Hae
My Project Is Me

Kauppakassin sisältöä

Moikka,

Kuten uhkailtu niin tässä näkyy kauppakäynnin tulos:

IMG_7878 (683x1024)

Kaikki eivät suinkaan ole yksin minun ja se mitä en itsekään huomioinut, kuin vasta tietenkin asian tajutessani, oli että mehän (minä ja lapset)  lähdemme viikonlopuksi jyräämään Heinolaan. Lähdön syy ei virallisesti ole tuo ilmaistapahtuma vaan menemme ihan vain sukuloimaan mutta säiden salliessa meidät saattaa vaikka löytääkin ”festarialueelta”.

Mutta siis, ihan perusasioita tuli ostettua – asioita, joita oikeastaan ostetaan aina. Minun osuuteni ostoksista koostuivat seuraavista: broilerinfileesuikaalet, ruokakermaa (maustettua ja maustamatonta), paseerattua tomaattia, tomaattimurskaa, öljyä, rahkaa, mehukeittoa, kananmunia,  raejuustoa, juustoraastetta ja pakastevihanneksia. Yhteisessä käytössä sitten vastaavasti taas salaattiainekset ja maito.

IMG_7879 (1024x683) IMG_7880 (1024x683) IMG_7882 (1024x683) IMG_7884 (683x1024) IMG_7885 (1024x683)

Ja sitten on lisäksi mielenkiintoisennäköinen repertuaari: nakkeja, kurkkusalaattia, paahdettua sipulia ja hodarisämpylöitä

IMG_7883 (1024x683)

Meillä kävi eilen kylässä eräs ystävä, jonka ehdottomiin lemppareihin hodarit kuuluvat joten kerrankos sitä sitten. En olekaan tainnut eläessäni syödä hodaria kotona..

IMG_7892 (683x1024)

Muutoin ostoksista valmistin broileripestovuoan (minulla on ollut suunnaton hinku pestoa kohtaan) sekä tomaatti-linssikeittoa. Osa näiden ruokien raaka-aineista löytyi jo kotoa valmiina. Nyt on ruokaa pakkasessa odottamassa kotiinpaluuta.

IMG_7891 (1024x683)

Ja ruokaostoksiin vielä palatakseni (ja ylimpään jääkaappikuvaan); Kahdesta keskimmäisestä hyllystä ylempi on ”minun” ja alempi mieheni – näin karkeasti ajatellen. Muutoin tavarat löytyy sekalaiasesti ja oikeastaan yhteiskäytöllisesti. Aina ihmetystä herättäen, mehän tosiaan valmistamme omat ruokamme, satunnaisia kertoja lukuunottamatta.

14 kommenttia

 1. RaidallinenRouva kirjoitti:

  Hei! Saisiko toivoa postausta poikasi ”jääkaapin sisällöstä”? Että mitä löytyy aamu/iltapala/välipala- vaihtoehtoina ja pääruokina? Olisi kiva saada vinkkejä (terveelliseen syömiseen), kun täältä löytyy saman ikäinen poika. 🙂 Herkutellaanko teillä kuinka usein, mitä herkuilla tarkoitetaan? Maistuvatko kaikki vihannekset?

  • jennie kirjoitti:

   Saa toivoa ja ideahan on hyvä! Paljonhan me syömme samoja ruokia mutta erojakin toki löytyy. Ja mitä kasvikuntaan tulee niin pikkukaveri osaa olla yllättävän valikoiva..

 2. kati kirjoitti:

  Syötkö itse muuten pastaa,perunaa tai riisiä ja kuinka usein? Itsekin kaipaan vinkkejä pääruoka,välipala,iltapala,aamupaloihin.

  • jennie kirjoitti:

   Nythän syön päivittäin pääaterioilla. Leivän kanssa yritän pitää ihan tietoisesti vähän tiukempaa linjaa vaikka ei sekään missään pannassa ole. Voisin palat ruokavaliopuoleen tosiaan vielä tarkemmin kerta kiinnostusta on:)

 3. Asta kirjoitti:

  Myös se kuiva-ainekaappi kiinnostaa.:) Juurikin ne riisit ja pastat yms.

 4. Hanna kirjoitti:

  Minua jäi kiinnostamaan mistä syystä teette perheessänne ns. omat ruuat? Itse pyrin miettimään aina mitä koko perhe voisi terveellisesti syödä, ja mikä maistuisi kaikille. Mies joutuu tässä sitten vähän ns. ”sijaiskärsijäksi” eli meillä syödään kaikenlaisia terveellisiä ja kevyitä pöperöjä esim. keittoja ja kanaa aika paljon 🙂 toki mieskin siellä kattilan kauhassa heiluu, mutta yhdessä pyritään miettimään mitä meidän perheessä syödään 🙂 Mielenkiintoinen postaus, kiitti!

  • jennie kirjoitti:

   Ei sille varmaan mitään järki syytä olekaan. Vitsikkkäintähän on että syömme periaatteessa samalla tavalla. Ehkä suurin syy on vain Se että näin on ollut aina ja on mukamasti kamalan vaikea toimia toisin. Omalt puoleltani taas joudun myös vastaamaan että miehen ykstoikkoinen ruokavalio ei innosta itseä (saattaa siis syödä useamman viikon ihan samaa ruokaa, kunnes kyllästyy itsekin ja vaihtaa johonkin toiseen useammaksi viikoksi). Minä olen siis kokeellisempi, vaikka mitään ihmeellistä harvoin valmistankaan. Ja kolmantena, minä en itse koe ehtiväni valmistamaan useampia ruokia kuin jo nyt teen. Tämä viimeisin menee varman jo vähän tekosyyn piikkiin sillä asian varmaan saisi järjestymään kun vain miehen kanssa siitä sovittaisiin.

   aina aika-ajoin tämä nousee meilläkin keskustelun aiheeksi ja ehkä taas olisi hyvä aika..

 5. Kati kirjoitti:

  Hei!
  Saisiko broileripestovuuan ohjeen. Yritin googletella, mutta enpä löytänyt. Näyttää hyvältä ja tykkään pestosta, niin kiinnostaa.

  • jennie kirjoitti:

   Taisi olla myös Hellapoliisin reseptejä Kanaruoat-kirjasta. Alla minun versioni:
   250g kasvissuikaleita (pakaste)
   250g perunasipulisekoitus (pakaste)
   700g br.fileesuikaleita
   n.100g pestoa (reilu puolikas prk. Kaapista)
   3 tomaattia
   2 sipulia
   2dl ruokakerma
   100g juustoraaste
   öljyä, mausteita

   suikaleet vuokaan sulaman hetkeksi ja sillä välin voi paista broilerit ja pilkkoa kavikset. Kaikki aineet vuokaan, sekoitus ja tarvittaessa maustaminen. Ruokakerma päälle ja lopuksi vielä juustoraatetta. Uuniin 225c noin 30min.

 6. Roosa kirjoitti:

  Mielenkiintoista tosiaan, että kokkaatte erikseen. Meillä on toiminut hyvin sellainen systeemi (meitä siis 2, ei lapsia, joten tilanne tietysti helpompi kaikenkaikkiaan), että kun ostan esim paketin broilerinfileetä, niin jaan ne kahdelle pannulle. Toiseen laitan kermakastiketta (miehelle) ja toisen jätän kastikkeetta tai laitan tomaattimurskaa/wokvihanneksia/kasviksia joukkoon. Aikaa ei mene sen enempää, mitä nyt joutuu kaksi pannua tiskaamaan yhden sijasta.:D Molemmat on tyytyväisiä, mies saa kermaa ja minä terveellisemmän vaihtoehdon. Lisuketta yleensä keitän (esim täysjyväpasta), mutta lähinnä miehelle. Jos itsellä on treeni takana, niin sillon omallekin lautaselle.:) Saatan kuitenkin itse ottaa lisukkeeksi pastan sijaan esim salaattia/pakastekukkakaalia tms. Toimii hyvin myös vaikkapa lihapulliin tämä systeemi. Miehelle kelpaa mun kevyemmät lihapullat, jotka siis koostuu pääasiassa kevytjauhelihasta ja munanvalkuaisesta. Niinpä teen lihapullia ja syön itse esim kasvisten kera ja miehelle voin tehdä vaikka perunamuusin lisukkeeksi niin hyvin uppoaa.

  Tämä siis kärjistetysti, toki meilläkin syödään vähän millon mitäkin ja teen joskus myös esim kaalilaatikkoa josta molemmat syö. Kuitenkin pääasiassa menee tähän tapaan ja hyvin toimii! Tuntuu kuitenkin kivalta, että periaatteessa syödään ”samaa” ruokaa.

  • jennie kirjoitti:

   Niin, siis vitsikkäintähän kaikessa on että mekin periaatteessa syömme oikeasti samaa ruokaa mutta eri aikaan tehtynä.

   vastasinkin tuossa ylempänä Hannalle melko pitkälti miksi näin on mutta olen ehdottomasti sitä mieltä ettei näin välttämättä tarvitsisi olla (taas kerran).

 7. -E- kirjoitti:

  Meilläkin kokataan toisinaan molemmat omat ruuat. Ensinnäkin koska itse ole kasvissyöjä ja mies ei, toisekseen mies voisi syödä pastaa ja jauhelihaa eri muodoissa vaikka kuinka ja minä mieluummin vaihtelen. Välillä syödään samaa jossa vain liha ja kasvislisuke on erikseen (tortillat, peruna+salaatti+liha/kasvislisuke) ja välillä myös mieheni syö kasvisruokaa (sosekeitot). Pääsääntöisesti kuitenkin viikolla syömme molemmat töissä ja minä kokkailen illalla munakasta, salaattia tai wokkivihanneksia siinä missä mies menee voileivällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *