Hae
My Project Is Me

65 Kiloa

65 kiloa on mielenkiintoinen lukema. Se tarkoittaa minulle sellaista painoa, jossa olen aina ennen lakannut katsomasta vaakaa koska olen ollut niin järkyttynyt. Se on ollut minulle se piste, jonka yli ei ole astuttu ilman laihdutuspäätöstä. Joskus kauan sitten se on ollut minulle myös se lukema, jonka yli vaaka ei ole noussut vaikka olisi tehnyt mitä. Samaisen haamurajan aikaisempia lukemia ovat olleet myös 60 kiloa, 58 kiloa ja joskus teinivuosina 56. Kun blogini aikanaan aloitin, painoin 65 kiloa ja olin tavattoman tyytymätön omaan olooni ja olemukseen. Siksi onkin niin vaikea uskoa todeksi sitä, että nyt samassa elopainossa, on oloni kaikkea muuta.

kehonkoostumus_1

Tänä päivänä painan siis tuon maagisen 65 kiloa (tai no okei, ehkä juuri nyt vähän enemmän kiitos tavanomaistakin vapaamman lomasyöpöttelyn) mutta olen lukuisina päivinä tuntenut oloni jopa hoikaksi. En vähättele hyvää oloani mutta loppupeleissä olen kuitenkin sen 65 kiloa ja noin 162 senttiä. Siinä mitassa, ellei ole varustettu tavanomaista suuremmalla lihasmassalla, tuo kilomäärä on vielä hieman liikaa ja sen olemassaolon huomaa. Enää en kuitenkaan osaa sanoa paljonko minun pitäisi tästä vielä laihtua: Kaksi kiloa? Viisi kiloa? Tuskin sentään ainakaan paljoa enempää, jos edes sitä. Luulen, että olen ihan oikeasti päässyt viimein siihen pisteeseen kroppani kanssa, jossa pelkillä vaakaluvuilla ei ole oikeastaan juurikaan merkitystä.

65 kiloa 1

Laihdutusmatkani jatkuu siis eteenpäin myös vuonna 2017 mutta seurattavien kilojen sijaan joutunen tarkastelemaan enemmän jotain muuta, kuten liikunnallista kehitystä esimerkiksi kehonhallinnan suhteen (olen taas kerran ajatellut nostaa käsilläseisonnan opettelun agendalle). Siinä sivussa tippuvat sitten ne kilotkin, mitkä ovat tippuakseen ja rasvaprosentti pienenee sen mitä on pienentyäkseen. Koska konkretiaakin tarvitaan niin loppukeväästä sitten tarkastetaan mikä onkaan lopputulos kun astellaan kehonkoostumusmittauksen kautta kohti kesää.

4 kommenttia

 1. ? kirjoitti:

  Mä tykkään sun blogista! Tääki teksti oli niin hienosti kirjotettu ja hienoja ajatuksia. Näytät tosi hyvälle, just oikeet kilot nyt sulla ja hyvä kuntoiselle, terveelle näytät myös! Mä ite oon liikkunut tosi paljon (pakkomielteisesti), nyt syksyllä sairastuin ja se laitto ajattelemaan asiat uusiksi. Ei ne kilot vaan ilot!! Ihanaa kevään odotusta sun perheelle!

  • jennie kirjoitti:

   Voi kiitos, et arvaakkaan miten suuren hymyn tämä kommentti sai huulilleni jo silloin kun sen luin, sekä nyt kun vihdoin sinulle vastaan 🙂

 2. Mintukka kirjoitti:

  Olipas teksti kuin mun kynästä ihan painorajoja ja pituutta myöten :). Taas hetki sitten heräsin siihen, että paino oli jotain 66kg eli siitä lähti terveellinen elämä taas vaihteeksi kokeiluun. Alkuun mulla oli painotavote 56kiloa, mutta aattelin olla armollisempi itelleni ja ajattelin että 60kg on ihan hyvä. Tällä hetkellä aamupaino oli 64,6kg ja olo on heti paljon keveämpi kuin 66kilosena eli pienestä se on kiinni ;).

  Tsemppiä sulla terveellisen elämän haasteisiin. Itellä kaks pientä lasta ja asun heidän kanssa kolmestaan eli arjessa riittää myös haasteita niin kuin sullakin.

  • jennie kirjoitti:

   Ohhoh, sattuipas tosiaan 🙂 ja jee, hyvä sinä – se että saa jo ne ensimmäiset pöhöt liikkeelle tekee ihmeitä koko olemukselle. Tsemppiä siis sinulle(kin) jatkoon niiden arjen kiireiden keskellä, joita varmaan riittää tidän taloudessa enemmän kuin osaan arvatakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.