Hae
My Project Is Me

Päivä elämästäni

Rakas päiväkirja, tänään olen ollut oikein reipas.. Näin voisin aloittaa mutten kuitenkaan aloita. Tänään on siis luvassa tekstiä yhden päivän tapahtumista niin liikunnan kuin ruokavalionkin osalta. Kyseessä on eilinen, eli tiistai.

Aamun touhut sisälsivät vaunulenkin sekä aamiaisen. Aamiaisena nautin rahkaa  hedelmien kera. Lenkki sujui totuttuun tapaan noin 6-7km tuntivauhdilla ja kesti jotakuinkin tunnin. Keskinopeus olisi mittarin mukaan ollut varmaan hienoisesti tavanomaista matalampi sillä pysähdyin matkalla nappaamaan muutaman kuvan.

Kotiin päästyäni kokeilin taas hieman tuota omaa vatsasarjaani lähinnä sen suhteen että ovathan laskut nyt kunnossa musiikin kanssa. En tätä kyllä varsinaisesti laske treeniksi kun se tosiaan oli enemmänkin tuollaista kokeiluperäistä ja ehkä 40% teholla työskentelyä.

Lounaaksi söin lämmintä kanasalaattia joka sisälsi perussalaattipohjan (salaattia, kurkkua, tomaattia, sipulia), raejuustoa, lämpimiä grillikasviksia, pähkinöitä sekä tietty kanaa. Sipulin lisäsin itseasiassa hieman jälkikäteen kun pyrin tähän viiden värin sääntöön kasvisten suhteen (olen aiemmin kirjoitellut värien vaikutuksesta täällä.). Ennen salaattia olin ehtinyt popsimaan muutaman, ehkä viisi sokeritonta pastillia, joita täällä lojui kaapissa.

Iltapäivästä treenasin Jillian Michaelsin 6 week sixpack taso 2:en ja myöhemmin painelin vielä pitkästä aikaa tankotreeneihin. Tangolla oli oikein mukavaa, vaikkakin rankkaa. Lihasmuisti on kyllä melkoisen hyvä sillä aika näpsäkästi sitä itseään veivaa erinäisiin tuttuihin asentoihin pitkänkin tauon jälkeen. Uudet liikkeet sen sijaan vaativat ehkä hieman enemmän keskittymistä kuin silloin jos olisi käynyt säännöllisesti. Parasta, tai no yhtenä parhaista asioista, kuitenkin on se että miten erilailla tuo treeni ottaa lihaksiin verrattuna esimerkiksi näihin jumppakuvioihin joita olen tehnyt kotona. Ennen tangolle menoa söin muuten tuota smothietani yhden ison lasillisen (joku 3dl).

Treenin jälkeen oli luonnollisesti kova nälkä ja itsenihän piti vääntäytyä vielä Stockmannilla käymään. Nälkäisenä kaupassa käynti on kyllä ihan kamalaa. Hipelöin jo kädessäni Kultasuklaan omena-kaneli-valkosuklaata, joka on muistikuvani mukaan ihan maailman parasta. Jätin suklaan kuitenkin kauppaan ja totesin että parempi on olla ostamatta ja varmistumatta siitä että oliko se nyt niin hyvää olevinaan vai ei. Sen sijaan ostin läkerölin omenapastilleja sekä banaanin. Kotona söin illalla vielä aiemmin tekemääni kukkakaali-pekonikeittoa sekä lasillisen smoothieta.

Kaikenkaikkiaan päivän ruokasaldo näytti siis tältä:

 • 250g rahkaa jossa 1 kiiwihedelmä ja 1/2ananaspurkki sekä ananaksen mehua          ~ 250kcal
 • noin 5 sokeritonta karkkia                                                                                       ~ 30-50kcal
 • Kanasalaatti                                                                                                            ~ 350-450kcal
 • noin 3dl smoothie                                                                                                    ~ 200kcal
 • noin 5-10 sokeritonta pastillia, banaani                                                                    ~ 150kcal
 • lautasellinen kukkakaali-pekonikeittoa, jossa siis kolme pekoninsiivua paloina          ~ 250-350kcal
 • noin 3dl smoothie                                                                                                   ~ 200kcal
Laskin pyöreästi että päivän kalorisaldon olevan jotain 1300-1500 luokkaa riippuen nyt paljonko noihin pekoneihin ja grillattuihin uunikasviksiin todellisuudessa on kaloreita kuulunut.  Niinkuin sanottu, en varsinaisesti kaloreita laske enkä mittaa ruokiani. Syön siten että olen kylläinen ja pyrin pitämään ruokavalioni perusainekset melko kevyinä (siis paljon kasviksia ja vähärasvaisia proteiininlähteitä kuten raejuusto, kana yms). 
Kyseessä aika peruspäivä, paitsi että illan lenkki korvautui tuolla tankotreenillä. Myös ruokailut sujuivat normaaliin tapaan paitsi että yleensä syömäni vehnäleseet ovat poissa tämän viikon yhdessä muiden viljatuotteiden kanssa lähinnä kokeilumielessä. Myöskin tuon tankotreenin vuoksi syömäni banaani olisi normaalioloissa ollut smoothie. Jos siellä kulkee joku uusi lukija niin smoothien ohje löytyy täältä.

Mikäli tähän ruokavalioon lisäisi esimerksiksi yhden ruisleivän, noin desin pastaa sekä leseet nousisi kalorimäärä jotakuinkin 300:lla ja päivittäinen kalorimäärä nousisi aikapitkälti oman päivittäisen kulutukseni mukaiseksi. 

5 kommenttia

 1. Janni kirjoitti:

  Heippa! Löysin blogiisi muutama tunti sitten ja nyt on kaikki kirjoituksesi selattu läpi. Muutama tunti työajasta blogisi parissa ei tunnu missään 🙂 Ensinäkin WAUTSI olet päässyt huippu tuloksiin ja onnittelut siitä. Itsekkin aloitin remontin viimevuoden kesäkuussaa. Ja tuloksiin pääsin hyvin. Joulun alla taas on päässyt unohtumaan nimittäin piparkakkutaikina maistui minulle paremminkuin hyvin. Hehe! No mutta nyt on taas aika ottaa niskasta kiinni ja lähteä kohti uutta nousua 🙂 Etsin taas uusta innostusta ja motivaatiota ja löysinkin sen sitten sinun blogisi kautta. Nyt tavotetaan oikein kunnolla se mitä ollaan jo pitkään toivottu. Meillä on hyvinkin paljon sama lähtökohta ollut ja kroppa mitä tavottelemme on myös hyvinkin samanalainen. Jatka siis kirjoittelua niin minä pysyn perässä 🙂 Voit toki käydä vilkaisemassa myös minunkin blogia jossa hieman olen kertonut omasta ”remontista” : http://hellyscrazyworld.blogspot.com/

 2. Janni kirjoitti:

  Niin ja vielä yksi juttu. Kirjoittelit tuossa yhessä vaiheessa, että vatsan alueella ongelmasi on ”löysä nahka” joka minullakin oli piinaava ongelma. Mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa lähti matkoihinsa. Nyt enään se pakollinen nahka jäljellä. Ja mikskä sitä kuitsuitkaan ”mummopussi” 🙂 niin se minulla kyllä tuleee myös lankku asennossa se lieneen normaalia. Mutta täytyneen tuolloin jännittää vatsaa niin sekin katoaa. Se on se maan vetovoima 🙂

 3. jennie kirjoitti:

  Moikka Janni, Kiitos sinulle tsemppaavasta kmmentista. kyllä nyt taas kelpaa jatkaa jo hyvin alkanutta matkaa eteenpäin. En ole tainnut sitä blogin puolella mainitakaan mutta kyllä tuo vatsanahka tuntuu jo hitusen ”kiristyneen” ja kesäänhän on vielä hyvä hetki aikaa treenata. Kävin tosiaan kurkkimassa tuota sinunkin blogia ja kyseessähän on oikea veteraanikirjoittelija 🙂 Täytyy tässä ajan kanssa tutustua tarkemmin. Eksyin jostain syystä ensimmäisenä jonnekin ihan muualle kuin sinun teksteihisi mutta löytyiväthän nekin sieltä uudella yrittämällä.Kiitos tosiaan siis sinulle ja tsemppiä jatkoon oman projektisi kanssa. Nyt on tosiaan hyvä hetki jatkaa siitä mihin on jouluna jäänyt.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Moi! 🙂 Kiitos ihanasta blogista. Olen pidempään pähkäillyt salikortin hankkimista, blogistasi sain sen tarvitsemani viimeisen potkun persuuksille. Tänään kolmelta siis kortin hakuun 🙂

 5. jennie kirjoitti:

  Kiitos vain itsellesi ihana anonyymi lukijani. Salikortin hankinta se on itsellänikin nyt tähtäimessä.. Mukavia treenihetkiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *