Hae
My Project Is Me

Kuntotesti ei valehtele

Olen onnekas, sillä pääsen vuosittain testaamaan kuntotasoni Vierumäen Urheiluopistolla. Kuntotesti on laaja ja jakautuu kolmeen osa-alueeseen nimittäin liikkuvuuteen, lihaskuntoon sekä hapenottokykyyn. Lisäksi mitataan rasvaprosentti pihdein sekä tarkastetaan vyötärön ympärys yhdessä muiden perusmittarien, kuten paino ja pituus, kanssa. Tämä testi toteutetaan työpaikkani puolesta ja koska matkan varrelle on mahtunut myös muutama mammaloma, en ihan jokaisena vuonna ole osallistumaan päässyt. Mittatuloksia löytyy nyt jo kuitenkin viideltä käyntikerralta, seitsemän vuoden ajalta.

IMG_7349

Jos ollaan rehellisiä, en odottanut tämän vuotista käyntiä lainkaan sillä säännöllistä liikuntaa en ole harrastanut toukokuun alun jälkeen. Satunnaiset salisessiot tai jumpat/lenkit eivät paljon ole verrattuna pitkäaikaisesti harjoitettuun säännölliseen (vähintään neljä kertaa viikossa) treeniin. Lisäksi toukokuussa oireilemaan alkanut oikea käteni on estänyt tehokkaasti yläkropan treenit ja kadonneen lihasmassan on hyvin huomannut niissä vähäisissä treenipyrkimyksissä, joissa nosteltavat painot ovat pienentyneet huomattavasti sitten parhaiden aikojeni. Edistymisen sijaan on siis tapahtunut paljon takapakkia, jonka vuoksi en mitenkään erityisemmin hihkunut onnesta kuntotestausta odottaessani.

Yllätyin kuitenkin positiivisesti ja kuntotasoni kokonaisuudessaan on edelleen hyvällä tasolla. Osa mittaustuloksista oli jopa parantunut, kuten hapenottokykyni mutta odotetusti yläkropan lihaksisto taas vastaavasti on huomattavasti edellisvuotta heikommalla tasolla mukaanlukien myös vatsat.   Kaikenkaikkiaan, tulokset ovat heikommat kuin vuosi sitten mutta selkeästi paremmat kuin odotin. Ja mikä tärkeintä, selkeästi paremmat kuin aikanaan ensimmäisellä mittauskerralla, seitsemän vuotta sitten. Olisi mielenkiintoista kerrata, mitä kaikkea kunakin vuonna on ollut meneillään mutta koska en ole ihan varma kuinka montaa muuta se kiinnostaa, jätän kirjaamisen (ainakin tällä kertaa) tekemättä. Ja mitä tulevaisuuden tavoitteisiin tulee, niin aion vielä joskus olla erinomainen kaikilla mitta-aspekteilla.

IMG_7401

 

 

4 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Hyvännäköinen käppyrä tosiaan! Ei muutaman kuukauden treenitauolla loppujen lopuksi hirveästi saa tuhoa aikaan jos pohja on hyvä ja treenaa edes joskus jotain. Sen sijaan se voi tehdä ihmeitä henkiselle puolelle. 🙂 Ite oon myös pitänyt koko kesän käytännössä treenitaukoa, kun olin sitä ennen todella stressaantunut. Nyt on olo taas tosi hyvä ja olen ihan täynnä energiaa. 🙂

 2. Helzu kirjoitti:

  Olisipa hienoa päästä samanlaisiin testeihin. Taitaa olla aika arvokasta touhua? Hyvät tulokset sinulla.

  • jennie kirjoitti:

   Anteeksi kun on kestänyt vastata ja saattaa olla että olet jo itsekin käynyt tutkimassa hinnastoa. Jos ihan yksin menee niin hinta oli jotain reilu 100€, jostain syystä mielessäni on summa 120€. Ei siis mitään ihan ilmaista mutta ei nyt niin paha investointikaan jos kerran vuodessa käy testauttamassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.