Hae
My Project Is Me

Onko kananmuna uusi rahka?

Muistaako kukaan enää aikaa ennen maitorahkabuumia? Suosionsa huipulla ollessaan lehdet otsikoivat rahkan loppuvan maitohyllyiltä ja perinteisen Ehrmanin lisäksi tarjolla alkoi olla jos jonkinmoista purkkia. Rahkan helppoutta välipalana kehuttiin kaikkialla, sitä käytettiin kaikkeen ja ravintoarvoja ylistettiin. Tällä hetkellä kananmuna tuntuu olevan samanlaisessa valokeilassa; Ravintoarvoja ylistetään, helppoutta ja monipuolisuutta kehutaan eikä erilaisilta käyttömahdollisuuksilta ole voinut välttyä. Kananmunaa käytetään kypsänä ja raakana – ruokana ja juomana. Ihan kaikkialla.

IMG_4458

P1170349

P1160429

Sinänsähän ylistämisessä ei ole mitään vikaa sillä onhan kananmuna luontainen ruoka-aine ja niiltä ravintoarvoiltaan näpsäkkä vaihtoehto. Kananmunaa saakin paitsi sellaisenaan niin myös pelkkänä valkuiaisena – kypsänä tai raakana. Kaikki ilmiöt kuitenkin laantuvat ja jossain vaiheessa kananmuna tulee kokemaan maitorahkan kohtalon. Mielenkiintoista onkin se, mitä sitten seuraavaksi voi olla luvassa. Mikä muka voisi olla yhtä monikäyttöistä kuin kananmunat tai maitorahka (joita muuten käytän molempia päivittäin tai ainakin lähes päivittäin): Ehkä raejuusto?

P1090249

P1160120

P1160020

4 kommenttia

  1. Pähkinähiiri kirjoitti:

    Miten olis pähkinät? Todella terveellisiä, äärimmäisen helppoja (ei muuta kuin nappaisu pussista välipalaksi), säilyy välipalana paljon rahkoja ja munia paremmin (ei vaadi jääkaappia eikä hajoa käsilaukkuun), taipuu todella moneksi (kaikki raakakakut, vähärasvaisemmat pähkinäjauhot ja pähkinävoit!) ja voi käyttää niin välipaloissa, aamupuurossa, smoothiessa, salaateissa kuin suolaisissakin ruoissa.

    Ja sopii lisäksi maidottomaan, vegaaniseen, paleoon ja raakaruokavalioonkin.

    …Terveisin pähkinähiiri 😉

  2. Helzu kirjoitti:

    Tuntuu, että toi kananmunabuumikin on jo menossa ohi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.