Hae
My Project Is Me

Onnellinen lomalainen

Olen ollut viimeaikoina blogini puolella melko hiljainen. Ensin minut hiljeni paluu etätöistä takaisin lähityöhön, mikä osoittautui yllättävä rankaksi muutokseksi pitkän etätyökauden jälkeen. Vaikka itse työhönpaluu ei ollut rankkaa niin kuitenkin työmatkoihi kuluva aika, lyhyemmät yöunet ja taas uudenlaisen arkirytmin hakeminen vei voimia. Samaan aikaan alkoi myös lasten harrastustoiminta ja myös illat olivatkin yhtäkkiä täynnä aktiviteetteja.

Onnellinen Lomalainen

Nyt olen kuitenkin onnellinen lomalainen. Tai olen ollut jo viikon ajan, minkä ehkä tiedätkin jos olet minua Instagramissa seurannut. Kanssani lomalle jäivät myös perheen tytöt, joista toinen sulki samalla perässään kiinni päiväkodin ovet viimeistä kertaa elämässään. Mielestäni olin ihan vasta äskettäin kolmen alle kouluikäisen lapsen äiti ja yhtäkkiä näistä lapsista kaksi ovat kuitenkin jo kouluikäisiä. Sanovat että lapset kasvavat nopeasti ja näin se kyllä todellakin on. Juttelin aiheesta naapurinkin kanssa eräänä päivänä, jolla on nyt jo teini-ikäisiä lapsia. Hän muistaa kaivanneensa aikoja kun saisi olla itsekseen mutta nyt kun lapsia ei juuri näy, kaipaa aikoja kun lapset joskus olisivat kotona. Alan huomata jo omassa perhekokonaisuudessa myös tätä isompien itsenäistymistä, vaikka toki vielä perheen parissa suurimman osan ajastaan viettävätkin. Ystävät ja omat jutut kasvavat kuitenkin kokoajan heille yhä tärkeämmiksi ja näin äitinä se vaatii myös omanlaista uskallusta antaa kasvutilaa.

Lomaviikko 1/5

Ensimmäinen lomaviikko kului melko pitkälti kotona tai lähialueilla. Sukulaisia, shoppailua ja pieniä päiväretkiä. Epävakainen sää sai aikaan sen että rantaleikit jäivät väliin mutta onneksi lomalla parasta onkin vapaus valita. Toki valinnanvaraa olisi vähän enemmän jos ei olisi rankkasateiden pelkoa mutta loma on kuitenkin aina loma. Vielä tämä viikko tullaan viettämään melkolailla ensimmäisen viikon mukaisesti, joskin sillä poikkeuksella että mös mieheni lomailee tämän viikon meidän kanssa. Yhteistä lomaa meillä ei muutoin olekaan sillä pitkien pohdintojen jälkeen ajattelimme että on tärkeämpää saada lapsille mahdollisimman pitkä yhtenäinen loma-aika kuin se että olemme kaikki yhtäaikaa lomalla lyhyemmän ajan. Näin saatiin myös jo kesäkuun alussa lomansa aloittaneelle esikoisellemme vanhempi turvaksi kotiin lähes koko koulun kesäloman ajaksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *