Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Kahvikissa

Kaupallinen yhteistyö: Puhdistamo

Moikka,

Suomalaisethan keikkuvat vuosi toisensa jälkeen kahvinjuonnin kärkikastissa ja minä olen yksi niistä kuluttajista jotka kantavat kortensa kekoon tässä ennätyksessä. Joskus käy sellainen harvinaisuus että kahvinjuonti jää taka-alalle mutta se on tosiaan satunnainen harvinaisuus. Aikanaan olen ollut todellinen kahvin suurkuluttaja ja aamut eivät ole käynnistyneet ilman kuppia (tai useampaa) ja päivän aikana kuppeja kului aimo kasa. Nykyisellään määrät ovat vähentyneet vaikka toki toisinaan juotua tuleekin enempi.

IMG_0530

Jos jotain olen oppinut, niin kahvimerkeillä on todellakin makueroja. Ja vaikka makumieltymyksiä voi olla useita, haluan esittää muutaman, omasta mielestäni, kokeilemisen arvoista vaihtoehtoa. Ensimmäinen varmasti järkyttää kaikkien kahvinjuojien eliitin mutta Clipperin Super Special pikakahvi on ehkä yksi parhaita juomiani kahveja aikapäiviin. Kun tätä ensikertaa ostin, en ole enää suodatinkahveja pahemmin juonut..

kuva 3(13)

..Ennen kuin kokeilin ensimmäistä kertaa Puhdistamon Pakurikahvia. Pakuri on useimmille varmasti jo ainakin nimenä tuttu terveystuote, jota on historiassa käytetty lääkinnällisenä aineena jopa syövän hoidossa (lähteenä wikipedia). Pakurikahvissa pakuri on sekoitettu Tamperelaisen Pienpaahtimon luomukahviin ja lopputuloksena on hyvänmakuinen, pehmeä terveyskahvi. Pakuri ei maistu tässä minusta millään lailla ja se on kaiketi hyvä asia. Itse pääsin tutustumaan pakurikahviin taannoisilla I love Me-messuilla, josta kahvin Puhdistamon osastolta sain mukaani. Paitsi heidän verkkokaupastaan niin myös muun muassa Ruohonjuuri myy tätä suodatinkäyttöön tarkoitettua terveyskahvia. Hinta liikkuu siinä kympin hujakoilla/pussi (250g). Itse olen nyt muutaman viikonajan käyttänyt tätä Puhdistamon pakurikahvia kahdesti viikossa, kuten minulle suositeltiin. Kun messuilla tosiaan aiheesta juttelin, niin myyjä kertoi että jo muutaman kahvikerran vaihtaminen tähän tuo suotuisia vaikutuksia.

kuva 1(17)

kuva 4(13)

Yhteistä yllä oleville kahveille on luomulaatu. Minulle on joltain luennolta jäänyt mieleeni vahvasti elämään mieleeni ajatus siitä että jos jossain kannattaa satsata luomulaatuun niin kahvissa ja lihassa (sekä pähkinöissä). Näissä edellä mainituissa tuotteissa torjunta-ainejäämät ovat huippukorkeat ei-luomun sekä luomun välillä ja makuero merkittävä. Ja ainakin kahvin suhteen siinä tuntuu olevan perää. Se että kuinka faktaa tämä oikeasti on, niin en tiedä mitään mutta sellainen ajatus minulla on jäänyt kytemään. Nyt saa siis korjata.

kuva 2(17)

Ja kun kahvista puhutaan, en voi olla mainitsematta jo kaikkien huulilla jonkinaikaa ollutta Bulletproof-kahvia. Jos siis joku on päässyt välttymään tältä, niin kerrottakoon nyt että kyseessä on kahvi, jonka sekaan sekoitetaan voita ja MCT-öljyä (sekä kookokosöljyä, kuten avopuolisoni tekee). Itse olen kerran tätä vain vähäisesti maistanut mutta ällöttävänkuuloisesta ainesosalistauksesta huolimatta makua on pakko kehua; Maistuu ihan sellaiselle kahvilan kahville kuin se voi parhaimmillaan olla. Kuvan lisään, kun sellaisen käsiini jostain saan.

Onko teistä joku jo tottunut Pakurikkahvin juoja? Tai vannotteko kenties Bulletproofkahvin nimeen?

*Huom. Sisältää yhteistyötä Puhdistamon kanssa*

Kaupallinen yhteistyö: Puhdistamo

4 kommenttia

 1. Noora kirjoitti:

  Mistä oot ostanut/saanut noi peanutbutter cupsit!!?? tahtoooo! 😀

  T: Innokas

  • jennie kirjoitti:

   Tammiston Cittarista – muualla en ole itseasiassa edes nähnyt ja hämmästyin touta löytöä suuresti.

 2. merita kirjoitti:

  Oli pakko laittaa kommenttia tuosta clipperin kahvista. Olin itsekin uskollinen suodatinkahvin suurkuluttaja, mutta noin viikko sitten päätin jostain kumman syystä kokeilla jotain uutta ja ostin kaupasta tuota clipperiä. Sen jälkeen en ole kaivannut vanhaa ja kahvinkeitinkin on pakattu kaapin nurkkaan. Lisäksi on paljon helpompi aamulla napsauttaa vedenkeitin päälle ja sekoittaa kuuman veden joukkoon 1-2 kahvipuruja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.