Hae
My Project Is Me

Ajankohtainen alkoholi

Moi,

On taas se aika vuodesta, kun kalenterimerkintöjä alkaa vilistä viikoittain nimikkeellä Pikkujoulut. Alkoholi ei missään nimessä ole pakollinen, eikä välttämättä edes olennainen osa kyseistä juhlaa mutta usein sillä on kuitenkin oma osuutensa näissä tapahtumissa. Alkoholi on puhuttanut jonkin verran blogimaailmassa ja vuoden ensimmäiset pikkujoulut vastikään viettäneenä, on aihe omaa elämää enemmän kuin lähellä.

kuva 1(3)

kuva 2(4)

Onneksi kaukana ovat ne ajat kun alkoholi ja humaltuminen olivat viikoittainen kohokohta. Selvennöksenä sanottakoon että tästä on nyt kulunut ainakin vuosikymmen. Näin jälkikäteen, mukamasti vanhempana ja viisaampana, on hyvä miettiä omaa suhtautumistaan alkoholiin noina nuorempina vuosinani. Oli itsestäänselvyys että lauantaina lähdettiin kaveriporukalla ulos ja tanssilattialla oltiin tappiin saakka. En aio kaunistella totuutta, join paitsi usein niin myös humalahakuisesti eli kyse ei ollut yhdestä sivistyneestä skumppalasillisesta.

IMG_3118-768x1024

Kun uutuudenviehätys oli ohi, alettiin juomiselle kehitellä tiesminkämoisia kissanristiäisiä mutta se ei ollut enää itsestäänselvyys jokaiselle viikonlopulle. Silloin kuitenkin kun sille oli paikkansa, niin yleensä meno oli myös sen mukaista. Jossain vaiheessa aloin kuitenkin huomata että saatoin ohittaa bileitä ihan vesilinjallakin ja homma alkoi olla melkoista joko-tai-tyyppistä tasapainoilua. Saattoi mennä pitkiäkin aikoja että juhlat ohitettiin juomatta ja tämä alkoi muuttua jo jonkinmoiseksi käsitteeksi ja usein minulta kysyttiin että meinaanko ihan juoda vai olla hengessä mukana muuten vaan.

Samaa kysymystä minulle esitetään edelleen ja juon nykyisellään harvoin ja humalassa olen vielä sitäkin harvemmin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita ettenkö kävisi ulkona mutta olen oppinut pitämään aidosti hauskaa selvinkinpäin. Itseasiassa minulla saattaa olla toisinaan jopa niin hauskaa, että olen joutunut ihan tosissani miettimään että olenko ihan varma, etten ole koskenut mihinkään alkoholipitoiseen. Tämäkin on varmasti jonkinlainen asennekysymys sillä pitkään aikaan minua ei ole selväpäisenä juhlijana häirinneet edes tuhannen tuitereissaan olevat kanssajuhlijat (enkä puhu nyt omasta seurueestani vaan niistä kaikista muista). Ja kuten olen aiemmin maininnut, tykkään tanssia selvin päin huomattavasti enemmän kuin humalassa.

Tämäkin lasi sisälsi pommacia

Tämäkin lasi sisälsi pommacia

Aiemman mustavalkoisen juomakulttuurin väliin on työntynyt myös jonkinmoinen harmaa alue, joka käsittää sen kuuluisan muutaman lasillisen. Yhä edelleen alkoholi kuitenkin näyttelee minun maailmassani roolia vain juhlajuomana enkä ole koskaan ymmärtänyt vaikkapa saunasiiderin merkitystä. Arkielämässä en myöskään nauti ruoan kanssa vaikkapa lasillista viiniä tai olutta mutta erikoistapauksissa näinkin saattaa tapahtua. Pääsääntöisesti en myöskään tapaa ystäviäni muutamalla ja viimeisen 365:n päivän sisään näitä treffejä on tainnut olla tasan kahdet: kerran viime kesänä terassilla (jolloin en itse edes tainnut juoda mitään) ja kerran keväällä.

IMG_3332

Tämä harvinaislaatuinen kuva on ikuistettu ehkä vuonna 2007

Tämä harvinaislaatuinen kuva on ikuistettu ehkä vuonna 2007

Vaikka siis alkoholi ja varsinkin humaltuminen, on menettänyt merkitystä maailmassani vuosien aikana suunnattomasti, niin en silti väitä että näitä ”ylilyöntejä” ei koskaan tulisi tehtyä. ja ylilyönnillä viittaan ihan vain humaltumiseen, en niinkään kaatokänneihin.  Vaikka muutoin melko suunnitelmallinen olenkin, niin tässä asiassa yleensä etenen vain tunteella: Juon ja humallun jos siltä tuntuu mutta sitä tunnetta tulee vain harvemmin enää vastaan.

Muistetaan siis jokainen nauttia alkavasta juhlakaudesta siten, kuin mikä itsestä tuntuu hyvältä! On hassua miten jonkun juomattomuus saattaa ahdistaa muita, juopottelevia, juhlijoita vaikka se ei ole millään lailla keneltäkään pois. Ihan niin kuin senkään ei tarvitsisi olla mikään uutisarvoinen kynnys että joku, joka ei yleensä juo sattuukin olemaan janoisella päällä. Kunhan oma mieli on positiviinen ja fiilis kiva, ollaan oikeiden asioiden äärellä.

Vaikka allaoleva mainos ehkä meneekin jo vähän paasaamisen puolelle niin laitan sen tähän silti, sillä minuun tämä teki aikanaan suunnattoman vaikutukusen. Osui ja upposi kun sen jostain brittien juorulehdestä aikanaan bongasin.

responsible-drinking-300x220.1

2 kommenttia

 1. Petra kirjoitti:

  Allekirjoitan ajatuksesi. Nuorempana tuli otettua aika lailla reippaammin ja kyse ei todellakaan ollut mistään sivistyneestä alkoholinkäytöstä. Mutta bilettämiseenkin kyllästyy ja mulla rupes kroppa pistää vastaan. Aloin kärsiä aika voimakkaista vatsaoireista alkoholin takia ja tajusin vihjeen. Nykyään juon ainostaan sillon, kun tekee mieli ja se on hyvin harvoin 🙂

  PS. Oot niin nuoren näköinen tossa yhdessä kuvassa, ihana! 🙂 Vaikket vielä ookaan mikään vanha niin oot kyllä vaan kaunistunut ”vanhetessa” 🙂

  http://lungelady.blogspot.fi

  • jennie kirjoitti:

   Voi kiitos Petra <3 <3 Ehkä tietyillä valinnoilla on oikeasti ollut vaikutusta myös tähän, vaikka luonnonlakeja vastaan ei kait auta taisteleminen mitenkään 😉

   Mähän tosiaan alan oikeasti olla jo melko vanhaa kastia, mitä (fitness)bloggaajiin tulee. Oon sitä ennenkin sanonout että musta on ihan mielettömän hienoa miten yhä nuoremmat ja nuoremmat vaalivat terveellistä (tai ainakin terveellisempiä) elämäntapoja kuin mitä itselläni olisi koskaan siinä iässä tullut mieleenkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.