Hae
My Project Is Me

Leivon, leivon leipäsiä..

Moi,

No nyt sitten minäkin, hieman jälkijunassa tiedän, kokeilin tehdä leivälle korviketta maitorahkasta. Edelliskerrasta, jos ja kun rahkavoitaikinaa ei lasketa, on useita vuosia ja se kokeilu ei päättynyt hyvin. Valmistin tuolloin jauhotonta ja rasvatonta pannnukakkua, joka koostumukseltaan muistutti ehkä hivenen leipäjuustoa ja narskui ja nitisi ikävästi hampaissa eikä siis edes ollut hyvää. Hieman jännityksellä ja epäilevin mielin siis odottelin mitä tuleman tällä kertaa pitää.

Taikinaa varten tarvitset:
3dl jauhoja (itse käytin 1dl soijajauhoa, 2dl vehnäjauhoa)
0,5tl suolaa
2tl leivinjauhetta
250g maitorahkaa
2dl 15% juustoa
1dl maitoa
0,5dl öljyä
(seesaminsiemeniä)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pellille hieman jauhoja ja taputtele taikinasta neljä leipästä, paksuudeltaan noin 1cm ja koristele halutessasi seesaminsiemenillä. Paista 225c uunissa noin 15min, kunnes kauniin ruskeita.

Koostumukseltaan nämä muistuttivat minusta hieman vaikkapa perunarieskaa ja maku oli oikeastaan aika hyvä. Säilyivät jääkaapissa myös seuraavaan päivään ihan hyvinä. Itsellä tuli syötyä ne ihan sellaisenaan mutta varmasti toimisivat myös hyvin jos päälle latoisi kaikenmaailman kurkkuja, leikkeleitä ja tomaatteja. Helppoa ja nopeaa sekä sellaista, jota tulen varmasti tekemään uudestaan. 

14 kommenttia

 1. Kaisa Salonen kirjoitti:

  Ihanan näkösiä leipiä! Näyttää ihanan kuohkeilta! Namnam!Toimiskohan noihin leipäsiin, jos käyttäis mantelijauhoja, pellavansiemenrouhetta ja psylliumia noiden jauhojen sijaan?

  • jennie kirjoitti:

   Ainakin kannattaa kokeilla! Minäkin itseasiassa mietin mielessäni sitä että miten jatkokehittelisin tästä vielä vähän terveellisemmän version…

  • Anonymous kirjoitti:

   Pistähän tännekin jos keksit jotain! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   ehdottomasti! Eilen juuri mietin että pääsiäisen aikana voisi vähän kokeilla eri kombinaatoita ja katsoa mitä niistä tulee, vai tuleeko mitään.

 2. New Me kirjoitti:

  Näitä voisikin testata 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Hieman proteiinipitoisempina kuin tavallinen höttö. Toki jatkokehittelyä voisi vielä harjoittaa..

 3. Anonymous kirjoitti:

  Herkullisen näkösiä!-E-

 4. Marja kirjoitti:

  Olen itsekin alkanut viime aikoina tekemään leipää kotona. Otetaan tämä kokeiluun. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ehkäpä josksu minäkin teen vielä ”oikeaa leipää” itse.. ajatuksissa se on kyllä käynyt muttei koskaan ole päätynyt toteuttamisen tasolle. No mutta näistä oli hyvä aloittaa 🙂

 5. Tanja/ life of tanja kirjoitti:

  Nää on muutes ihan mielettömän hyviä paahdettuna 😉 kiitos hyvästä reseptistä! Meillä mies ihastu näihin ja nyt näitä saakin tekaista harvase päivä 😀 itse käytän jauhoina moniviljaleseitä ja tattarijauhoa jä lisään taikinaan myös psylliumjauhetta 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ai on? Täytyykin kokeilla kun seuraavan kerran tekee. Ajattelin kanssa itse kokeilla eri jauhoilla ja mahdollisesti korvata osan juustosta kananmunalla kun seuraavan kerran kokeilen.

 6. Virpakka kirjoitti:

  Kiitos reseptistä! Valkoisen jauhon karttajana korvasin jauhot splettijauhoilla sekä leseillä, rahkastakin osa oli jogurttia koska rahka oli lopussa. Tämä leipänen tyydytti tosi nopeasti leivän nälän, jota nykyään en oikeastaan popsikaan. Mutta nyt on näitä hätävarana pakkasessa ja varmasti tuo paahtamisen kautta kyättöön toimii hienosti! Kiitos resptistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.