Hae
My Project Is Me

Menneiden aikojen lumoissa

Moikka,

Yksi mahtava asia täällä on minusta se että ei tarvitse kuin suunnilleen astua ovesta ulos ja historia tunkee silmille. Olen aina ollut jollain lailla viehättynyt ”vanhoista ajoista”; aina ihan roomalaisajoista mielikuvien romanttiseen keskiaikaan sekä menneisiin vuosikymmeniinkin. Olenkin aina sanonut että jos saisin matkusta aikakoneella niin valitsisin ehdottomasti menneisyyden tulevan sijaan. Senpä vuoksi tällaisissa paikoissa, kuten Britannia, tai minun tapauksessani tämä Skotlanti, on ihan mahtavaa kun kaikkea vanhaa on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi. Seuraavat kuvat ovat suunnilleen takapihalta:  

IMG_4056 IMG_4059 IMG_4052 IMG_4028 IMG_4027

Eräällä ulkoilumatkalla vastaan puksutti höyryjuna ja kun matkaseurana on innokas junamies (lähemmäs 3-vuotta) niin lähdin tutustumaan junamuseeon.. Yllätyin positiivisesti, vaikka paljon jäikin näkemättä/kokematta/lukematta vähän nopeatempoisempien matkaseuralaisten vuoksi. Hinta, £5, sisältää vuoden sisäänpääsyn museoon vaikka jokaisina päivinä ja lapset pääsevät mukaan ilmaiseksi (muistini mukaan ilman ikärajoitusta).

IMG_3607 IMG_3599 IMG_3595 IMG_3586 IMG_3574

Tänään ravitsin tätä romantiikannälkäistä mieltäni Callendar House – nimisellä  – ”talolla”.  Joku teistä lukijoista on varmasti nähnyt elokuvan Tuulen viemää. Noh, kun kävelin tuolla tiluksilla niin en vain voinut olla maistelematta mielenpäällä ajatusta siitä että tämä kaikki on joskus ollut vain jonkun perheen/suvun pihaa. Kuinka naiset ovat kävelleet leveissä hameissaan herasmiestensä rinnalla; Kettujahti on aloitettu metsänlaidalta ja niin edelleen. Itse taloon oli ilmainen sisäänpääsy ja se sisälsi sekä talon että alueen historiaa.

IMG_4584 IMG_4579 IMG_4555 IMG_4551 IMG_4538 IMG_4532 – Kopio

IMG_4535 IMG_4527

Kun matkustaa lasten kanssa niin on otettava huomioon myös heidän viihtyvyytensä. Niinpä osa näistä päivistä kuluukin aina osittain jonkinlaisessa leikkipuistossa tai muuten vain lastentahtisesti (toisinaan siis hyvin nopeatempoisesti ja toisinaan käytännössä paikallaan ollen). Kaikissa näissä ”nähtävyyksissä” on minusta ollut äärettömän hienoa että niissä on paljon asioita, joita saa koskea ja kokeilla – näin myös lapset jaksavat paremmin mukana. Toinen mahtava asia niin lasten kuin itsenikin kannalta on vessat, joita on ensinnäkin kaikkialla ja lähes 100% ne ovat ilmaisia (olen löytänyt tähän mennessä vain kaksi maksullista vessaa).

IMG_4519

Eräänä päivänä kävimme myös kävelemässä varsinaisen linnan, Linglithgow Palacen pihalla mutta sisään en tällä kertaa mennyt. Mutta voiko olla parempaa taustakuvaa proteiinipatukalle:

IMG_3916 IMG_3908 IMG_3904 IMG_3900

4 kommenttia

 1. Inka kirjoitti:

  Näyttää kyllä huippu hienolta. Olet myös tosi hyvässä kunnossa ja upeat ilmat näyttäisi olevan teillä ilonanne. Mitenkä muuten sun jalka on toipunut suonikohjuleikkauksesta ja harkitsitko ns.vaahtohoitoa? Mullakin edessä tämän raskauden jälkeen operaatiota laskimoille.

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos vain kysymästä, jalka voi hyvin vaikka aina toisinaan jotain jomottelua vielä tuntuukin. Oma leikkauksenihan tehtiin kunnallisella puolella ja en tiedä hoidetaanko ne aina laserilla mutta en sen enempää alkanut edes kyselemään muista vaihtoehdoista, vaikka tuosta vaahtohoidosta olenkin kuullut.

   Pahoittelut tässä vaiheesa hiljaiselosta, nettiyhteys on ollut sen verta heikko etten ole saanut ladattua kuvia ja olen odotellut sitä parempaa päivää. En oikein tiedä missä katvealueella oikein majailen :/

 2. -E- kirjoitti:

  Oi että kun siellä kaikki näyttää niin ihanalle ja heti alkaa matkakuume kohota 😛 Onneksi täälläkin on ollut aurinkoista ja lämmintä, niin ei iske ihan mahdoton kateus 😀 Kevät ja kesä on kyllä ylivoimaisesti vuoden parasta aikaa! Ulkona tekisi mieli olla koko ajan. Sunnuntaina käytin koiran parilla ylimääräisellä lenkillä, ihan vain koska halusin itse pihalle ja meillä ei toistaiseksi ole omaa pihaa saati parveketta, mutta tästähän karvakaveri ei suinkaan ollut pahoillaan 🙂 Se hyvä puoli, että aina ainakin joku on innolla lähdössä mukaan pihalle. Vuoden päässä onneksi häämöttää myös pikkuinen oma piha 😉

  • jennie kirjoitti:

   Onnea muuttopuuhiin 🙂 Mietin juuri tässä eräänä päivänä sitä että ne kevään ensmmäiset lämpimät päivät (samoinkuin toki kesänkin) ovat sellaisia että niitä ei vain voi viettää sisällä. Loppukesästä jonkin aurinkoisen päivän voi jo uhrata sisätiloissakin mutta ei niitä ensimmäisiä, koskaan.

   Pahoittelut ettei minusta ole täällä kuulunut. Netti ei ole oikein ollut yhteistyökykyinen ja olen jo ajatellut että käyn liikkeessä kysymässä että kuinka se voi olla niin hidas etten pääse mitään täällä tekemään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.