Hae
My Project Is Me

Silloin dieetti ei pitänyt

Jokainen laihduttaja tietää sen tunteen kun järki sanoo ”ei” mutta jostain syystä kuitenkin nappaat kassajonossa odottaessasi sen Snickersin ja viskaiset liukuhihnalle muiden ostosten sekaan.

snickers

Miten se sinne joutui? Se joutui sinne koska minun oli nälkä. Kun oma ateriavälini venyy turhan pitkäksi niin alkaa vähän kaikkea tehdä mieli. Aina siihen ei tarvita edes ohjeenmukaista kolmeakaan tuntia vaan joskus se kaiken himoitseminen alkaa jo aiemmin. Jos edellinen ateria ei ole ollut kovin ravitseva niin nämä himotukset voivat alkaa jo heti ruokailun jälkeen. En vieläkään ole ihan varma miksi ihmeessä valitsin eilen sen Snickersin varsinkin kun kädessäni oli jo kerran proteiinipatukka, joka tuossa tilanteessa olisi ollut varmasti fiksumpi vaihtoehto riippumatta siitä minkälainen patukka olisi ollut kysessä.

Nälkä on ehkä oikeasti, ainakin omalla kohdallani, se suurin yksittäinen tekijä siihen miksi dieetti ei pitänyt. Joskus saattaa nimittäin olla niinkin että vaikka olisin sinä päivänä syönyt fiksusti niin edellispäivä on mennyt vähän miten sattuu. Ja tätä energiakatoa elimistö kaiketi sitten pyrkii paikkamaan seuraavana päivänä. Olen pitänyt muutaman päivän aja ruokapäiväkirjaa ja valitettavasti huomannut että olen toisina päivinä syönyt aivan liian vähän. Ei ihme että välillä väsyttää. Ei ihme että välillä kaivelen kaappeja etsien mitä tahansa syötäväksi kelpaavaa. Ei ihme että välillä kaupan kassalle päästyäni olen puolivahingossa heittänyt muiden ostosten lomaan jotain mitä ei olisi pitänyt.

Jillian Michaels kirjoitti joskus jossain kirjoistaan ettei laihtumisen epäonnistumisessa ole kyse tahdonvoiman puutteesta vaan ihan jostain muusta. Taidan olla samaa mietä. Harvoin sitä nimittäin täydellä vatsalla tekee mieli syödä kaikkea mitä ympärillä on saatavilla. Joskus toki, mutta harvemmin. Ja tämän sanottuani, taidan mennäkin syömään jotain ennenkuin tätä orastavaa nälkää ei pysäytä enää mikään muu kuin kasa kaikkea korkeaenergistä.

6 kommenttia

 1. essi kirjoitti:

  Oon kyllä samoilla linjoilla. Mun mielestä hyvä dieetti ei pidä siinä vaiheessa, kun syö liian vähän tai on nälkä riippumatta siitä, syökö siihen sitten sen suklaapatukan (tai usein mun tapauksessa suklaalevyn :)) tai ei. Yritän ajatella, että se liian vähän syöminen on tavallaan mulle se virhe eikä sitten se suklaa, koska on se nyt aika luonnollista, että nälkäänsä syö. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Todella hyvin ajatltu, ja näinhän se ihan oikeasti onkin – taidan tätä oivallusta iskostuttaa omaan päähäni juurikin tässä mainitussa muodossa

 2. Susanna kirjoitti:

  Vinkkinä herkkusuille: Snickers-proteiinipatukka on aika hyvää 😛 Tilasin Fitnesstukusta laatikon ja yllätyin positiivisesti. Ainesosaluettelo on toki pitkä ja rasvaa ja hiilariakin on, mutta myös 18 g protskua ja vain 200 kcal. Mä kannan aina patukoita ja pähkinöitä mukana normaalistikin, mutta etenkin nyt täysimettäessä noi on ihan pop!

 3. ulla kirjoitti:

  Tulikin mieleen, että teeppä kirjoitus jonkun normipäivän ruuistasi 🙂 Kuville tietty 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.