Hae
My Project Is Me

Ensimmäisen lomaviikon kruunasi juhannus

Juhannus toi meille jokaiselle, tai ainakin lähes jokaiselle, pienen miniloman. Tiedän olevani etuoikeutettu työskennellessäni pääsääntöisesti niin sanottuun virka-aikaan ja pääseväni nauttimaan juhlapyhien tuomista ylimääräisisä vapaista arkisen aherruksen keskellä.

Tämä ei ole tosiaankaan mikään itsestäänselvyys ja siinä missä minä ja moni muu on päässyt tänäkin vuonna juhannusvapaista nauttimaan, niin todellisuudessa yhä useampi työskentelee myös näinä juhlapyhinä aina päivystävästä lääkäristä päivittäistavarakaupan kassahenkilöön. Minulle juhannus oli vapaa paitsi työpaikkani puolesta, myös siksi että viime viikko oli myös kesän 2021 ensimmäinen lomaviikkoni.

lomaviikko

Aktiivinen lomanaloitus

Lomani starttasi kotioloissa, sillä ensimmäisille päiville oli sovittuna erilaisia tapaamisia (kuten ekaluokkalaisen kouluterkkari, muutamat sovitut kaveritreffit ja kampaajakäynti), mitkä rytmittivät päivien agendaa jonkin verran. Tämän lisäksi oma unirytmi oli vahvasti arjenoloinen ja heräsin siis itsekseni aikaisin aamulla.

Toisaalta aikaiset aamuheräämiset mahdollistivat myös sen että niinä harvinaisina hellepäivinä mitä Suomessa oli (noin 35c) oli mahdollista käydä treenaamassa ennen kuin lämpötila kohosi päivittäiseen maksimiin. Treenaamisen mahdollisti aamuisin myös se tosiasia että nuorimmaisemme, ainoa alle kouluikäinen, oli lähtenyt appivanhempien mukana mökille.  Tämä tarkoitti että kotona olivat vain minä ja koululaiset (miehelläni siis ei ollut juhannuksen suomia vapaita mukaan laskematta lomaa), mikä taas tarkoitti sitä että pystyin tekemään asioita ilman että tarvitsi miettiä sitä että missä vaiheessa voisin esimerkiksi lähteä lenkille vaan pystyin lähtemään sinne juuri silloin kun siltä sattui tuntumaan.

Tätä asiaa ei tule mitenkään erityisesti mietittyä arjessa mutta sitten kun tilanteeseen tulee poikkeus niin sen kyllä huomaa. Niinpä loman ensimmäiset päivät sujuivat melko aktiivissa merkeissä paitsi omien ulkotreenien ja lenkkeilyjen osalta myös erilaisten pyörä- ja uintiretkien suhteen isompien lasten kanssa.

lomatreenit

Juhannukseksi muihin maisemiin

Juhannukseksi pääsimme kuitenkin koko perhe rentoutumaan yhdessä, kun pakkasimme auton ja suuntasimme appivanhempien mökille, missä nuorimmaisemme jo olikin meitä odottamassa. Minkä valtavan suuren halirutistuksen sainkaan perille päästyäni ja samalla mitalla vastasin minäkin takaisin. Ikävä oli ollut kova – molemmilla.

Ikävä oli ollut myös mökkeilyä, sillä viime kesänä emme koronan vuoksi päässeet koko porukan kesken mökille lainkaan. Ja sitä aikaisempanakaan kesänä en tainnut käydä kun minun sukuni mökillä tai ainakin minusta tuntuu että siitä kun viimeksi olen Uudessakaupungissa käynyt, on kulunut todella paljon aikaa. Vaikka rakastan kaupungin vilinää ja niitä kaikkia mahdollisuuksia, mitä se tarjoaa, on mökkielämässäkin oma viehätyksensä. En varmasti koskaan voisi mökkeillä koko kesää mutta sopivissa määrin se kyllä kuuluu kesään ja kesälomanviettoon.

mökkiloma

Juhannus kruunasi ensimmäisen lomaviikon

Voisi oikeastaan todeta että ensimmäisen lomaviikon kruunasi juhannus, vaikken varsinaisesti tiedäkään oliko se itsessään ensimmäisen lomaviikon kohokohta. Juhannus kuitenkin mahdollisti meidän perheelle yhteiset vapaat, mikä mahdollisti matkan mökille ja sitä myöten maisemanvaihdoksen. Ja pieni maisemanvaihdos tekee aina todella hyvää, sillä se ikään kuin pakottaa irtaantumaan niistä tutuista rutiineista ja arkiympyröistä. Minusta ainakin tuntuu että olisin ollut lomalla jo vaikka kuinka ja pitkään joskin sitä on todellisuudessa kestänyt siis vasta viikon verran. Ja kaiken hyvän lisäksi olen päässyt nauttimaan lomastani tässä mielettömässä kesäsäässä.

juhannus 2021

Postauksen kuvat ovat otoksia juhannusviikolta ja alimpana niin sanottu ”juhannuskuva 2021”. Tämä oli muuten kolmas aurinkoinen juhannus putkeen sillä viime vuonna vietimme sen keskenämme kaupungissa ja sitä edellisenä Mustikkamaalla ystävien kesken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.