Hae
My Project Is Me

Joulutunnelmaa etsimässä: Keskustan jouluvalot ja jouluikkunat

Joulutunnelmaa etsimässä – postaussarjan kolmannessa osassa käydään kävelyllä Helsingin keskustassa, missä tänä vuonna olen fiilistellyt jouluvaloja enemmän kuin minään aiempana vuonna. En tiedä, onko valoloisto lisääntynyt vai onko tämä vuosi saanut aikaan sen, että nauttii pienemmistäkin asioista mutta oli niin tai näin, minut keskustan valoloisto on lumonnut tänä vuonna poikkeuksellisella tavalla.

JouluValot kaupungin yllä

Helsingin keskustan valoloistosta pääsee nauttimaan välittömästi rautatienasemalta ulos astuessa, kun vastapäisen Makkaratalon tuhannet (tai varmaan sadat tuhannet) jouluvalot toivottavat tervetulleeksi. Jouluvalot tosiaan levittäytyvät ydinkeskustan alueelle, myös muualle kuin vain keskustan viralliselle joulukadulle eli Stockan kulmalta senaatintorille. Vaikka tänä vuonna torille päästyä ei odotakaan Tuomaan markkinat, kannattaa katu kävellä läpi ja ihastua valojen lisäksi myymälöiden jouluikkunoihin.

jouluvalot helsingin yllä

 

Tunnelmalliset Jouluikkunat

Jouluikkunoista kuuluisin on varmasti Stockan perinteinen, lukuisia ihania yksityiskohtia sisältävä ikkunakokonaisuus. Jouluikkuna ilahduttaa erityisesti lapsiperheitä mutta myös aikuisia ja sen katseleminen on varmasti perinne monelle pääkaupunkiseutulaiselle, iästä riippumatta. Stockmannin jouluikkunan lisäksi kannattaa kurkata myös muita lähialueen ikkunoita, sillä niistäkin suuresta osasta löytyy paljon ihasteltavaa ja joulutunnelmaan johdattavaa katseltavaa.

 

Valoloisto jatkuu Espalla

Valoloisto jatkuu katujen lisäksi Esplanadilla, missä huomion varastavat erityisesti puiston keskiaukealla olevat porot, joista osaa pienimmät vierailijat pääsevät ohjastamaan ree’essä istuen. Porojen lisäksi oma huomioni kohdistui espan toisessa päädyssä sijaitsevaan ravintola Kappeliin, joka pimeänä talvi-iltana suorastaan kutsui astumaan sisään kuumalle glögille tai miksei kylmälle kuohuvallekin.

 

Joulutunnelmaa kaupoissa ja kauppakeskuksissa

Joulutunnelmaa löytyy myös tietenkin keskustan kauppakeskuksista, jos vain ihmisvilinältä ehtii tämän huomata. Forum ja Kamppi lähes kilpailevat koristeluillaan ja toisessa näistä pääset tunnelmoimaan myös mahdollisesti keskustan alueen ainoasta lumesta. Kuinka ihanaa onkaan katsella hiljalleen maahan laskeutuvia hiutaleita.  Kampin kauppakeskuksen ulkopuolelta löytyy myös joulutori, missä näin aaton alla myydään tietenkin myös aitoja joulukuusia. Viimeistään huumaava kuusentuoksu virittää kohti joulutunnelmaa, jos mikään muu ei sitä ole ehtinyt tehdä.

Kesustan alueella on myös kaksi myymälää, mitkä haluan joulutunnelman nostattajina nostaa erikseen esiin. Toinen on jo jouluikkunastaan tunnettu Stockmann, minkä joulukoristeosasto ihastuttaa vuosi vuodelta tarjoten sekä Stockmannin omia joulukoristeita mutta myös esimerkiksi aiemmin tässä postaussarjassa esiin tuodun kotimaisen Weisten kauniita koristeita. Alla olevat kuvat ovat muuten itiksen Stockalta, eivät keskustan.

Toinen myymälä on Makkaratalon katutasossa sijaitseva joulunajan popup -myymälä Shishi X Vepsäläinen. Myymälä on jokaisen jouluttajan paratiisi tarjoten kauniita joulukoristeita ja nettisivuilta bongatun tiedon mukaan juuri nyt alennettuun -50% hintaan. Vierailin viime vuonna Tallinnassa joulunaikaan ja kävin tuolloin paikallisessa Shishin myymälässä ja oih – muuta en enää osaa sanoa. Kyseessä tosiaan on norjalias-virolainen merkki, mikä joulukoristeiden lisäksi tekee myös muita sisustustuotteita mutta tällaisena joulukoristefanina, ne joulukoristeet ovat minulle se juttu.

 

Jos joulutunnelmointia haluaa oikein maksimoida, voit kurkata myös tämän postaussarjan aiemmat vierailukohteet eli Villa Weisten tunnelmallisen joulupuodin ja Koiramäen Pajutallin peikkometsän ja myymälän joulutunnelman.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.