Hae
My Project Is Me

Pääsiäisen proteiinipitoiset suklaamunat

Pääsiäinen on täällä ja yksi herkku mikä siihen liittyy, on ehdottomasti suklaamunat. Perinteisten, lapsille suunnattujen yllätysmunien lisäksi tarjolla on erilaisia täytettyjä töhnämunia ja sitä ideaa ajatellen syntyivät myös nämä pääsiäisen proteiinipitoiset suklaamunat.

Pääsiäisen proteiinipitoiset suklaamunat

Helpoimillaan nämä proteiinipitoiset suklaamunat valmistuvat vain kolmesta aineesta

  • 250g maitorahkaa (minulla maustamaton)
  • 50g tuorejuustoa (minulla maustamaton, vähärasvaisempi)
  • 0,5dl proteiinijauhetta (minulla cookies&cream)

Itse murustin lisäksi sekaan Domino-keksejä sekä lisäsin cookies&cream – makutippoja, mutta ne ovat molemmat toki valinnaisia vaikka varsinkin keksit mukavaa suutuntumaa tuovatkin. Makuun saakin vaihtelua käyttämällä erimakuisia ainesosia ja siksi tämä peruspohja taipuu pienellä muovauksella moneen.  Lisäksi toki tarvitset sen suklaamunan ja mahdolliset koristeet jos tämän herkun suklaamunasta haluat tarjoilla.

Helposti herkkua

Kaikessa yksinkertaisuudessaan sekoita vain aineet yhteen ja lusikoi suklaamunan puolikkaaseen. Riippuen käytettävän suklaamunan koosta, annoksesta mousseseosta saat yhden tai useamman proteiinipitoisen suklaamunan. Vaihtoehtoisesti voit toki myös pursottaa seoksen töhnämunien tapaan suklaamunan sisään. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi ja nauti.

Laskin, että kokonaisuudessaan mousseseos sisältää noin 50g proteiinia eli jos käytät vain yhtä isoa suklaamunaa niin suosittelen jakamaan herkun jonkun kanssa. Vaihtoehtoisesti voit tosiaan jakaa useampaan pienempään suklaamunaan.

Energiamäärä (kcal) taas riippuu siitä laittaako seokseen esimerkiksi keksimuruja, paljonko rouhii höysteitä päälle ja tarjoileeko moussen suklaamunasta vai ei mutta mikäpä herkku aivan kaloriton olisikaan. Itse pelkistetyssä mousseseoksessa on kuitenkin kokonaisuudessaan noin 325kcal.

 

Klikkaa sydäntä jos nämä pääsiäisen proteiinipitoiset suklaamunat
menevät testiin.

 

Ja jos taas kevennetyt reseptit kiinnostavat muutoin niin kurkkaa myös ainakin ohje kevennettyyn juustokakkuun tai näihin herkullisiin jälkiruokaleipiin uunissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *