Hae
My Project Is Me

Vuosi 2011

Moi,

Ennenkuin kirjaan ylös lupauksia ja tavoitteita vuodelle 2012 kirjataan ylös koostetta vuodesta 2011 tämän projektini kannalta tarkasteltuna.

Toukokuussa elämääni siunaantui maailman ihanin ihme, pieni poikani, joka kaikessa onnessa oli saanut kasvaa isoksi ja terveeksi vieläkin isomman mahani uumenissa. Olin jo etukäteen päättänyt että raskauden aikana tutuksi tullut päivittäinen herkuttelu saisi luvan loppua kesäkuun alusta alkaen. Ja silloin tämä projekti käynnistyi. Tarkoituksena oli pudottaa painoa raskautta edeltäviin mittoihin terveen ruokavalion ja liikunnan avulla. Nämä edeltävät mitat löytyvät täältä.

Ihan heti alkuun etenemistä ei oikeastaan tapahtunut ja uskoisin sen johtuvan osittain siitä että en ollut valmis laihduttelemaan vauva-arjen olevan vielä niin uutta. Itsepintaisesti kuitenkin päätin jatkaa herkuttomuuteen totuttelua ja käydä päivittäin kävelemässä. Pikkuhiljaa muuttuneen ruokavalion (lähinnä tosiaan ylimääräisistä herkuista kieltäytymisen) ja lisääntyneen liikunnan myötä muutosta alkoi tapahtumaan.

Vasta elokuusta alkaen sain vauhtia projektilleni ja sen seurauksena tulostakin alkoi näkyä. Syyskuussa koinkin jo olevani huomattavasti alkuperäistä paremmassa kunnossa ja päädyin sovittamaan eräitä farkkushortseja, joita olen käyttänyt viimeksi keväällä 2003. No eiväthän ne silloin mahtuneet päälle mutta lupasin itselleni että vielä sekin päivä koittaa. Shortsit itsessään ovat muuten ihan juurikin niin kauheat kuin vuodelta 2003 peräisein olevat voivat, eikä aikomuksenani todellakaan ole niitä ikinä missään käyttää. Nämä ovat olleet ne tavoitepöksyni, joihin en koskaan vuoden 2003 jälkeen ole mahtunut – en edes vuonna 2008, jolloin painoin hetkellisesti 53kiloa erään pikalaihtumisen seurauksena. Kokeilinpa niitä uudestaan nyt ja kappas, nehän mahtuivat.

Joku myös muistanee blogin puolelta erään Vilan erittäin korkeavyötäröisen kynähameen, jonka ostin kesällä. Kuvasin myös syksyn aikana kuinka hame oli jäänyt minulle liian suureksi (jouduin nojaamaan kuvassa taaksepäin saadakseni hameen väljyyden esiin). Nooh, kuvasin hametta päälläni uusiksi nyt ja ehkä se on hieman iso kun ei enää tarvitse edes nojailla taaksepäin eikä se edes asetu oikeaan kohtaan..

Projektin alkuvaiheessa vaatekokoni oli enemmän tai vähemmän 40 ja tällä hetkellä 34-36. On kyllä ollut aivan mielettömän hienoa joutua uusimaan vaatekaapin sisältöä ihan pakon edessä.  Koska näitä kuvia nyt olemassa on niin, alta löytyy kuvaa myös syksyn aikana tilaamistani housuista, jotka siis ovat tällä hetkellä liian suuret. Ja siis nämä kuuluvat myöhäisimpiin vaatehankintoihini, jotka jo kertaalleen vaihdoin kokoa pienempään joskus syys-lokakuussa.

Kaikenkaikkineen vuosi 2011 on ylittänyt omat odotukseni. Välillä on ollut parempia päiviä ja välillä vaikeampia mutta periksi ei ole annettu. Ja näin ”jälkikäteen” mietittynä tämä ei edes ole ollut vaikeaa ja tulenkin varmasti jälkeenpäin miettimään että kaikki tapahtui kuin itsestään. Tottakait muutos on vaatinut ruokavalion tarkastusta ja treenaamista ja kuten sanottu, myös huonompia päiviä (ja viikkoja) on ollut. On tosiaan muistettava että olen myös joutunut kieltäytymään kun vaihtoehtona on ollut herkuttelu, mutta on se ollut sen arvoista. Kaikenkaikkineen olen kuitenkin ollut melko rento ruokailujen suhteen eikä niin sanottua kiellettyä listaa ole ollut olemassa. Ideana on ollut oppia uusille, terveellisille, tavoille, joita voi noudattaa läpi loppuelämän.

Liikkumisten suhteen määrät kuulostavat paljolta (loppuvaiheessa päivittäin noin 2,5h) mutta harjoitteeni ovat intensiteetiltään reilusti matalammat kuin esimerkiksi ohjatuilla tunneilla tai rankalla saliharjoittelulla. Liikkuminen on kuitenkin ollut osana elämääni jo ennen tätä projektin aloitusta ja sitä se tulee olemaan myös jatkossa. Mahdollisuuksien mukaan määrät ja lajit ovat hieman vaihdelleet, mutta pääasiahan on että liikkuu jos siihen kerran mahdollisuus on olemassa.

23 kommenttia

 1. Venla kirjoitti:

  Vautsi, ei voi muuta sanoa! Ihan mahtaviin tuloksiin olet päässyt, ja varsinkin sikisi ihailen saavutustasi että se on tapahtunut nimenomaan terveellisiä elämäntapoja noudattaen. Itse olen muutamaankin otteeseen kokeillut pikadieettejä, mutta aina kilot ovat palanneet takaisin korkojen kera.. Olen saanut tosi paljon inspiraatiota blogistasi, kiitos siitä.Mahtavaa vuotta 2012, tulkoon siitä monelle yhtä menestyksekäs kuin sinulle vuosi 2011 🙂

 2. Ninni kirjoitti:

  Siis aivan uskomatonta! Hyvä! 😉 <3

 3. jennie kirjoitti:

  Onpa mukava kuulla Venla että olen voinut toimia innoittajana sinulle. Olen itsekin taannoin kokeillut noita erinäisiä pikakikkailuja kilojen karistamiseksi ja kokemukset ovat olleet ihan vastaavia – eli enemmän haittaa kuin hyötyä. Ja Ninni kiitokset sinullekin ja tsemppiä hulailuun (saat joskus sitten kertoa että onko treeni tuottanut tulosta :D)

 4. Anonymous kirjoitti:

  Ei voi muuta kuin ihailla hienoja saavutuksiasi! 🙂 Tykkään todella paljon lukea blogiasi, varsinkin kun itsellänikin on meneillään askeleet kohti terveellisempää elämää. Painoakin ihan kivasti (n.9kg) tippunut normaalirajojen puolella. Tosin silti löytyisi vielä kiinteytettävää ja ehkä vähän pudotettavaakin. Toivottavasti jatkat kirjoitteluasi vielä pitkän aikaa, sillä blogistasi on ollut suuri apu 🙂 Ihanaa uuttavuotta sinulle ja kaikille muillekkin.

 5. Anonymous kirjoitti:

  Oletko muuten koskaan valmistanut raakasuklaata? Jos et – suosittelen kokeilemaan, todella hyvää ja paljon terveellisempää kuin normi kaupan suklaat. (jos siis suklaasta pitää)

 6. jennie kirjoitti:

  Onnittelut sinulle anonyymi saavutuksestasi – aivan mahtavaa!Äläkä murehdi,aikomuksenani on kirjoitella näitä juttuja vielä jatkossakin 🙂 Niin ja anonyymi, raakasuklaata en olekaan koskaan kokeillut, joten kiitos vinkistä.

 7. Anonymous kirjoitti:

  Hatunnosto! Kyllä nyt kannattaa palkita itsensä 🙂

 8. Siru kirjoitti:

  Täytyy kysyä, että imetitkö/imetätkö vielä? Sehän karistaa (kuulemma) kiloja kummasti, kunhan ruokavalio on suurinpiirtein kunnossa. Että onko siis osasyynä upeisiin tuloksiin?

 9. jennie kirjoitti:

  Siru, olet aivan oikeassa että imettäminen kuluttaa kaloreita ja mikäli tosiaan on uskomista niin jopa 500kca/vrk. En ole sen tarkemmin aiheeseen tutustunut mutta uskon että siitä on varmasti ollut apua. En kuitenkaan koe kuuluvani niihin henkilöihin jotka voivat sanoa laihtuneensa takaisin alkuperäisiin mittoihin vain imettämällä sillä ilman ruokavalion tarkastelua ja säännöllistä liikuntaa ei muutosta vartalossa juuri tapahtunut (touko-heinäkuu). Toki tuolloin massaakin oli sen verta paljon että muutama kilo ei missään oikeastaan edes näkynyt. Kuten siis todettu, niin imettämisellä on varmasti ollut suotuisa vaikutus mutta sen merkitys projektin onnistumiselle on ollut koko ajan vähenevä. Ikuiseksi arvoitukseksi jää miten olisi käynyt jos en olisi imettänyt. Haluan kuitenkin tuoda vielä ilmi kaikille teille lukijoille jotka ette imetä, että samoihin tuloksiin pääsee myös pelkällä terveellä ruokavaliolla ja liikunnalla – olenhan sen itsekin ennen raskauttani tehnyt!

 10. jennie kirjoitti:

  Ja Anonyymi, kiitos sinulle – palkintona taita olla uusittu vaatekaapin sisältö 🙂

 11. Mimmu kirjoitti:

  Mun mielestä se että urheilee päivittäin n.2,5h ja syö edes jokseenkin terveellisesti riittää kyllä siihen, että ylimääräiset kilot saa karistettua ja vähän enemmänkin. Mutta veikkaan että harva oikeasti ehtii/jaksaa/haluaa urheilla joka päivä tuon verran mitä urheilet.. Ainakin mun mielestä oot tehnyt tosi paljon töitä kroppasi eteen ja iso hatunnosto siitä että jaksat urheilla niin paljon!:)

 12. jennie kirjoitti:

  Niinhän tuo Mimmu juuri menee että vaikka nyt tällä hetkellä tarkasteltuna koen kaiken tapahtuneen ”helposti” niin ei se siltä ole aina matkan varrella tuntunut. Töitä on jouduttu tekemään ja monista asioista kieltäytymään. Kuulun valitettavasti siihen ihmisryhmään jotka lihovat helposti ja sen vuoksi herkuttelun suhteen joutuu olemaan melko kriittinen.Mutta kiitos siis sinulle kannustuksesta – kyllä oikeanlaisella ruokavaliolla ja treenaamisella pääsee pitkälle 🙂

 13. Anonymous kirjoitti:

  kysyisin vaan mielenkiinnosta, että mikä tuossa sun toisessa polvessa on? :)näyttää että ihon alla olis joku?-K

 14. jennie kirjoitti:

  Moikka K, siinä on mummotauti eli suonikohju, ollut jo ammoisista nuoruusvuosista lähtien.

 15. Anonymous kirjoitti:

  saat olla kyllä ylpeä!! hieno muutos:)Nim.merkillä kateellinen 😀

 16. jennie kirjoitti:

  Kiitokset sinulle anonyymi. Olen ihan varma että meistä jokaisella meistä on mahdollisuus muutokseen jos vain halua löytyy.

 17. Tiia kirjoitti:

  wau 🙂 ihminen voi tosiaan oikeasti laihtua jos haluaa. Jatkaa samaa malliin..täälläkin yritetään 🙂

 18. jennie kirjoitti:

  Moi Tiia, tervetuloa mukaan seurailemaan projektin etenemistä. Kävin nopsaan kurkkimassa myös tuota sinun blogiasi ja aivan varmasti tuolla muutoksella jonka aiot tehdä ruokavalion suhteen, saat tulosta aikaan. Tsemppiä vain hurjasti!

 19. Tuuli kirjoitti:

  Sulla on uus lukija – oot mun idoli 😉 erittäin hienon muutoksen olet saanut aikaan, toivottavasti itsekin pystyn joskus samanlaisiin tuloksiin. Varmaan mahtava tunne kun ”joutuu” shoppailemaan kun vaatteet käyvät liian isoiksi! :Dhttp://pienet-virheet.blogspot.com/

  • jennie kirjoitti:

   Mukava saada sinut Tuuli tänne joukkoon mukaan 🙂 On pakko sanoa että hymy levisi kyllä koko kasvoille kun luin kommenttisi jossain vaiheessa kesken työpäivän.

 20. Kristal kirjoitti:

  Pakko sanoo et oon upee nainen ja susta kaikkien pitäis ottaa mallia! Sain itekki taas paremman mielen polkee töihin ja lähtee salille ku luin blogiisi 🙂 Kaikkea hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.