Hae
My Project Is Me

Piparkakunmakuinen tuorepuuro

*Sisältää mainoslinkkejä

Toisen adventtisunnuntain kunniaksi haluan jakaa kanssanne joulumieltä. Oma joulumakukauteni alkoi jo reippaasti marraskuun puolella ja olisinko ensimmäiset glögit keitellyt jopa jo ennen lokakuun loppua. Siitä saakka olen siis satunnaisesti nauttinut joulun makuja niin erilaisten juomien, smoothieiden kuin muidenkin herkkujen parissa. Tänään on tarjolla piparkakkuinen tuorepuuro.

 

Joulun makuja

Jouluun yhdistyvät mielessäni erilaiset kaneliset ja muut voimakkaammat mausteet, suklaa sekä tietysti piparkakut. Tällä kertaa jouluinen makumaailma saatettiin yhteen terveellisen tuorepuuron kanssa ja lopputulos on mitä herkullisin. Minulta löytyi kaapista niin inkivääriä, kanelia, maustepippuria kuin neilikkaakin mutta maustamiseen sopii varmasti myös kaupan maustehyllyiltä tähän vuoden aikaan löytyvä valmis piparkakkumausteseoskin. Jos pidät piparkakuista niin pidät varmasti tästäkin reseptistä.

 

Piparkakunmakuinen tuorepuuro

 

1dl kaurahiutaleita

3rkl chiasiemeniä*

mitallinen vaniljaheraa*

jouluisia mausteita maun mukaan (suosittelen aika vahvaa maustamista)

2,5dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito. Pyöräytä sekaisin ja  laita jääkaappiin tekeytymään yön yli. Koristele jos haluat ennen suuhun lusikoimista. Itse lisäsin päälle mantelirouhetta, kookoshiutaleita, mulperimarjoja sekä ripauksen kultaa.

Kokeilitko? Kerro ihmeessä mitä tykkäsit.  Omaan makuuni varsinkin jälkimaku on ihanan piparkakkumainen, vaikka koostumus toki on ihan toisesta maailmasta. Loppuun on vielä pakko todeta että olen todella pitkästä aikaa innoissani näistä ”paremmista resepteistä”,  mitä joskus ennen blogissani vilisi tuon tuostakin. Liian pitkään kokeellinen keittiöni on siis uinunut mutta ehkä niitä on taas jatkossa tarjolla hieman useammin. Toivoisitko enemmän painonhallintaa tukevaa reseptiikkaa lötyväksi tästä blogista? Jos kyllä, klikkaa sydäntä niin tiedän.

Nyt rauhaisaa sunnuntainjatkoa ja kurkkaa myös tämä herkkusuun keveämpi ananaspai, mikä on yksi suosikkiherkkureseptejäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.