Hae
My Project Is Me

Luonnon ihmeitä: Kaneli

Moi,

Kaneli, ja nykyaikana nimenomaan luomukaneli on (ainakin olevinaan) mitä ihmeellisin aine ja itse otan sitä käytännössä päivittäin ihan sellaisenaan yhden teelusikallisen veden kanssa. Yhtälailla sen sekoittaminen puuroon/rahkaan tms. olisi mahdollista ja eilisten saatujen vinkkien mukaan (kiitos niistä) toimii tosiaan makuyhdistelmänä rahkassa. Tässä muutamia hyöty/terveysväittämiä.

 • Kaneli vähentää makeanhimoa. Muun muassa Kelly Osbournen väitetään nauttivan kanelia makeanhimoon ja omalla osallani olen sen huomannut myös enemmän kuin toimivaksi tosiasiaksi
 • Kaneli nostaa elimistön kykyä käyttää ravinnosta saatua sokeria hyödyksi (Hormonidieetti-kirja) eli toisinsanoen, kaneli auttaa säätelemään verensokeria tehokkaasti
 • Kaneli voi auttaa pienentämään jenkkakahvoja (Nyt se onnistuu-Kirja) juurikin edellämainitun insuliinihormonivaikutteen (verensokerin säätely) vuoksi. Jos siis uskoo hormoonihöpinöihin niin insuliinin epätasapaino johtaa ennenpitkää jenkkakahvoihin ja pahimmillaan tyypin 2 diabetekseen

Se ovatko edelläesitetyt totta vai tarua, en ota kantaa mutta minä itse tosiaan olen taas jo jonkinaikaa käyttänyt yhden teelusikallisen verran kanelia lähes päivittäin. Syy minkä vuoksi kanelissa tulee suosia luomukanelia, johtuu siitä että kaupasta saatava peruskaneli (kassiankaneli) sisältää reilut määrät kumariinia, joka on haitallista maksalle. Luomukaneli valmistetaan koknaan eri kasvista eli ceyloninkanelista, jonka kumariinimäärä on mitä ilmeisimmin lähes olematon (ja joku väittää ettei sitä edes siinä ole). Lisäksi näiden kahden kanelin maut eroavat toisistaan kuin yö ja päivä – luomukaneli on pehmeää ja hivenen makeaa kun taas kaupan tavallinen kaneli on kitkerää ja pistävää.

Juuri nyt käytössä oleva tuote, joka maustaan huolimatta on Ceylonia, on maultaan tosiaan hivenen pistävä. Sensijaan tämä Ruohonjuuresta saatava kaneli on ollut maultaan erinomaista ja seuraavankerran kun Helsingin keskustassa käyn, poikkean ehdottomasti ostoksilla.

Kuva täältä

16 kommenttia

 1. Tea H kirjoitti:

  Mä oon rakastanut kanelin makuun tässä ihan lähiaikoina, ennen en oo voinut sietää esim. Riisipuuroa, kanelia & sokeria. Jännä miten maku muuttuu 🙂

 2. Pia kirjoitti:

  Kiva kuulla, että luomukanelia voi sitten rauhassa syyä ilman maksamyrkytyksen pelkoa 🙂 Voisi kyllä kans Ruohonjuuressa käväistä ku Helsingissä käyn 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  Hei,Olen seuraillut blogiasi viime syksystä saakka ja täältä on saanut monta vinkkiä omaan elämäntaparemonttiin, kiitos niistä..Kumpi noista purkeista oli sitä lempeämpää kanelia, ajattelin mennä ostamaan, jos sillä saisi tämän karmean makeanhimon pois.Onnea odotukseen T:Miau

 4. Anonymous kirjoitti:

  Kannattaa huomata, että kaikki luomukaneli ei todellakaan ole ceylonin kanelia, esim. Santa Marian luomukaneli on sitä perus cassiakanelia. Yleensä laadun näkee myös hinnasta. Ceylonin kaneli on huomattavasti cassiakanelia kalliimpaa.

  • jennie kirjoitti:

   Hyvä huomio! En olekan käyttänyt kuin kahta tekstissä mainittua niin tämä ei tullut edes mieleeni, kiitos.

 5. Marja kirjoitti:

  Ooh, tätä en kanelista tiennytkään. Oletko itse huomannut jotakin mainituista terveysvaikutteista?

  • jennie kirjoitti:

   No en kyllä mene allekirjoittamaan noita väitteitä joskaan en ehkä tällä hetkellä ole se paras tapaus sanomaan kanelin vaikutuksesta jenkkakahvoihin. Mutta makeanhimoon se toimii!

 6. Anonymous kirjoitti:

  Siis otatko sekoitatko sen kanelin veteen vai otatko syötkö ”kuiviltaan” ja ”huuhtelet” jälkeenpäin vedellä?

 7. Anonymous kirjoitti:

  Hei viitsisitkö kirjoittaa muita vinkkejä tuosta hormonidietti kirjasta, millä saa jenkat ja yläselän läskit pois (mitä suositellaan syötäväksi ja mitä pitäisi välttää), ja tuosta vyötärölihavuudesta liittyen yliherkkyyteen? Kiinnostaisi kovasti!

  • jennie kirjoitti:

   Täällä olenkin aikanaan kirjasta jotain maininnut kun sen olen lukenut (siis reilu vuosi sitten, apua kun aika menee nopeasti!): http://myprojectisme.blogspot.fi/2012/02/arjen-kiireet-ja-hormonitasapaino.htmlJotta osaisin vastata suorilta täydentävästi tekisi kirjan pieni kertaus varmasti hyvää mutta se mitä muistan niin hiilihydraattien heikompi sietokyky ja/tai liikasaanti kerryttävät selkäläskejä. Tämä puhuttu insuliini vaikuttaa siis myös siellä sekä toki tuossa vyötäröllä ja yhdessä stressihormoni kortisolin kanssa aiheuttaa kaikkea vähemmän mukavaa. Paljon kirjassa puhuttiin puhtaasta ruokavaliosta ja turhan hötön karsimisesta monestakin syystä sekä riittävästä levosta ja unesta. Mitään yksiselitteitsähän tämä hormonitoiminta ei ole vaan kaikki vaikuttaa kaikkeen.. Nythän, tai no jokin aika sitten, ilmeistyi Jaakkolalta myös tämä Hormonitasapaino-kirja, jonka ajattelin tässä oikein joku kerta hankkia ja lukea lävitte. Hormonidieetin perusteella suosittelen kyllä tutustumaan ja ehkä jopa tosiaan hankkimaan omaan hyllyyn niin siihen voi aina tarvittaessa palata.

   • Eveliina kirjoitti:

    Jos ” luomukaneli” on maultaan pistävää, se ei ole Ceylonin kanelia. Tuore Ceylonin kaneli on maultaan pehmeän aromaattista ja tuoksukin on samanlainen, ei suinkaan laimea, sen runsaat aromit haistaa jopa suljetun muovipussin läpi, eikä tarte edes ihan nenän alle pakkausta viedä.
    Valitettavasti kaneli varastoinnin aikana menettää aika nopeasti arominsa, ei siis kestä vuosien säilytystä maustefirmoilla, ja silloin maku ja tuoksu miedontuvat. Siinä syy miksi maustefirmat sanovat että Ceylonin kanelia on vaikea saada ja sen maku on mieto. Etniset kaupat voivat tuoda maahan pieniä eriä, jolloin mauste on tuoreempaa.
    Olen asunut Sri Lankassa 12 vuotta, siksi tiedän mistä puhun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.