jompaan kumpaan suuntaan kuitenkin suosittelen kävelyä niin pääsee nauttimaan alueen boheemista tunnelmasta.

 

Humlegården

Mikäli ei halua tai jaksa lähteä keskustaa kauemmas, sijaitsee Humlegårdenin mahtavassa keskuspuistossa myös suurehko leikkipuisto. Leikkipuisto on välinetarjonnaltaan melko perinteinen mutta miljöö on kertakaikkisen upea. Lisäksi listalta ainoana, täällä on tarjolla myös ulkoleluja ja pelailuun tarkoitettua välineistöä ja vessa! Kuten Suomessakin suurimmissa leikkipuistoissa, on täälläkin suuret sisätilat, missä on esimerkiksi ruoan lämmitysmahdollisuus, lisää leikkitilaa sekä se jo mainittu tärkeä vessa. Ah näitä kuvia katsoessa tulvii mieleen monta muistoa, meidän keskimmäinenkin on vielä aivan vauva <3

 

Tässä minun suosikkini Tukholman leikkipuistoista. Ovatko nämä sinulle jo tuttuja? Oletko kanssani samaa mieltä vai haluaisitko vinkata oman suosikkisi? Olemme todennäköisesti lähdössä vielä toiselle Tukholman risteilylle loppukesästä ja vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita 🙂

 

Kurkkaathan myös postaukseni Menneiden aikojen lumoissa sekä Skotlanti lasten kanssa

2 kommenttia

  1. Katja kirjoitti:

    Olemme asuneet melkein viisi vuotta Tukholmassa ja täällä todellakin on aivan ihania leikkipuistoja. Yksi, jossa meidän lapset ovat viihtyneet todella hyvin on Iva Los park. Puisto sijaitsee suhteellisen lähellä Slussenia ja sieltä on upeat näköalat kohti Gamla Stania. Suosittelen lämpimästi. Vasaparken (lähellä Saint Eriksplania) on kesäisin ollut myös toinen lemppari sekä Rålambshovsparken lähellä tuota ensi mainitsemaasi Ugglaparkenia.

    • myprojectisme kirjoitti:

      Onpa kiva kuulla, kiitos näistä! Täytyykin laittaa muistiin jo nyt ennen sitä tulevaa matkaa ja jos säät vain sallivat niin joku näistä lähdetään varmasti testaamaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.