Paluu tulevaisuuteen
Moi,
En taida olla ainoa joka ei ole kauniin päivän vuoksi malttanut istua koneen ääreen kuin vasta auringon laskettua. Joka kesä (tai kevät) ne ensimmäiset lämpimät aurinkoiset päivät on vain vietettävä ulkona ja annettava kaiken muun jäädä odottamaan. Loppukesästä ei aurinkoisen päivän “tuhlaaminen” ole onneksi niin suunnaton synti. Tänään siis tarkeni hyvin hihattomalla (ja talvikalpeat olkapääni huomasivat tämän valitettavan hyvin..).
Kesä on tehnyt tuloaan myös keittiöömme, joka on saanut uutta puhtia suoraan 80-luvulta. Kyseessä on mehupuristin, jollaisesta mieheni on puhunut jo pidemmän aikaa mutta jonka minä olen pelännyt jäävän täysin turhakkeeksi yhdessä lukuisten muiden vempeleiden kanssa. Nyt kuitenkin kun tällainen ihme löytyi muutaman euron hinnalla myönnyin koekauteen. Jos laitteelle on käyttöä, on modernimpi versio tervetullut.
Ja minä olen oikeasti myyty! Mikä terveyspommi mahtaakaan olla erilaisista kasviksista puristettu mehu? Selleri ja porkkana ovat luoneet melko moneen kokeiluun pohjan ja makeutta on tarvittaessa haettu hedelmistä. Pian kun kasviskausi on parhaimmillaan ja hinnat alhaiset niin päivät taitavat paitsi alkaa tuorepuristetulla supermehulla niin myös jatkua sellaisilla. Tällä menolla suositellut puoli kiloa kasviksia täyttyy helpommin kuin helposti. Ja koska jollakulla varmasti moinen kapistus löytyy kaapista niin kertokaa ihmeessä suosituksianne hyvistä merkeistä ja malleista.
Myös meille tuli poikaystäväni aloitteesta mehupuristin. Hyvää mehua sillä saa tehtyä. Minun suosikkini ovat porkkana-inkivääri ja omena-punajuuri. Alussa puristelimme mehuja päivittäin, mutta nyt käyttö on jäänyt vähemmälle. Mehupuristimen huono puoli on siinä, että vihannesten kuitu jää hyödyntämättä. Minä olin myös yllättänyt kuinka vähän mehua tuleekaan ja kasviksista menee suurin osa hukkaan. Olen tosin käyttänyt ”jätteitä” smoothieissa muutaman kerran.
Ihmeellisiä miehiä liikenteessä 😀
Varmaan uutuudenviehätyksen jälkeen jää hieman historiaan mutta toisaalta, jos säiliö olisi isompi kuin nykyisessä ja puhdistaminen helpompaa niin mikä jottei ympärivuotinen käyttö olisi mahdollista..
Täällä blogissamme on vähän vertailua kahden hyvän koneen välillä.
http://lounastauonjuttuja.blogspot.fi/search/label/mehu
Mehustuksesta lisää kun googletat ”Petra Sippola”, hän on suomen ensimmäinen ( mehuterapiatäti).
Kuituahan mehuista saa, ja se on nopeasti liikkuvassa muodossa.
Itse käytän kuivan ”jätteen” esim. lihapullissa.
Kiitokset vinkistä, täytynee käydä lueskelemassa. Täälläkin on kyllä ”jätteet” tullut vielä hyötykäytettyä eli hukkaan ei ole nekään menneet.