Hae
My Project Is Me

Hävikkiruokaa – Vihreä Kasviskeitto

Olipa kerran perunamuussi. Perunamuussi sai sekaansa pinaattia sillä ajatuksella että siitä ulisi hitusen ravinteikkaampi. Pinaatti teki itsestään melkoisen haloon ja värjäsi koko muussin vihreäksi, minkä jälkeen se ei enää kelvannut kenellekään vaikka maku ei ollutkaan muuttunut. Koska roimaa annosta perunamuussia ei raaskinut heittää roskiin päätin minä hyödyntää häviksi muuntuneen muussin ja valmistin valmiiksi vihreästä, vieläkin vihreämmän kasviskeiton.

Hävikistä hyödyksi

Olen viimeisen puolen vuoden aikana löytänyt itsestäni melkoisen ruoanlaittotaikurin, joka saa taiottua ruokaa perheelle vaikka kaapissa ei tuntuisikaan olevan mitään. Olen myös pyrkinyt käyttämään potentiaaliset hävikkituotteet hyödyksi, joskaan ihan aina ei näin hienoa kokonaisuutta saadakaan aikaan. Tällä kertaa kuitenkin tosiaan käytin taikavoimiani hyödyksi ja taioin perunamuussista maistuvan keiton.

Valmiin muussin lisäksi tarvitaan

  • Keitettyä parsakaalia
  • Keitettyä kevätsipulia
  • Kypsiä vihreitä linssejä
  • Ruokakermaa, mausteita (suola, pippuri ja kasvisliemi)
  • Wasabitahnaa
  • Limemehua

Määriä en lisää tähän sillä ne riippuvat toki siitä paljonko perusmassaa (muussia) on tarjolla. Reseptin pohjana käytin jotain netistä löytynyttä ohjetta. Maku on raikas ja wasabin tunnistaa mutta se ei ole polttava tai pistävä. Päälle lisäsin vielä rapeaksi paistettua pekonia, herneitä sekä paahdettuja kurpitsansiemeniä. Nami!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.