Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Hyvinvointiloma Hyvinkään Sveitsissä

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Sveitsi

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen ei tuntunut lainkaan niin pahalta kun tiesin että viikonloppuna pääsisin viettämään hvyinvointilomaa Hyvinkään Hotel Sveitsissä. Hyvinkää on minulle entuudestaan hieman pelottavankin tuttu kaupunki, sillä edellinen työni edellytti käytännössä koko kaupungin ja sen katujen tuntemista. Jostain syystä en kuitenkaan koskaan ollut käynyt Sveitsin parkkipaikkaa pidemmällä ja hotellin ovesta astuin ensi kertaa sisälle vasta nyt. Jos olisin tiennyt mitä oven takana odottaa, olisin ehkä astunut sisään jo aikaisemmin.

 

Hyvinvoinnin pyhä kolminaisuus toteutuu Hyvinkään sveitsissä

Hyvinvoinnin kolme kulmakiveä ovat ravinto, liikunta ja lepo – kaikki sopivassa suhteessa. Hyvinkään Sveitsi tarjoaa puitteet tähän kaikkeen. Ulkoilumahdollisuuksista on melkein turha mainitakaan, onhan hotelli keskellä luonnonpuistoa ja sen tarjoamia lenkkipolkuja. Niiden lisäksi ulkoa löytyvät ainakin maauimala, kuntoportaat sekä SeikkailuSveitsin Seikkailupuisto. Seikkailupuisto on 12:n erilaisen köysiradan kiipeily- ja vaijeriliukupuisto, millaisessa olen viimeksi käynyt noin viisi vuotta sitten. Tuolloin muistan että pelottavinta mielestäni olivat erilaiset liu’ut mutta tällä kertaa ne olivat kaikista hauskimpia. Mikä onni siis että SeikkailuSveitsistä löytyy lähes 500m pitkä vaiheriliuku. Ihan uskomaton tunne vain hypätä vauhdilla reunan yli ja liitää ilman halki.

Vaikka Seikkailupuistosta löytyy myös fyysistä voimaa vaativa rata, on tositreenaajille tarjolla hotellin yhteydessä myös hyvin varusteltu kuntosali ja ohjatut virtuaaliset jumppatunnit. Toisenlaista treeniä sensijaan tarjoaa Sveistin Superpark, missä minä koin kaikista hikisimmät ja hengästyttävimmät hetket kun innostuin pelaamaan Superball-nimistä pallopeliä. En vieläkään jaksa uskoa kuinka yhdessä minuutissa leikkimielistä pallopeliä voikin sykkeet nousta niin korkealle. Muutaman kierroksen jälkeen hiki valui molemmilla pelaajilla ja melkein harmitti kun kukaan ei ollut jonossa tulossa pelaamaan ja piti aina ottaa uusintaottelu.

Hienoin hotellihuone missä olen koskaan ollut

(Raskas) treeni vaatii myös ravintoa ja riittävää lepoa. Yksi hyvä tapa voisi olla rentoutua hotellin yhteydessä olevassa uimalassa saunoen ja nauttien terapia-altaan lämpimästä vedestä. Minulle riitti kuitenkin hotellihuoneemme, mikä oli hienoin hotellihuone missä olen koskaan ollut. Erillinen olo- ja makuuhuone sekä mieletön kylpyhuone erillisellä suihkulla ja kylpyammeella täydennettynä Ritualsin laadukkailla kylpytuotteilla. Siis kertakaikkiaan vain WAU!

En myöskään tiedä miten hotellit sen tekevät mutta hotellivuoteet ovat aina pehmeydessään omaa luokkaansa. Ensimmäistä kertaa myös mietin että taidan vihdoin ymmärtää heitä, jotka mahdollisuuksien puitteissa tilaavat suppeamman aamiaisen hotellihuoneeseen sensijaan että menisivät täysmittaiselle hotelliaamiaiselle – senverta paljon olisin itsekin halunnut jäädä vain vuoteeseen. Hotelliaamiainen houkutti kuitenkin hieman enemmän. Ruoka oli muutoinkin ensiluokkaista ja ravintolasta sai à la carte- annoksia niin isompaan kuin pienempäänkin nälkään. Tarvittaessa annosten räätälöinti onnistui ongelmitta ja salaattiannoksissa kastike tarjoiltiin erikseen. Kastikkeen erillistarjoilu voi vaikuttaa mitättömältä mutta esimerkiksi painontarkkailijoilla se on merkityksellinen tekijä ja mahdollistaa tarvittaessa annoksen keventämisen.

Ystävän tai perheen kanssa uudestaan

Kuten aivan alussa kirjoitin niin jos olisin tiennyt minkälaisen helmen hotellin ulkokuori pitää sisällään, olisin ehkä vieraillut täällä jo aikaisemmin.  Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan ja mietinkin jo kuinka Hotel Sveitsi tarjoaisi loistavat puitteet lomailuun myös perheen kanssa matkustamiselle. Tällä kertaa seuraa oli rakas 13-vuotias pikkusiskoni, jota ilman en ehkä olisi Superparkkiin edes lähtenyt ja olisin nyt sitä kokemusta köyhempi. Kiitos myös siskoni, uskaltauduin skeittilaudan päälle ja tästä on hupaisa videonpätkä kurkattavana Instagramin puolella.  Hotelli tarjoaa myös rentouttavat puitteet ystävän tai puolison kanssa lomailuun ja eräs ystäväni Instassa hotellihuoneen nähtyään innostui heti ajatuksesta lähteä yhdessä pienelle hemmottelulomalle. Siskolleni sanoinkin poislähtiessä että haluaisin kirjoittaa että Hotel Sveitsin kohdalla ulkokuoren ei todellakaan pidä antaa hämätä sillä sisältä paljastuu todellinen Hyvinkään helmi.

Kiitos Hotel Sveitsi, SeikkailuSveitsi ja Superpark Sveitsi sekä koko henkilökunta minilomasta ja aurinkoisen sään järjestämisestä muutoin sateiselle viikolle.

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Sveitsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.