Hae
My Project Is Me

Rutiinit hukassa

Tänä syksynä minulla on ollut rutiinit hukassa. Pahemman kerran. Ihan sama onko kyse ollut syömisestä, nukkumisesta, treenaamisesta tai ihan vaan vaikka somettamisesta niin rutiinien ylläpitäminen on ollut vähintäänkin vaikeaa.

Aktiivitreenaajasta sohvaperunaksi

Otetaan esimerkiksi minulle äärimmäisen rakas asia: treenit. Pidän itseäni aktiivisena liikkujana, sillä säännöllisiä treenejä osuu viikkoon enemmän kuin lepopäiviä. Näin on ollut siis useamman vuoden ajan ja tässä vaiheessa uskaltaisin jo väittää, että liikunnasta ja liikkumisesta on muodostunut minulle jonkinlainen rutiini. Tätä rutiinia eivät sotkeneet edes koronasta johtuneet salien sulkemiset tai mikään muukaan vaan silloin keksittiin muita tapoja. Jostain syystä nyt tänä syksynä esimerkiksi kuntosalille tai hölkkälenkille lähteminen on ollut haastavaa.

En kuitenkaan ole muuttunut aktiivitreenaajasta sohvaperunaksi, ainakaan ihan vielä ja jos se minusta itsestäni on kiinni (niin kuin on!) en aio muuttuakaan. En tosiaan aivan laakereillani ole vain levännyt tätä syksyä sillä kuten minua Instagramissa seuraavat ovat huomanneet, käyn aktiivisesti kävelemässä ja sen lisäksi satunnaisemmin juoksemassa ja salilla. Tästä kaikesta on tuntunut kuitenkin puuttuvan jonkinlainen tekemisen tavaton ilo ja into. On ihan kivaa mutta vielä kivempaa olisi jäädä kotiin viltin alle syömään vaikka suklaata.

Sohvaperunasta takaisin aktiivitreenaajaksi

Nyt kun tämän kirjoittaa näin auki, tulee todellinen hujariolo. Toisaalta taas tiedän että vastaavanlaiset tuntemukset ovat monelle tuttuja enkä minä ole tosiaan tässäkään asiassa sen kummoisempi kuin kukaan muukaan. Haluaisin kuitenkin jälleen löytää sen treeni-ilon ja olla niiltä osin taas se oma energinen itseni. Miten tämä tapahtuu, en vielä ihan oikein tiedä mutta sen tiedän, että ei se ainakaan sohvalla istuen tapahdu. Olen niin usein itsekin todennut aloittamisen olevan haastavinta eikä liikkeelle lähtö ole mikään poikkeus. Siksi en olekaan aina jäänyt sohvalle viltin alle vaan pyrkinyt lähtemään liikkeelle kun sopiva mahdollisuus on tullut.

Seuraava pyrkimykseni onkin luoda näitä mahdollisuuksia enemmän eli saada liikkumisesta jälleen rutiininomainen osa arkeani. Ihan kuten se on ollut aiemminkin, niitä lepopäiviä ja sohvaherkutteluja viltin alla unohtamatta. Ehkäpä sitä kautta rutiinit palautuvat myös muualle, mistä hyvänä aasinsiltana voinkin sanoa saman kuin aiemmin Instagramissa: Olen päättänyt päivittää blogin jatkossa vähintään kerran viikossa. Rutiineja siis tännekin 😉  Jos siis sinullakin on rutiinit hukassa tai muutoin vain syyskankeutta niin täältä löydät vertaistukea – blogin puolelta vähintään viikoittain, Instagramista useammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *