Hae
My Project Is Me

Viisi vinkkiä elämäntapamuutokseen

Itsehän puhun usein laihtumisesta, tai laihduttamisesta vaikka kyse on loppupeleissä elämäntapamuutoksesta. En usko ihmedieetteihin, vaikka toki tiedän että ne toimivat – hetkellisesti.  Jos halutaan pysyviä tuloksia niin myös toteutustapojen pitää olla kauaskantoisempia, sellaisia mitkä kestävät läpi elämän. Käyttipä itse sitten mitä sanamuotoa tahansa, niin ohessa minun viisi vikkiäni oikeasti toimivaan elämäntapamuutokseen.

Ei vähemmän, vaan enemmän. Tiedän että useassa paikassa toitotetaan riittävän syömisen tärkeyttä mutta siinä on ihan oikeasti järkeä. Nälkäisenä sitä tulee tehtyä ihan turhaan typeriä ratkaisuja mitä ruokavalintoihin tulee eikä ne mättö-överitkään ole harvinaisia. Ihan oikeasti enemmän oikeaa ruokaa = vähemmän kaikkea turhaa.

Lähde liikkeelle. Ilman liikuntaakin voi toki laihtua enkä suosittelisi ketään lähtemään liikkeelle koska se kuluttaa enemmän energiaa vaan koska se piristää mieltä. Ja jokainen varmasti tietää sen että hyvällä tuulella tehtynä monetkin asiat ovat helpompia, myös se keventäminen.

Suunnittele. Hyvin suunniteltu on oikeasti puoliksi tehty mitä esimerkiksi ruokailuihin tulee – jos päivä aikataulu on liikkuva, on parempi pitää mukanaan esimerkiksi jotain pientä välipalaa siltä varalta että nälkä iskee kesken kaiken.  Ruokavalio pysyy myös monipuolisempana kun suunnittelee etukäteen mitä aikoo valmistaa. Samoin olen itse huomannut että suunnittelemalla esimerkiksi lähtevänsä liikkeelle, sitä todennäköisemmin tulee lähdettyä kuin jos vain odottelee että lähtee kun siltä tuntuu.

Älä pyri täydellisyyteen. Vaikka lähtökohtaisesti olen erilaisia negaatioita ja kieltoja vastaan, niin tämä on poikkeus. Todellisessa elämässä on osattava olla joustava ja sopeutuvainen ja jokaisen on löydettävä ne omat toimivat tavat. Liika täydellisyydentavoittelu sitäpaitsi ajaa helposti stressinpartaalle ja stressaantuneena monikaan asia ei ole kovin helppoa toteuttaa. Ihan oikeasti riittävän hyvät valinnat ovat kauaskantoisempia kuin hetkelliset supervoimia kysyvät ”täydelliset” suoritukset.

Aloita nyt. Jos odottaa oikeaa hetkeä, saa odotella koko elämän. Aina tulee erilaisia juhlia ja kissanristiäisiä mutta ne kuuluvat osaksi elämää, myös keventäjällä. Ja kun aloittaa nyt, ei tarvitse juhlia kuin viimeistä päivää ennenkuin uusi elämäntapa alkaa – varsinkin kun mitään uutta ja ihmeellistä ei oikeastaan edes aloiteta vaan oikeastaan vahvistetaan vain niitä toimivia.

Ilme 😀

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Aloita nyt- on hyvä perussääntö. Aina tulee ajateltua, että ”sitten, kun ne kaverin synttärijuhlat on juhlittu” tai kun ”sitten pääsiäisen jälkeen, kun kuitenkin syön herkkuja silloin”. Totta, miksi ei voi aloittaa heti ja juhlissa juhlia, mutta palata sitten ruotuun juhlien jälkeen. Aina tulee menoja, kissanristiäisiä ym. joten aloittamista on helppo siirtää aina vain eteenpäin tai olla aloittamatta ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.