Hae
My Project Is Me

Työpäivän kohokohta; Lounas

Moikka,

Jottei mene ihan vaan liikuntapainotteiseksi koko viikko niin otetaan käsittelyyn myös hieman ruokailuja. Tällä viikollahan olen heittäytynyt vallan hurjaksi enkä ole syönyt iänikuista kanaa tai kalaa. Ystäväni tuossa taannoin totesikin että ruokavalioni tuntuu koostuvan jokseenkin aina joko kalasta tai kanasta ja näinhän se kyllä menee. En tosiaan porsaasta pahemmin välitä ja nautaakin tulee syötyä hintansa vuoksi melko harvoin, muista lihoista nyt puhumattakaan.

Tällä viikolla olen kuitenkin ruokaillut naudan jauhelihaa  hyväksi käyttäen. S-ryhmän ruokalehdessä oli ohje kesäkurpitsalasagnesta, jossa lasagnelevyt siis korvattiin kesäkurpitsalla. Olen joskus aiemminkin valmistellut tämän tapaisia ruokia mutten pitkään aikaan. Lopputulos ei kyllä muistuttanut lasagnea sitten millään lailla vaan ennemminkin täytettyä kesäkurpitsaa, paitsi että kesäkurpitsan sisus oli edelleen mukana. Kamala näky mutta ihan hyvä maku.

Kerrankin päätin että laitan osan ruoasta pakkaseen ja syön loppuviikosta jotain muuta mutta niin se ruoanlaitto arkena jäi ja loppuviikosta päädyin valmisruokaan. Olin itseasiassa jo ihan unohtanut Keldan valmiskeitot kunnes nyt pitkästä aikaa päädyin niitä ostamaan. Oma lempparini on ehdottomasti Karibialainen keitto, jota siis myös tällä kertaa söin paahdettujen pähkinöiden kanssa. Kuvan väreissä on jotain pahasti vialla sillä todellisuudessa keitto on kauniin keltaista.

Kuva täältä

Ensi viikkoa varten olen ajatellut valmistaa jotain ruokaa linsseistä. Linssit ovat minulle ihan uusi tuttavuus ja vaikka monesti niistä on jotain pitänyt valmistaa niin aina se vain on jäänyt. Linssithän ovat papujen tapaan palkokasveihin kuuluva, melko proteiinipitoinen ruoka-aine. Finelin mukaan linssien ravintoainejakauma on suunnilleen seuraava:

Energiaa   319kcal/100g
HH            45,7g/10g
Rasva        1,9g/100g
Proteiini    24,4g/10g

Nyt kaipailsinkin siis hyviä ja herkullisia ruoanlaittovinkkejä linsseille.

Kuva täältä

 

 

3 kommenttia

  1. Pilvi kirjoitti:

    Linssit on ehkä parasta ruokaa! Teen usein niistä ”muhennosta”, johon tulee linssejä (noin 1,5 dl), 1 tlk tomaattimurskaa, kesäkurpitsaa ja sipulia. Mausteita oman maun mukaan. Siinä siis ensin paistetaan sipuli ja kesäkurpitsa, minkä jälkeen lisätään tomaattimurskaa ja kun se kiehuu, linssit keitetään tomaattimurskassa. Muhennokseen voi lisätä myös muita kasviksia, esim. porkkanaa tai kidneypapuja. Syön tätä sellaisenaan tai sitten riisin kanssa. Linssit menee myös mainiosti kasvissosekeittoon tai kasvispihveihin. Itse en syö paljoa lihaa, mutta linssejä kuluu <3 Punaiset linssit ovat mielestäni parhaimman makuisia.

  2. milli kirjoitti:

    Mä käytän linssejä myös tosi paljon, en oikeestaan sinällään juuri koskaan vaan lisään niitä esimerkiks soijarouhemakaronilaatikkoon, wokkeihin, kastikkeeisiin tms. Pitäis varmaan opetella itekkin tekemään pelkästään linsseistä jotain! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.