Hae
My Project Is Me

Edessä 20% laihdutusurakka

Kuten uuden vuoden alkamisen kunniaksi lupasin, aion pudottaa painoani jopa huikeat 20%. Se on aika paljon se: viidesosan verran eli minun kohdallani jotakuinkin 15 kiloa, mikä on siis suunnilleen yhden pikkulapsen verran.

Kehonkoostumusmittauksen karut tulokset

En ollut ennen joulua edeltävää kehonkoostumusmittausta käynyt vaa’alla pitkiin aikoihin. Tiesin toki käyttämistäni vaatteista etten ainakaan ole laihtunut kuluneen syksyn ja talven aikana mutta en ole ollut kovin kiinnostunut aiheesta. Painavimmillani olen ollut noin 65-kiloinen (poislukien raskaudet) ja joskus naiivisti ajattelin että se olisi myös jotakuinkin se paino, minkä yli ei kroppani edes menisi. No en ajattele enää. Oma painoni oli noussut salakavalasti 75:een kiloon saakka mutta se ei suinkaan ole tapahtunut yhdessä yössä. Itseasiassa minulla on ollut painonhallinnallisia haasteita aina viimeisimmän lapseni syntymästä lähtien, eli jo kohta kolmen vuoden ajan.

Kuva kesältä 2018

Olen ollut jojoilija

Kuluneiden vuosien aikana myönnän olleeni melkoinen jojoilija. Aina toisinaan olen innostunut, tai ainakin kuvitellut innostuvani, terveellisemmistä elämäntavoista ja laihdutuksesta. Toisinaan taas ei asia olisi voinut vähempää kiinnostaa ja olen saattanut olla viikkoja harrastamatta lainkaan liikuntaa, salasuklaita ja muita herkkuja päivittin syöpötellen. Sinänsä tämä on todella hassua, sillä liikuinhan aktiivisesti läpi koko kolmannen raskauteni ja raskausdiabeteksen vuoksi myös raskaudenaikainen ruokavalioni oli tarkkailun alla. Ja jos mennään ajassa vielä reilusti taaksepäin niin painoa oli pudotettu menestyksekkäästi jo kahden aiemman raskauden jälkeen ja ennenkaikkea pysytty samoissa mitoissa siinä välissä. Menneisyyttä on kuitenkaan turha liikaa miettiä sillä siihen ei enää ole mitään tehtävissä. Menneestä voi korkeintaan oppia ja nyt onkin aika kääntää katse kohti tulevaa.

Syksy 2014

 

Kesäksi kuntoon?

Tiedän ettei laihdutusurakkani tule olemaan helppo. Tiedän että se vaatii pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista. Tiedän ettei muutoksia tule tapahtumaan nopeasti ja kohtuullista onkin olettaa saavuttavani tavoitteeni aikaisintaan kesään mennessä ja todennäköistä on että mennään jo pitkälle kesään ennenkuin täydet 20% on täynnä. Tavoitteena on kuitenkin se kuuluisa 0,5-1kg laihdutustahti ja päinvastoin kuin viimeisen kolmen vuoden aikana, aion pitää katseeni myös vaa’assa. En aio antaa sen kuitenkaan määritellä onnistumistani mutta olen sitä mieltä että kun on mistä pudottaa, myös vaaka on oiva apuväline etenemisen seuraamiseksi.

Tulen punnitsemaan itseni viikoittain ja huomenna onkin edessä jännittävä päivä sillä on ensimmäisen viikkopunnituksen aika. Tulokset kerron blogin puolella – tervetuloa siis pitkästä aikaa tämän projektini pariin aikaa eli kuten jo blogin nimikin kertoo My project is me

syksy 2015 ja syksy 2014

2 kommenttia

  1. CT kirjoitti:

    Ihanaa saada täältä vertaistukea! Itsellä tavoitteena karistaa n. 5kg. Tällä viikolla olen jo aloitellut, mutta huomenna hyppään pitkästä aikaa vaa’alle.
    Kuinka pitkä muuten olet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.